Skocz do zawartości
IGNORED

Monitorki które zastąpią podłogówki :)

marcelinho24

Rekomendowane odpowiedzi

Yamaha RX 797 już zamówiona....będzie to mój pierwszy porządny sprzęt audio ( wiem wiem...''porządny'' hehe , no ale od czegoś trzeba zacząć :)) Nasłuchałem się wielu dobrych opinii o głośnikach Paradigm..., szczególnie o ich miękkim szybkim basie ( to co kocham)...niestety z tego co widzę w internecie kolumny głośnikowe tej firmy są bardzo drogie :/ ( bez 2,4tys nie ma co startować) tymczasem ja mam na początek do wydania ok 1-1,2 tys...zastanawiam się wobec tego nad monitorkami tej firmy zauważyłem że mają bardzo wysoką skuteczność czyli mogę dać czadu. I tutaj przyszło mi do głowy ,że może nie koniecznie muszę do 25-30 m2 kupować podłogówek ale może jakieś monitorki na podstawkach będą potrafiły także zagrać potężnie ??

Podawajcie propozycje swoje podstawkowców o dobrym i dynamicznym brzmieniu Paradigma lub innych firm które spokojnie mogą zadać cios niejednym podłogówkom :) czekam

dużego wyboru z Paradigmów podstawkowych nie ma, w tej cenie możesz kupić tylko model 3 v4 lub v3 (ew. v2 lub v1 ale są ciut gorsze) i powinien dać radę na tej powierzchni

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - zapytaj tego gościa czy ma je jeszcze do sprzedania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

z paradigma takie cos jest w zakonczonych, ale jak to gra to nie wiem :]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co to za wynalazki?? Zna ktoś??

Ukryta Zawartość

Witaj!

Nie polecam ci tych kolumn z linka. Jest to seria niższa od serii Monitor i gra to raczej słabo. Kiedyś doradzałem koledze i też szukaliśmy czegoś z oferty Paradigma. Wtedy Esprity przegrały sromotnie w pojedynku z Monitor3v4.

Najlepiej ty bym ci radził dozbierać troche kasy lub wziąć poprostu na raty i kupić Monitor Titan też z Paradigma. Zdecydowanie bardziej dojżałe kolumny od Monitor 3v4.

jeśli chodzi o te nowe Titany v5 to one grają bardziej równym dźwiękiem, w ogóle nowa seria v5 już nie ma tyle basu co v4 i te Titany na takie pomieszczenie obawiam się że nie wystarczą...

ten model Monitor 3 (od v1 do v4) to wyjątek z podstawkowych bo grają potężnie jak podłogówki i jeśli nie trafisz tego modelu to bardziej celuj w podłogowe kolumny (i niekoniecznie z Paradigma)

o Dynaudio i Paradigmach zapomniej podlaczonych wprost do amplitunera.

Amplituner bez zewnetrznych koncowek nie bedzie w stanie ich napedzic. Z Dynaudio wiem to z wlasnego doswiadczenia, Paradigmy przerabialo pare osob na sieci, m.in jedna z naszych forumowiczek, ktorej niska impedancja Paradigmow odpalala zabezpieczenia w AV Harmana.

Monitorki nie zastapia podlogowek jezeli chcesz mowic, o porzadnej podstawie basowej i skali dzwieku. Moga sie probowac do niej zblizac, nigdy nie bedzie to jednak skala dzwieku z podlogowki (oczywiscie porownujac przetownrniki podobnej klasy).

I tu też chyba nie do końca, wszystko zależy od tego jakie weźmiemy podłogówki i jakie podstawkowce.

Oczywiście do nagłaśnienia dyskotek i koncertów to inna sprawa. : )

Co do napędzenia Paradigmów to faktycznie różnie to może być, aczkolwiek podobno nowa seria jest już łatwiejsza pod tym względem. Z drugiej strony aż tak źle może nie jest, moje Studio 20v3, które są cięższe do napędzenia od serii Monitor na początku były zasilane z Technicsa SU-V620 i on do mocarzy nie należał pod tym względom. Rewelacji oczywiście w zakresje dynamiki nie było, ale nic się nie wyłanczało. Choć dobry piecyk się napewno przyda.

Musisz się zastanowić co chesz uzyskać, bo jeżeli lubisz dyskoteke to raczej Przy takiej powierzchni podstawkowce odpadają, ale jeżeli zależy ci na jakości a nie na natężeniu to podłogowe w tej samej cenie raczej odpadną.

Życzę udanego wyboru

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.