Skocz do zawartości
IGNORED

NAD - kompletowanie używanych klocków

Gość Przemski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Wiele osób decyduje się na oparcie systemu na segmentach firmy NAD. Cena nowego egzemplarza wmaczniacza i odtwarzacz jest często barierą nie do przeskoczenia i decydujemy się na zakup sprzętu używanego. Trudno znaleźć w komisie najnowsze modele, ale za to jest cały wybór starszych konstrukcji, o których niestety nic nie słyszeliśmy. Cena używanych klocków stanowi często 1/4 wartości nowego sprzętu więc jest bardzo atrakcyjna.

Chciałbym prosić bardziej doświadczonych użytkowników tego forum o podzielenie się informacjami i opiniami na temat starszych produktów tej marki, zarówno odtwarzaczy CD jak i wzmacniaczy.

Mam dwa Nad'y uzywane: kopmpakt S500 ('99) jedyne co mu sie zdarza to, ze raz na 1000 nie czyta plyty ale wystarczy wysunac szufladke,wsunac ponownie i jest po problemie. Druga zabawka to wzmak S300 ('99) ale o nim bede mogl dopieor cos skrobnac za 2 tygodnie, niemniej jednak nie spodziewam sie z nim zadnych problemow:))

Kupiłem używany wzmak NAD 314. Chodzi świetnie. Pomimo "tylko" 35 W nagłaśnia pomieszczenie 25 m kw przy potencjometrze na 9. Chyba trochę prawdy jest w przechwałkach producenta o dobrej wydajności prądowej. Potencjometry nie trzeszczą, wszystkie wejscia w preampie sprawne - włącznie z phono MM.

sprawdź stronę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Gość Przemski

(Konto usunięte)

witam

dzięki, są prospekty firmowe z danymi technicznymi na temat urządzeń, jednakże mnie chodziło o opinie użytkowników

czy na prawdę nikt na tym forum nie miał do czynienia ze starszymi modelami elektroniki marki NAD?

Chcesz opinie:

Ukryta Zawartość

angielski to chyba non problem?

Ukryta Zawartość

mam wzmacniacz NAD 302 i uwazam ze jest naprawde rewelacyjny.... porownywalem go ostatnio z nowym kenwoodem z najwyzszej polki... i moze nie robi przestrzeni, ale jesli chodzi o wiernosc dzwieku bije na leb... zadnych przebarwien i dotego miekkie przyjemne dla ucha brzmienie... polecam.

• 2 tygodnie później...

Witam

Miałem 3020, 5000, 302, 310, 3140+2140, 5420, 2100, 1020, 3240, 3025.

Generalnie jest to dźwięk z nieco syczącymi wysokimi (do usunięcia przy użyciu dobrych interkonektów), ale osobiście preferuje dźwięk w stylu "lampowym" więc moja ocena nie jest do końca obiektywna.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Recenzje mi nie wystarczą i dlatego pytam o Wasze zdanie.

Szukam dla siebie taniego wzmacniacza stereo z drugiej ręki, a nie ukrywam że mam wysokie wymagania i interesuje mnie raczej coś z wyższej półki, ale niekoniecznie najnowszego.

Wzmacniacze NAD można kupić po bardzo atrakcyjnych cenach, można przeboleć niektóre braki techniczne np. zdalne sterowanie, układ opóźnionego załączania głośników to możliwości soniczne powinny być na wyższym poziomie niż aktualne produkty podstawowej budżetowej klasy.

Jak masz wysokie wymagania i szukasz coś niekoniecznie nowego ale dobrego to polecam Revoxy A50 i A78 (nie A78MKII) lub ciut nowszy ,ale i droższy ,aczkolwiek niekoniecznie lepszy B750 lub B750MKII.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.