Skocz do zawartości
IGNORED

OPA 2111 Burr-Brown Dual Low-Noise Difet

daru0105

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wpadły mi przypadkiem w ręce te wzm. operacyjne.Więc zacząłem trochę o nich czytać na forum.W naszej wyszukiwarce nie znalazłem żadnej informacji o nim,ale na zagranicznych forach stawiają go obok tak znanych jak OPA 2604,OPA 2134,AD 8620,OPA2107 itp .Nie doczytałem do końca jak on się zachowuje w sprzęcie audio,ponieważ mój angielski jest słaby a o azjatyckich krzaczkach nie wspomnę.

Czy któryś z forumowiczów go testował i mógłby podzielić się wrażeniami?

Na ebayu kosztuje około 10 USD.U nas gdzieś znalazłem od 50 zł .

Parametry mamy tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli ktoś jest chętny to mógłbym wymienić się na jakiś inny dobry do audio w celach testowych w moim usprawnianym cały czas DCD 910.

Na razie jadę na OPA 2604 ale chyba to jeszcze nie to.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

OPA2111 parametrycznie to coś podobnego, ale wolniejszego od OPA2107. Na Head-FI jeden koleś się OPA2111 fascynował, ja go nie słuchałem. No ale na Head-Fi potrafią się przedziwnymi rzeczami podniecać, zwłaszcza w dziale DIY. Cudów bym się nie spodziewał, takowoż OPA2107 toleruję, ale mnie nie pociąga. Jest bardzo przestrzenny, ale gra ciemno i niezbyt żywiołowo. OPA2111 - no idea. Napisz co byś chciał osiągnąć w dźwięku, to się coś dobierze. Więcej możliwości daje przesiadka na stoliczek-przejściówkę z 2 pojedynczych na podwójny.

>michelangelo

"Napisz co byś chciał osiągnąć w dźwięku, to się coś dobierze"

Dla mnie to trudne pytanie.Chciałbym po prostu wycisnąć ile się da z tego DCD910.

Przesiadka na stoliczek-przejściówkę z 2 pojedynczych na podwójny nie sprawi mi problemu.Problem będę miał w dobraniu dwóch opampów,ponieważ nie mam doświadczenia a zakupy w ciemno nie należą do przyjemności.Już próbowałem OPA 2107 i 2604 i ten drugi został ze względu na przestrzeń i ładne dla mnie brzmienie.Wydaje mi się jednak że do końca to nie jest to czego oczekuję.

A co byś zaproponował na ten stoliczek?

Dobrze by było ocieplić soprany ze względu na charakter brzmienia moich kolumn.

Słucham Floydów ,Watersa,Dire Straits itp.ale ostatnio coś się skłaniam do jazzu ze względu na dobrze wydane plyty.

Zabierz się za to od początku - zrób zasilanie. Wtedy nawet 'śmieszny' i niedoceniany 5532/34 zagra świetnie i nie bedziesz musiał kombinować z opampami.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

>ahaja

Za zasilanie też mam sie wziąć.Chodzi ci o osobne zasilanie analogu czy jeszcze osobno opampy?Przetworniki też zasilę odzielnie.Tylko nie wiem czy część analogową przetwornika zasilić razem z zasilacza do opampów czy jeszcze dać osobny zasilacz.

Jocko clocko cyka na swoim na LM317 i Panasach FC.

Ano powinno być osobne dla analogu i cyfry. Można też dać osobne stabilizacje dla poszczególnych kostek ... kolejny upgrade. Trzeba też porządnie to zasilanie odfiltrować .

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.