Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z lampowcami?

filip

Rekomendowane odpowiedzi

za 15 koła to system można panie zbudować...posłuchaj sam, skoro chcesz wydać ful szmalu i nie wiesz na co ;-)

Polecam Audio Note albo super-odjechanego-chinola jak nie chcesz być z tych "lepszych" audiomaniaków....

Z drugiej ręki można za te 15 koła...oj panie, aż się myśleć nie chce, co można...porządne monobloki jak poszuka albo dzielone jakie...

wiem wiem duzo jest wzmacniaczy ale zeby przesluchac wszystkie musialbym poswiecic mnostwo czasu takze prosze o pomoc

Co do Jadis to tez slyszalem ze to dobre lampy. Ma ktos moze do sprzedazy second hand?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczytaj sobie, jakbym miał kasę to bym takie chciał. Kolega ma i gra z elektrostatami i twierdzi, że zupełny odjazd :)

Ukryta Zawartość

Kosztują nie tak znowu wiele, bo jakieś 8000,- ale mają parę wad o których należy pamiętać:

1. Wymiary 55(szer)x68(głęb)x30(wys) sztuka

2. Waga 57 kg sztuka

3. Grzeją się niemiłosiernie (lepiej niz 2 farelki - sprawdzone)

4. Najważniejsze - pobór prądu 1,6 kW para i to przez cały czas, bezwzględu na głośność, hehe...

no i tyle...

Ojej, ciężkie pytanie... hmmm, pomyślmy

Najpierw ustalmy fakty:

1. Ma być nie za duże, tak? Czyli wielkość normalna...

2. Kasa do 15 kzł - kawał grosza...

3. Czego słuchasz?

4. Z jakimi kolumnami miałoby to grać i w jakim pomieszczeniu?

Dawaj dane, będziemy mysleć...

Pozdrawiam

>> lorpa

Masz rację, a czy ten Twój znajomy to przypadkiem nie Szymon z Gałkówka pod Łodzią? Bo to właśnie on ma "moje" monobloki...

Co do dźwięku to żeby wydobyć cały ich potencjał trzeba trochę pogrzebać w torze sygnału i powymieniać niektóre elementy na lepsze bo niestety Andrzej Piwowarczyk nie przesadzał z klasą elementów... Tamte, które miałem mają przerobione przeze mnie wejścia i zmienione przewody sygnałowe...

Pozdrawiam

=> Darek F.

Ten sam:)

A co do klasy elementów zastosowanych w Ampifonach to się zgadzam:)

Niedługo stanę przed wymianą wzmaka, mam ochoę na Triodę, tyle, że ja nie mam tyle kasy....może coś takiego jak WT 30 II z drugiej ręki i wymiana na lepsiejsze kondzie, rzystory...a;e myślę oczywiście second hand, bo ceny AMplfon ma teraz zatrważające;) MOże coś mi doradzisz Darku?

Miałem EL 34 pentodziaka, mało swobody i powietrza, ale dół oki. Czas posluszać czegoś innego...

ozdrawiam

Darek F. >>>> tak głównie o rozmiary mi chodziło. Mam pokój 18 m2 tak wiec sam rozumiesz. Myslac o 15.000 PLN myslalem w ten sposob, ze sprobuje najpierw poszukac tego urzadzenie na runku wtornym takze chodzilo mi o 15.000 PLN wydane w sklepie. Słucham jazz, blues, i ich kompilacje. Kolumny mam w tej chwili Dynaudio Conture 1.1 ale wiem ze musialbym zmienic. Aha no i tym razem chcialbym aby to byly podlowgowe. Jesli chodzi o dzwiek to preferuje dzwiek spokojny, naturalny.

>> lorpa

Ja teraz, jak uda mi się sfinalizować ponowny zakup WM-200 (za tę cenę uważam, że jeśli chodzi o jakość brzmienia nie mają konkurencji...) od razu wezmę się za modyfikację całego toru sygnałowego...

Co do rady dla Ciebie: słuchałeś WT-30 (lub WT-30 II)? Myślę, że czego jak czego ale swobody i powietrza mu nie brakuje (jak za tę cenę oczywiście...)

Ponoć jeszcze są jakieś tanie lampiaki A.R.Electronics z Gdańska bodajże, ale nie miałem okazji tego słuchać...

