Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy za 400PLN

Slaytan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co sądzicie o tym wzmacniaczu słuchawkowym, ktoś tego słuchał?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Generalnie szukam czegoś w tej cenie do sennheiserów HD515.

Lubię dźwięk raczej dynamiczny z treściwym nie rozwlekłym basem i muszę trochę przytemperować wysokie tony w tych słuchawkach. Ocieplenie dźwięku mile widziane.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/37835-wzmacniacz-s%C5%82uchawkowy-za-400pln/

Niedawno był podobny wątek. Radzę nie powtarzać błędów poprzednika i nie kupować Head Boxa. Gra po prostu biednie. Jego zaletą jest zmostkowane wejście. Jeśli Ci na mostkowaniu nie zależy, to polecam wyrób własny:

Ukryta Zawartość

Trzeba by było poczekać jakiś miesiąc, gdyż mam parę zamówień. Cena jak za HeadBoxa, w tym wysyłka.

Ukryta Zawartość

Tak podejrzewałem że gra tak sobie, poczytam ten wątek.

A co do Twojego wyrobu, cóż oprócz dobrego dźwięku lubię też dobrą stylistykę (mam na myśli wygląd, jestem trochę estetą:).

Pozdrawiam.

to jak jesteś estetą, nie zaśmiecaj forum. jest pełno odpowiednich wątków. nie trzeba ograniczać się tylko do ich czytania. odświeżając dany wątek, osiągniesz ten sam efekt, a będzie znacznie bardziej estetycznie ;-P

wzmacniacze DIY nigdy nie beda jakies piekne zwlaszzca do 400zl ale na pewno beda grac dobrze. DO HD515 mysle ze niezla bedzie juz jakas dziurka z CD, to nie sa jakies rewelacyjne sluchawki, lepiej sprzedaj doloz 400 i kup sobie HD595 lub HD580, DT990Pro lub inne i zagra to lepiej z dziurki cd niz 515 z head boxa.

byca, 21 Lis 2007, 08:52

>zauważyłem ,że to Forum coraz czesciej proponuje ludziom badziewiacką tandetę, wciskając kity!

W przeciwieństwie do Ciebie nie wypowiadam się na temat sprzętów, których nie słuchałem. Niech sobie kupi - kultowy wzmacniacz w odjechanej obudowie. :D W środku JRC2068 i BD135. Istne klejnoty. LOL.

Slaytan, zainteresuj się jeszcze tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) W metalowej obudowie też są w ofercie. Zawartość obudowy na pewno ciekawsza niż w Head Boxie MkII. Za 400zł to jednak art deco się nie ustrzeli.

Ukryta Zawartość

a nie lepiej u jakiegoś studenciaka z form przemysłowych zamówić atrapę o zajefajnym designie i jeszcze pewnie na balangę ze studentkami zostanie ?;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

byca, 21 Lis 2007, 09:20

>michał anioł

>

>zauważ ,że nie piję do dzwięku,tylko do konstrukcji !

>.jaśli juz naciagasz swoich klientów, to nie uważasz że powinien to być artykuł sponsorowany.

Ale Ty o konstrukcji mojego wzmacniacza nic nie wiesz, tak samo jak o dźwięku. Śmiem twierdzić, że jeden op-amp w moim wzmacniaczu kosztuje więcej niż wszystkie kostki w Head Boxie razem wzięte, więc nie pisz, że to śmietnik.

Co do naciągania - jeśli można polecić cudze, to czemu nie swoje? Jaka to jest różnica? Podaj mi punkt regulaminu forum audiostereo, który złamałem. Wątek sponsorowany ma tę właściwość, że jest przyklejony, a mnie na tym nie zależy. Ja swój "interes" rozwijam na innym forum i jestem w stałym kontakcie z administracją więc wszystko jest w porządku.

>byca, 21 Lis 2007, 09:20

>michał anioł

>

>zauważ ,że nie piję do dzwięku,tylko do konstrukcji !

