Skocz do zawartości
IGNORED

Chętni na płyte MDF 22mm śląsk

zed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów .

W sosnowieckiej firmie Soma będe kupował mdf 22mm ( i na miejscu będą mi docinali dechy na kolumienki ) ale odpad będzie spory ( chyba ponad 60 % ) bo płyty sprzedają tylko całe 2,80*2,10 metra , więc jeżeli ktoś by sobie coś chciał dociąć to koszt można rozbić na 2 a może nawet 4 osoby . chętnych do podziału zapraszam .

Pozdrawiam .

:-))))

>bo płyty sprzedają tylko całe 2,80*2,10

>metra

pogooglaj tochę ..napewno ktoś sprzedaje normalnie tzn tyle ile potrzebujesz plus ciecie ..

nie rozumiem takich firm ... nie kupujcie u nich bo odpad którego nie weźmiecie jest ponownie sprzedawany

nie karmić trolla to sam zdechnie ..

W OBI metr kwadratowy około 50zł, tną jak chcesz za darmo jest cięcie. Nie we wszystkich OBI jest MDF gruby, ale jak poszukasz to znajdziesz. We Wrocku jest i 22 i 19 mm a w Wałbrzychu tylko 6mm.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Ale czy w obi nawet jeżeli będą mieli 22mm dotną mi co do milimetra tak żeby można było złożyć z tego kolumne ( wolnostojąca wysoka ) i żeby to pasowało ??? bo tam zapewniali że dechy będą pasowały idealnie .

A może ktoś poleci jakiegoś stolarza lub firme na śląsku lub okolicy który by wykonał coś podobnego lub miał MDF na sztuki :-)))))

zed, 31 Paź 2007, 15:32

>Ale czy w obi nawet jeżeli będą mieli 22mm dotną mi co do milimetra tak żeby można było złożyć z

>tego kolumne ( wolnostojąca wysoka ) i żeby to pasowało ??? bo tam zapewniali że dechy będą pasowały

>idealnie...

mi w OBI w Lubinie wycinał młody pracownik, pasowały po sklejeniu prawie idealnie, nie przyłożyłem sie :), drobna korekta szlifierką i jest ok.

wg mnie wsio zależy czy temu co ci wycina będzie zależało na tym co robi.

pozdrawiam,

waldek.

Mają maszynę tnie z dokładnością do 1 mm. Kładzie gość płytę przesuwa na suwnicy pilę wyświetla mu sie elektronicznie jaka jest długość i ciągnie w dól. Mi pasowały idealnie, bez poprawek. Z resztą jak będziesz składał to widać czy brakuje pół milimetra czy jest naddatku w razie czego doszlifujesz lub nadłożysz szpachlą ale nie sadze żeby ci takie cuda wyskoczyły. I moja rada jeszcze taka jak pisał Henryk Piątek, leżakować mdf pocięty tydzień w gorącym pomieszczeniu. Potem skręcić skrzynki i jeszcze tydzień w normalnych warunkach pokojowych, bo ci sie zrobi jak mi ze jak przyniosłem z piwnicy kolumny do domu to fornir pękł na jednej od zmiany temperatury. A i skręcaj ściskami porządnymi nie jakieś ciężarki itp.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

A może jest ktoś w okolicy kto chętnie by zrobił otworki pod głośniki ? lub ktoś ma namiar na jakiegoś fachmana służącego pomocą w wycięciu otworów ?

Pozdrawiam .

:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.