Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Prezes milczy i liczy na powszechną amnezję!Na niepamięć ludzi za lata 2005-2007. rządów cudownej koalicji PiS-Samoobrona-LPR.Mam nadzieję,że się przeliczy.

>lampowy7, 12 Maj 2010, 10:08

>Są idiotami? ;-)

Masz problemy z czytaniem, ze zrozumieniem czy z jednym i drugim?

Prezentują bolszewicką mentalność. Rozumiem, ze to dla ciebie trudne i chciałbyś mieć to jakoś prościej wytłumaczone ale to już nie mój problem.

Gdybyś chciał się zapisać do jakiejś wieczorówki to spróbuj od razu jacusia namówić, on ma te same problemy.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Te Ruskie ludzie maja zupełnie inna mentalność - to azjatyckie nalecialości"

Zgadza się. A Polacy to podobno złodzieje. Mówi się, że naleciałości mają cygańskie.

Tusk rownież zaczyna wątpić w wygraną w wyborach prezydenckich.

"Czyżby pan premier zapowiada podobny rozwój wypadków w Polsce?" – pyta na swoim blogu w Onet.pl Zbigniew Kuźmiuk, komentując wypowiedź Donalda Tuska, który stwierdził, że w przypadku przegranej PO w wyborach prezydenckich, to Polska może stać się "kolejnym zdestabilizowanym" krajem w Europie – zaraz po Grecji.

Przypominając panujący w Grecji chaos, Zbigniew Kuźmiuk pyta: "Czy polski premier miał na myśli taką właśnie destabilizację? Czy strasząc w ten sposób Polaków wie, że straszy ich konsekwencjami swych nieudolnych rządów?".

Jak podkreśla były poseł, "Polski na szczęście nie można porównywać do Grecji, ale stan finansów publicznych naszego kraju przez dwa lata rządów Donalda Tuska gwałtownie się pogorszył i jak wynika z przesłanego przez rząd do Komisji Europejskiej Programu Konwergencji będzie się pogarszał dalej".

• Redaktorzy

"Jozwa - ty masz takie nieograniczone zaufanie do czerwonych braci?"

Skąd ten pogląd? Ja nieograniczone zaufanie to mam ewentualnie do swojej żony, i jeszcze do Jarosława Kaczyńskiego (to ostatnie w pewnym ścisłym zakresie).

• Redaktorzy

Yunnan, pan Kuźmiuk, od kiedy przeszedł do PiS, straszy w swoich niby-ekonomicznych felietonach regularnie co tydzień. Tym razem, o ile rozumiem, straszy tym, że Tusk straszy. Jak widać, każdy powód do straszenia Polaków jest dla Kuźmiuka dobry. A że ludzie tutaj niestrachliwi, stąd musi ciągle tłumaczyć i tłumaczyć, że Polska jest kompletną ruiną. Początkowo nie wiedziałem, ze to działacz PiS, myślałem że ekonomista (tak twierdzi), ale po paru dziwnych tekstach na to samo kopyto dowiedziałem się, ze to partyjny aparatczyk.

Módcie się...

"To co nas podzieliło – to się już nie sklei

Nie można oddać Polski w ręce jej złodziei

Którzy chcą ją nam ukraść i odsprzedać światu

Jarosławie! Pan jeszcze coś jest winien Bratu!

Dokąd idziecie? Z Polską co się będzie działo?

O to nas teraz pyta to spalone ciało

I jest tak że Pan musi coś zrobić w tej sprawie

Niech się Pan trzyma – Drogi Panie Jarosławie"

• Redaktorzy

"Rzecznik sztabu wyborczego Jarosława Kaczyńskiego Paweł Poncyljusz powiedział w radiowej "Trójce", że list części rodzin ofiar katastrofy w Smoleńsku, może być inspirowany politycznie. 19 rodzin osób zmarłych w katastrofie, apeluje w opublikowanym we wtorek liście, by "nie wykorzystywać smoleńskiej tragedii do politycznych celów". Gość Salonu Politycznego Trójki w Polskim Radiu podkreślał, że PiS nie zawłaszcza tragedii pod Smoleńskiem i nie wykorzystuje jej do politycznych celów. - Ja, szczerze mówiąc, nie widzę takich przykładów, by ktokolwiek zawłaszczał tę tragedię, a już na pewno nie sztab wyborczy PiS. Dziwię się trochę temu listowi, bo to tak, jakby część rodzin mówiła "Jarosław Kaczyński nie ma prawa przeżywać po swojemu utraty swoich najbliższych". Mam jakieś dziwne przeczucie, że to ma być jakiś element gry.[...]"

Uroczy, prawda?

Zabił brata?

Brat zginął- ma całkowicie milczeć i ignorować ten fakt, żeby POlitruki nie czepiały się jak upierdliwe teściowe każdego szczegółu.

A pominie milczeniem brata to ujadające POlitruczki też uznają mu to za nieczułość i cynizm.

Nowy2, 12 Maj 2010, 12:22

>gdyby w ten sposob pisaly szczyle 12-15 letnie, to bym zrozumial

To są starsi panowie i oni właśnie są na dokładnie takim etapie pryszczatego zdziecinnienia. Prawa późnego wieku są bezlitosne. Chodzą w krótkich majtach i dziamgają pryszczato.

• Redaktorzy

Kampania PiS odbywa się tak, jakby ich kandydatem był Lech Kaczyński. W przekazie PiS oficjalnie mówi się wciąż o Lechu, o Jarosławie minimalnie. Również tutaj na forum. Jak na razie JK nie robi literalnie nic (poza odezwą do braci Rosjan). Siedzi tylko i robi miny upodobniające go do zmarłego brata. Pisałem parę dni temu, że pomysłem wyborczym specjalistów PR partii Kaczyńskiego może być pełne utożsamienie kandydata z bratem. Zasada brzmi: "Nie idziecie wybierać między kandydatami, idziecie zachować to, co jest (i co wam odpowiada), albo zniszczyć to co jest i wybrać kogoś nowego". To granie na zachowawczość poprzez udowodnienie, ze te wybory nie są tak naprawdę wyborami między równymi kandydatami, lecz próbą odebrania stanowiska Kaczyńskiemu przez uzurpatora. Głosowanie będzie na Lecha, nie na Jarosława. Fascynujący chwyt.

>skynyrd, 12 Maj 2010, 11:17

>Marynarze z Kurska też popełnili zbiorowe seppuku - podobno jeszcze z dna oceanu zdazyli wysłac

>maila, żeby broń Boze żadni cudzoziemscy ratownicy ich nie usiłowali ratować (to banda szpiegów), bo

>oni sobie tego nie zyczą.

Za duzo PiSSowskich biuletynów czytujesz. Jeżeli w to wierzysz, to zastanawia mnie twoja jeszcze naiwność czy już raczej głupota.

Jestem Europejczykiem.

No ale Jarosław jest lepszy, dominujacy więc nadużycie- niby, wg jozwy- tylko umniejsza szanse lepszego, ważniejszego (panie prezesie melduję).

Fascynujace.

A Komorowski? Niczym się go nie chwali. Ani bratem ani swatem tylko tym się broni, że dla zestrachanych lewusów nie jest Kaczyńskim. Sam bronek to chodząca, poczciwa nijakość.

W gruncie rzeczy wygra głosami komuchów w drugiej turze. Wygra Kaczyńskim, którego komuchy i różowi się boją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.