Skocz do zawartości
IGNORED

jakie głośniki do tego radia?

Bart_Bartnik

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam w aucie takie oto radio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pytanie brzmi- jakie głośniki kupić, zeby wydobyć z niego jak najlepszy dźwięk, bez zniekształceń i "pier..." przy wyższych natężeniach dźwięku. przyznam, ze zależy mi na dobrym basie, jesli da sie to wogle osiągnąć bez suba. dodam, ze chodzi o dwa zestawy głośników do BMW E36 Coupe - przód- 13 cm, tył - 16cm. prosze o opinie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/37954-jakie-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-tego-radia/

Bart_Bartnik, 25 Lis 2007, 16:58

>pytanie brzmi- jakie głośniki kupić, zeby wydobyć z niego jak najlepszy dźwięk, bez zniekształceń i

>"pier..." przy wyższych natężeniach dźwięku...

Na gołym radyjku i z minigłośniczkami w fabrycznych miejscach montażowych?

Życzę powodzenia ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

juz nie mowie o wrazeniach rodem ze studia nagraniowego. mam to na co mnie stać, a ze Wy macie zestawy niewiadomo jakie, to juz wasza sprawa i powód do dumy:/ po protu nie chce zeby [przy wyzszych poziomach głośności były zniekształcenia w postaci pierdzenia. jesli nie tak to moze inaczej- jaka powinna być moc tych głośnków, zeby nie było w/w objawów- na radiu jest napisane 4x52 W, nie wiem jak sie to przekłada na rzeczywistość,

dlatego prosze jedynie o wpisy na temat, bo szczerze mowiąc to forum schodzi na psy, każdy każdego tylko łapie za końcówki, wzajemne obrażanie sie, zakładanie setek bezsensownych tematów. ludzie co sie dzieje. od tego jest opcja ignoruj, zeby z niej korzystać, a nie szukać kolejnych powodów do rzucania mięsem. kiedyś chętnie wchodziłęm na forum, teraz jedynie czytam brak humoru... człowiek zwraca sie o pomoc, a tu słyszy, ze samo radio nie zagra z głośnikami. litości- masz lepszy sprzęt w aucie, to pomoż innym, a jak nie to po co wogle piszesz odp- przecież liczby postów i tak nie nabijasz na bocznicy, wiec nie urośniesz w oczach innych od tego jednego postu

radia samochodowe maja ok 13 watów.

pierdzenie będzie przy głośnym graniu, ponieważ radio ma małą moc i bardzo szybko się przesterowuje.

masz 3 wyjscia:

-kupić głośniki wysoko efektywne (estradówki- drogie)

-kupić wzmacniacz (drogo, absolutnym minimum to blaupunkt GTA 2 lub 4 za ok 220 zł)

-nie słuchać głośno

ta odpowiedz juz mnie bardziej satysfakcjonuje :) dzieki, wzmacniacz tez kupuje sobie, ale dopiero za jakies dwa miesiace, a narazie chciałem jakies sensowniejsze głośniki od tych , ktore sa a moim aucie seryjnie. stąd moje pytanie. ja generalnie słucham cicho, wole gang silnika ( rzędowa szóstka ;) ale jak leci jakis fajniejszy kawałęk, to az sie prosi o podgłosnienie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.