>.jaśli juz naciagasz swoich klientów, to nie uważasz że powinien to być artykuł sponsorowany.

byca o co Ci chodzi człowieku? Chyba w tym jest najważniejszy dźwięk przynajmniej dla większości, jak dla Ciebie jest ważniejsze to, że wygląda "profesjonalniej" i ma nazwę firmy znaną to jest tylko i wyłącznie Twój kłopot! To, że składają to dzieci na Tajwanie, a nie kolega w Polsce, to robi dla Ciebie aż taką różnicę? Podzespoły są w DIY z reguły akurat lepszej jakości, niż w budżetówce znanych firm, więc bez komentarza.

Koledzy polecają coś, co gra lepiej, bo jak wygląda to autor tego wątku sobie może sam ocenić na podstawie zdjęć, a myślę, że bardziej potrzebuje tutaj ocen brzmienia! Co wybierze ostatecznie to jest jego sprawa.

Jeszcze nie wyrosłeś z chwalenia na lewo i prawo tego, co sam posiadasz i gadania, że jest to lepsze, bo ma ładną obudowę i znaczek?

Pozdrawiam,

szfagiero

mylisz sie,akurat posiadam co innego,to tak w nawiasie byś nauczył się odróżniac,choćby po samym zapisie,

a jesli chodzi o samą konstrukcję, to jestem ciekaw jaką posiada wiedzę michał anioł w kostruowaniu tak genialnych pre emp słuch.Powtarzalnosc tych wzm. pewno jest taka sama jak konstrukcje samego miszczunia.

Dziękuję akurat wolę skorzystać z logo znanej firmy ,niż potem uzalac się nad gównem pseudokonstruktora.

?

A ja bym zaczął od czegoś takiego:

Ukryta Zawartość

albo pogadał ze sprzedającym, żeby Ci zrobił coś na zamówienie. Robi świetne rzeczy, zna się. Sam używam i chwalę. Tyle że sam wymieniłem potencjometr na Alpsa i cały czas eksperymentuję z lampkami. Znakomita zabawa. Polecam. Aha - koniecznie od razu kup dobre słuchawki, mogą być używane, na allegro można trafić prawdziwe okazje.

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

lenam, rzeczywiście ciekawa propozycja, ale chyba bardziej do słuchawek wysokoomowych. HD515 mają zdaje się 50 ohm? Oczywiście, można na przykład przerobić ten wzmacniacz na hybrydę, np. dodając diamond buffery na wyjściu. Gdyby go kupić tanio, to jest baza pod fajny sprzęcik, albo jakieś słuchawki wysokoomowe. Z ciekawych propozycji na przyszłość - Sennheiser HD600 lub Beyerdynamic DT880 Pro.

byca, Ty się każdym postem coraz bardziej pogrążasz, a zacząłeś od zrobienia chlewika w tym wątku. Teraz mnie obrażasz i innych. Nie masz pojęcia o elektronice i dobrych obyczajach. Brnij dalej. Co do moich kompetencji - patrz o mnie. Dyplom mgra elektroniki do wglądu. Praca dyplomowa sprzętowa - do obejrzenia na uczelni. Inne dokonania - pytać moich byłych i obecnych mocodawców. Wpłać 4000zł, to zrobię 10 sztuk wzmacniacza dla Ciebie, porównasz powtarzalność. Bez odbioru.

michelangelo, 21 Lis 2007, 10:44

>lenam, rzeczywiście ciekawa propozycja, ale chyba bardziej do słuchawek wysokoomowych. HD515 mają

>zdaje się 50 ohm? Oczywiście, można na przykład przerobić ten wzmacniacz na hybrydę, np. dodając

>diamond buffery na wyjściu. Gdyby go kupić tanio, to jest baza pod fajny sprzęcik, albo jakieś

>słuchawki wysokoomowe. Z ciekawych propozycji na przyszłość - Sennheiser HD600 lub Beyerdynamic

>DT880 Pro.

