Skocz do zawartości
IGNORED

dobry salon we Wrocławiu

Pablo-rock

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

moj zestaw jak w opisie czyli HK pm645 z ktorego jestem bardzo zadowolony,po wymianie kondensatorow bomba w stosunku cena jakosc jaka daje ten wzmak,miesko i stereofonia

ale powoli przymierzam sie do zakupu innego wzmacniacza,dalszy krok w ewolucji coraz lepszego dzwieku

Cambridge Audio Azur 640 A v2 to moj faworyt i mam dowas pytanie gdzie we Wrocławiu odsluchac ten wzmak

dodam ze jestem z dolnegoslaska i mysle ze we Wroclawiu najpewniej uda mi sie to zrobic ale nigdy nie bylem w zadnym salonie audio a wzmacniacza niechce kupowac w ciemno

https://www.audiostereo.pl/topic/37151-dobry-salon-we-wroc%C5%82awiu/

moze dodam ze w listopadzie chce jechac do Wrocka posluchac jak gra ten wzmak,jak mi sie spodoba to ma poczatku grudnia pojade kupic,mam juz raty i musze mnie splacone w polowie zeby wziasc pozyczke,chce wydac na wzmacniacz okolo 1500 zlociszy,biore tez pod uwage Rotela 04 i moze ktoregos Nada,poslucham juz wszystkich jak bede w salonie,a jeszcze mysle o HK 970

^murasz

w Visateksie Cambridge'a sprzedają, ale nie lubią :)

^Pablo-rock

uważaj w Visateksie, bo Pan od hi-fi ma, jakby to powiedzieć... trudny interfejs i ściśle określone poglądy.

dużo normalniejszym salonem jest Strefa Dźwięku na Kluczborskiej, a także Moje Audio (dawny Combit) na Powstańców Śl. (przy czym to raczej komis), jest też salon sieci Top Hi-Fi (róg Kazimierza Wielkiego/Widok).

na forum zresztą znajdziesz dużo opinii:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

plus parę innych wątków

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napisałem o Visatexie, bo tylko tam widziałem CA we Wrocławiu (mniej więcej od roku nie byłem we Wrocku w żadnym sklepie audio, więc może teraz i inne sprzedają CA). Interfejs Pana z Visatexu jest trudny, ale posłuchać sprzętu tam można i to dobrze.

Stoję dokładnie przed podobnym wyborem - budżet około 2500,- może trochę poczekam i do 2800-3000,- (w końcu sprzęt ma być na lata;))

Dużo myślałem, kombinowałem i doszedłem do wniosku, że najlepiej wyjdzie kupić nowe kolumny + jakiś przechodzony wzmak (bo porządny nowy jest za drogi, a uważam, że wzmak to część najbardziej trwała z całego zestawu)

I moje propozycje: kolumny 1800-2000zł:

- JBL E90

- Paradigm Monitor 7 v.4 lub v3 - te najlepiej byłoby dorwać (v5 - dużo droższe i ponoć brakuje im solidnego basu który jest w: v3,v4)

- Mission M 35i

- + również dobre, nie znane mi jeszcze kolumny ;)

Sam szukam kolumn, które nisko schodzą i dają dobrego powera ;) przy tym mają grać w miarę przejrzyście - kolumny uniwersalne (podobne do Twoich klimaty, zahaczające jeszcze o jazz, rock i czasem klasykę). Wszystkie te modele można dorwać poniżej 2000zł jedynie z Pradgimami miałem problem by je wogóle znaleźć ...

A na wzmaka chce przeznaczyć resztę, czyli max do 1000zł I tutaj wydaj mi się, że można wyhaczyć coś dobrego/ okazyjnego. Moje preferencje to wyższe modele: Marantza, Yamahy, Denona, Pioneera ... (dużo o nich na forum) w zależności co się trafi.

• 1 rok później...

Dzień Dobry

Planuje zrobić rekonesans po sklepach we Wrocławiu. Celem jest kupno taniego gramofonu i wstępne zapoznanie z ofertą średniego hi-fi (Marantz PM6002, Denon PMA700AE i takie tam).

Poszukałem na forum i znalazłem takie sklepy:

Strefa Dźwięku - Kluczborska

Top Hi-Fi - Widok

Visatex - Pl. JPII

Moje Audio - Powstańców Śląskich

Exit- Kościószki

Czy coś się zmieniło odnośnie tych sklepów? Jakiś się otwarł/zamknął/przeniósł/coś pominąłem?

Do których radzicie zajrzeć? Np. Delta Studio pominałem bo mieli tylko lampy.

Pozdrawiam i proszę o pomoc:)

Exit był zamknięty ostatnio - jakiś remont. Nie wiem, czy już skończyli...Poza tym tam głównie jest sony.

W Moje Audio można trafić na bardzo ciekawe okazy używanego sprzętu w cenach normalnych.

W Visatexie byłem wiele lat temu i ten czlowiek mnie zniechęclił na całe życie.

Top Hi Fi może być, taka norma rynkowa.

Strefa dźwięku : kupiłem tam gramofon i obsługa nieco "oddalona", ale słuchać pozwolili i ogólnie trudno się przyczepić.

????

Narazie kupuję tylko gramofon, ale CA jak spotkam to obejrzę:)

Warto chyba iść do "MOje Audio", bo gramofony w tej cenie jakiej ja chce kupić lepiej kupować używane, czego nie zrobie, bo chciałbym widzieć sprzet na własne oczy, przed zakupem. Jeśli w tym sklepie będą używane gramofony to może być to:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.