Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie suba po High-Lewel

jgx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupiłem suba który ma obydwa typy wejść -High i Low lewel - niskopozimowe wiadomo podłaczam do ampli Konkretnie to do procesora ) i tu sprawa jasna ale chciałbym go równiez używać w stereo a tu najlepiej podobno podłączyć po High, we wzmaku mam możliwość podłączyć 2 pary głośników które bedą grały jednoczesnie więc na jednym mam fronty a na drugim chce podłączyć tego suba żeby nie podłączać go jako przelotke z frontami - czy takie podłączenie będzie dobre? Czy jeśli wzmak będzie pracował na dwóch zestawach wyść głośnikówych jednocześnie nie obniża to jakości dzwięku?

Dobrze kombinujesz. Takie podłączenie jest jak najbardziej prawidłowe.

Nie masz się co martwić o pogorszenie jakości dźwięku. Aktywny sub nie obciąża bowiem prawie wcale wzmacniacza (czyli wzmacniacz nie "widzi" suba jako zwykłych kolumn).

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

OK, dzięki, czyli tu się sprawa wyjaśnila - mam jeszcze jedno pytanie - do kolumn uzywam kabla 2x2,5 (wiadomo do kolumn lepszy niż 1,5) natomiast czy w subie ma to jakieś znaczenie jaka grubość kabla głośnikowego dla High? Nie mam juz praktycznie miejsca za listwami a tylko tak moge (żonka:):) i chciałbym dać 2x1,5 no chyba że i tu grubość ma jakieś znaczenie to będe próbował upychać 2,5 - długość niewielka jakieś max 2m,

Myślę, że 2x1,5 wystarczy w zupełności.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.