Skocz do zawartości
IGNORED

dnm reson do Cambridge?

CharlieStereon

Rekomendowane odpowiedzi

proszę o porade.posiadam CA azur 640C/540A i kef iQ3. czyli jak większość zapewne wie, chciałbym nieco przyciemnić i złagodzić wysokie tony, przesunąć nieco równowagę tonalną w dół. teraz używam głośnikowego przewodu audionova moonwalk, interkonekt to jakiś taki tani kabelek. czyli mam pole do manewru. myślałem o dnm reson, albo ewentualnie van den hul name, nie wiem tylko czy van den hul nie ociepli mi zbytnio przekazu. miał ktos doczynienia z podobną konfiguracją? jakie jeszcze ewentualnie tanie (max 300zł ) interkonekty mogłyby się spisać?

dziękuje i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/38238-dnm-reson-do-cambridge/

Przez moment miałem XLO Pro 100 ale rozłożył mi bass wiec zastosowałem Rapport MN-1801-1 - rozstawił szerzej scenę i przy moich "grzańcach" Triangle, wszytko jest skontrolowane.

Ps. miałem kupić KEF IQ3 ale wybrałem Triangle

Znajomy grał na takim samym sprzęcie i właśnie na resonach. Niestety nie był zadowolony. Ma dali ikony do tego no i efekt był zupełnie odwrotny od tego którego oczekujesz. Wysokie zrobiły się jeszcze bardziej ostre, do tego stopnia, że niektórych rzeczy nie dało się słuchać (sybilanty, talerze etc.). Ogółem rzecz biorąc bardzo szybko pozbył się tych kabli i co najśmieszniejsze idealnym rozwiązaniem po nich okazały się ProCaby ls25 (testowaliśmy już i 15 i 40 u mnie grają 25 na górę i 40 na dół) z www.onstage.pl. Nic nie ryzykujesz bo koszt tych kabli to około 20zł za komplet, a Azur zagrał na nich bardzo dobrze. Co do tanich interkonektów to też robione z procaba jak na razie wymiatają poprzedników. Nie reklamuję nic :) ale naprawdę bardzo fajnie grają te kabelki, Klotze dostały po dupsku konkretnie od nich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.