Pozdrawiam

>> filip

Co by tu Ci doradzić? Mogę powiedzieć co ja bym zrobił:

- może poszukaj "second hand" monobloków WT-15SE i przynajniej ich posłuchaj - SE, trioda 6S33S, nieduże, zgrabne obudowy... (kosztowały bodajże jakieś 7-8 kzł)

- jeśli nie to może popróbuj Delta Studio (co prawda uważam te ampy za przereklamowane, ale z polskiej oferty nic więcej nie znajdziesz "na tej półce")

- jeśli dalej nie to może AN Soro SE z jakimiś efektywnymi kolumnami (swego czasu slyszałem zestawienie z Triangle Zays - no było to prawie to o co chodzi, tylko może dołu jak dla mnie było trochę za mało...)

- prawie na pewno spodobałby Ci się JJ 322, no ale on kosztuje "sklepowo" coś koło 16 kzł - może warto posłuchać?

- jesli dalej nic to nie wiem, kombinuj sam ;)))

Pozdrawiam

=> Darek F.

Dzięki. Tak słuchałem, z tym powietrzem jest Oki no i za te pieniądze nic lepszego nie słyszałem, dlatego zapytywałem Ciebie czy może coś masz w pamięci w tych granicach, ponoć są chinczyki Caina za 8900 trioda, a tak dokładnie WM 200 nie ważne ciężkie czy nie, ogrzewanie w zimie elektryczne jest i dodtego jeszcze muza pięknie sobie płynie, więc tylko kasa i brałbym w ciemno.

Jakie masz kolumienki do lampki ?

>> lorpa

"chinczykow" z zasady nie słucham, jakoś nie mam zaufania do jakości tych klocków (może i niesłusznie, nie wiem...)

Co do kolumn to poprzednio monobloki (te, które teraz grają z elektrostatami wiadomo gdzie...;) ), napędzały kolumny Roksan Ojan 3X+3S (oj, to był fajny kloc, tylko te 1,8 ohma na basie...grrrr, ale WM-200 sobie z tym dzielnie radziły...)

Teraz jeszcze nie mam żadnych kolumn (jestem na etapie kompletowania sprzętu na nowo - dzieciak podrósł) - tylko budżetowy CD i słuchawki Beyerdynamic DT 931...

Teraz myslę, że jak uda się z tymi WM-200 to albo Elac'i z JET'em, albo może elektrostaty ML?

Pozdrawiam

=> Darek F.

A WM bierzesz z drugiej ręki, znalazłeś już, czy jeszcze...

Tak sobie grają z elektrostatami;) i zadowolonego mają słuchacza;)

No ja poszukam, może uda mi się kupić w dobrej cenie, bo na pewno tam trzeba polepszyć brzmienie:)

Oczywiście nie neguję tego, że Amplifon robi dobre wzmaki. wręcz przeciwnie/

Pozdrawiam

Gość Miroalien :)

(Konto usunięte)

Ja polecam Amplifona WT-40. Mam takowego i jestem zadowolony.

W skali światowej klasy 1-10 oceniam go na 7 z plusem.

Jest wydajny prądowo i w pokoju do 20m2 spokojnie napędzi nawet

podłogowce. Dobry bas, obszerna i detaliczna średnica z ładnymi

wysokimi. Z drugiej ręki masz go za 3000,-, a od producenta jak dobrze

pogadasz napewno za dużo mniej niż oficjalna cena. Dobry polski wzmac-

niacz. Wiadomo,że taki Synthesis Shine zagra lepiej. Miałem na niego

chrapkę, ale cena 11000 złotych mnie rozłożyła, a ponadto koszt wymiany lamp co 2-3 lata to 1200 złotych za komplet.

Pozdrawiam!

No teraz się zalogowałem.

Chciałbym tutaj nawiązać do recenzji wzmacniacza Amplifon WT-40

zamieszczonej w

Ukryta Zawartość

Jest to przysłowiowe : "pieprzenie w bambus". Mam ten wzmacniacz

i uważam, że gra bardzo dobrze i nic w nim nie jest stłumione.

Nie wiem co to za gość pisał, ale albo miał nie umyte uszy, albo

kable były syfiaste, albo miał kaca. Może nienawidzi Amplifona.

Niewiem, ale nie radzę opierać się na takich opiniach.

Mój wzmacniacz współgra idealnie z kolumnami podłogowymi za 10000pln.

Źródełko to odtwarzacz C.E.C., kable VdH First Ultimate i AudioQuest

Midnight+, oraz kondycjoner i UPS akumulatorowy ze stabilizacją

napięcia.

Ja podtrzymuję moją opinię i na dowód tego podpisuję się niżej!

Mirosław Świgoń

0-600-425-644

[email protected]

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.