Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SR 4001 - jakie kolumny?

nuta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakie kolumny wg Was będą najlepiej pasowały do tego amplitunera, narazie tylko do odsłuchu stereo (ze wzg finansowych) z późniejszą rozbudową systemu o pozostałe kolumny. Zdaję sobie sprawę, że warto byłoby każdych posłuchać ale w moim przypadku, nie wdając się w szczególy, jest to utrudnione, stąd też moje pytanie. Na oku mam następujące modele w zasięgu moich możliwości finansowych: WHARFEDALE DIAMOND 9.3 (6ohm/30-120W), DALI CONCEPT 2 (8ohm/40-120W) oraz MISSION M32i (8ohm/25-100W). Mieszkam w bloku, pokój do odsłuchu o powierzchni ok. 24m2 "o przekroju poziomym kwadratowym", dlatego też kolumny będą stały na półkach (nie mam możliwości ustawienia ich na standach). Co do Mission mam takie wątpliwości, że nie wiem czy mają one bass-refleks, a jeżeli tak to może z tyłu. Niestety nie widziałem ich na żywo a w necie jakoś nie znalazłem fotek ich tylnej ścianki, więkoszość eksponuje przód kolumny. Jeżeli mają ten bass-refleks z tyłu to odpadają, wiadomo dlaczego - półka. Proszę o radę, a może jakieś inne sugestie. Dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/37643-marantz-sr-4001-jakie-kolumny/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.