Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Siesta Sat czy Mission m32i ?

sweetminio

Rekomendowane odpowiedzi

jak szukałem kolumn nowych to w tej cenie co są m33i nie znalazłem lepszych. m32i bede grały podobnym dzwiekiem ale gorzej na basie, ogolnie dzwiek bardzo otwarty, detaliczny ale trzeba posłuchac.

a tych drugich nie znam

a ja słuchałem na AS podłogowych Siest i zrobiły na mnie nieciekawe wrażenie. Z drugiej strony M32 tez mi się nie podobały.

W tych cenach dużo bardziej podobały mi się: Monitor Audio Bronze BR2, Usher s-520 (choć za ostre na górze), Audio Academy (widziałe z drugiej ręki za nieduże pieniadze - świetne kolumny!)

A na mnie podłogowe Siesty zrobiły bardzo dobre wrażenie zarówno jeśli chodzi o jakość dżwięku,jak i staranność wykonania :-)) Jednak rozmawiamy o satelitach,a to inna bajka.Podłogówki grały przyjemnie,bez wyostrzeń,jest szansa,że satelity mają tą samą sygnaturę,tylko z mniejszym basem.

>Jednak rozmawiamy o satelitach,a to inna bajka

no właśnie, czy ktoś z Was miał okazję bezpośrednio porównać podłogową wersję z sat.???

bardzo jestem Ciekaw czy grają podobnie czy może, sat. odstają od podłogowej wersji...

• 1 rok później...

Wersja podłogowa ma potężny bas, ale w odpowiednim pomieszczeniu ponad 30 metrów. Słuchałem tych kolumn w pokoju 14 metrowym i kolumny pokazały ciekawą cechę- ułożyły się do mniejszego pomieszczenia. Bas stał się mniejszy, adekwatny do reszty pasma, całość nabrała cech niemalże monitorów. Do tego wysokość kolumn sprawiła, że muzycy na scenie stali jak żywi.

Wersja SAT natomiast sprawdziła mi się z gramofonem. Uzyskałem większą plastyczność brzmienia, przestrzeń na średnicy, niemal naturalne, do tego ciepłe wokale. Wysokie tony ostrożne bez przegięć.

Ogólnie Siesty robią bardzo dobre wrażenie i są uniwersalne. Układają się do każdego wzmacniacza i każdego pomieszczenia (w pewnych granicach oczywiście) co jest cenną zaleta właśnie w przypadku ludzi z małym doświadczeniem poszukujących czegoś dobrego i bezpiecznego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.