Jasne, podałem tylko przykład. Ja mam akurat zupełnie inną konstrukcję też autora na 2xECC82 i 2x6N6P, która pracuje z Beyerdynamicami DT150 i jest wybornie. Ten sam konstruktor robi słuchawkowce wg bardzo różnych schematów i o ile mi wiadomo, wszyscy użytkownicy są zadowoleni. To nie jest reklama, tylko koleżeńska porada. Jeżeli ktoś coś robi dobrze, to chyba warto go polecać, no nie?

Nota bene, takie słuchawki jak moje również polecam - połowę tańsze niż np. HD600, a grają niezgorzej.

zwolennik łagodności

>byca, 21 Lis 2007, 11:02

Jesteś człowieku niereformowalny i masz jakiś problem z Seniczem i tego typu sprawami!

>w Polsce, mamy wielu konsruktorów z mgr.przed nazwiskiem,tylko, ze zazwyczaj nie wychwalają sie na

>lewo i prawo, jakie to robią wspaniałe wzm.lepsze od pro-ject.

W ogóle nie rozumiesz co się do Ciebie pisze! Przeczytaj swój wpis, potem Michała i pomyśl raz jeszcze. Akurat od Pro-jecta chyba nie trudno zrobić coś lepszego, proponuję Ci zamówić u producenta, może robią złote obudowy z logiem firmy wypychanym diamentami, niech Ci przełożą środek - wtedy będziesz gadał, że to najlepszy wzmak za 20 kzł... z wyglądu!

Senicznaja Komanda

nikt nie mówi, że pro ject jest najlepszy na swiecie ale nie pir...olcie banialuków, ze wstawiacie kilkunastokrotnie droższe podzespoły niż w pro- ject i sprzedajecie go w podobnej cenie.

no chyba, ze michał anioł robi to charytatywnie coś jak miszczunio.

?

Bryli nie potrzebuję, na jedno oko wciąż widzę wybornie.

Wiem doskonale, że Twoj PJ to słynny w świecie Head Box Special Edition, kto by nie spostrzegł! Tym bardziej mi przykro, że wcześniej o tej marce tak bezczelnie się wyraziłem. Masz super sprzęcicho, zazdroszę!

zwolennik łagodności

Head Boxa II miałem w chacie kilka dni. Posłuchałem uczciwie i mi wystarczy. Co do moich narzutów - rzeczywiście robię to tanio - godzina mojej roboty DIY wychodzi w cenie wzmacniacza taniej niż mi płacą na etacie. Niestety, sporo rzeczy muszę kupować po cenach detalicznych. Być może jestem frajerem, ale też dzięki temu parę osób się wciągnęło w słuchanie muzyki na lepszych słuchawkach, bo drugie tyle kasy te osoby na pewno by nie wyłożyły. Nie będę tu wklejał cytatów z PW, bo to by dopiero była kryptoreklama. ;) Wystarczy mi, że po meetingach porównawczych z innymi sprzętami zgłaszają się do mnie koledzy nabywców. Dane osób chętnych wyrazić opinię mogę podać zainteresowanym, ale na pewno nie forumowym trollom. Uprzedzając podejrzenia - większości moich klientów nigdy nie widziałem na oczy, znamy się tylko wirtualnie.

O ch...oinka ale narobiłem.

Kilka wyjaśnień, napisałem że oprócz dobrego dźwięku lubię dobry wygląd i nie podważam tego że wzmak michelangelo gra dobrze. Obudowa to rzecz oczywiście drugorzędna.

Co do wyglądu był kiedyś musical fidelity z serii X (jeden ze słynnych prosiaczków), grał świetnie, wyglądał ciekawie i nie był drogi.

Co do moich słuchawek kupiłem 515 a nie 555 świadomie choć różnica w cenie była niewielka(595 były już trochę za drogie), na początku żałowałem, ale po wygrzaniu uważam że grają w porządku.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.