Skocz do zawartości
IGNORED

AA Mimas II

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

...interesują mnie opinie odnosnie Mimasa II. Mam 20m2 pokój i niestety na razie amplituner Denona. Mogę tez kupić tanio Hyperiony III ale czy to zagra ładnie z tym Denonem. Wiem że Miamsy sa bardziej ubiwersalne i łatwiejsze do wysterowania. Co teraz robic kupić nowe Mimasy czy używane Hyperiony III i zaryzykowac jakościa dźwięku???

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/

Nie pytać. No, chyba że liczysz na masę wzajemnie sprzecznych opinii.

Zamiast pytać odsłuchać samemu.

I to nie tylko te kolumny, ale i porównać z innymi, innych producentów. Jeden twórca najczęściej podporządkowuje swoje wyroby jakiejś określonej koncepcji brzmieniowej, dlatego też warto zapoznać się z koncepcjami różnych producentów.

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947362

hmm to problem jak się pracuje po 9-10h dziennie a soboty również. Poza tym nie mam własnego środka lokomocji a do najblizszych punktów odsluchowym jest paredziesiąt kilometrów. Poza tym tam narazie sa tylko Phoebe

pozdrawiam,

Artur/Gliwice

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947366

McGyver - jak nie pytac - po to przeciez do licha jest to forum.

To tak jakbym ja czytaj Twoje skadinad madre wypowiedzi powiedzial , a tam i tak nie czytajcie go bo lepiej odsluchac, jasne ze tak aleodsluchy odsluchami ale na forum sie tez pisze i nie raz radzisz komus cos. Pewnie ze jest duzo firm ale skoro kolega chce akurat rozncie miezy tymi to czemu mu nie podac zreszta takie Mimasy i Phoebe to zupelnie inne brzmienie wiec producent w tym przypadku nie do konca realizuje swoja wizje w sposob jednoznaczny.

Co do Hypkow i Mimas, mnie Mimasy nieco zawiodly dla mnie zagraly duzo gorzej od Phoebe aczkolwiek faktycznie sa mniej wymagajace, jesli wiec zamierzasz kupic lepszy sprzet w przyszlosci kup Hypki jesli nie kup Mimasy i tyle.

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947514

dzięki za info szczere KOPACZMOPA. Ja mam o tylr problem ze słucham równez muzy typu Mettalica, Opeth i Therion a kilka osón stwierdziło że AA do cięższej mzy sie nie nadają - stąd cały czas mysle co tu wybrać. Myślałem o Phebe ale nie wiem czy pzy 20 m2 oddadżą odp. dnamike jak moje JBL E60 (nie mówie że to idealne kolumny ale kopa maja)

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947524

szelodh

McGyver pojawia sie w każdym wątku dotyczącym kolumn ( i nie tylko) bo ma nadzieję na zarobek, ma nadzieję, że sprzeda swoje garażowe produkcje DYI. Jego wpis służy temu , żebyś odpuścił sobie AA, (skąd inąd bardzo dobre kolumny !), i skupił swoje zainteresowani na innych. Możę zaprosi Cię na kwaśną kawę i sprzeda Ci g***ny produkt niby-nie-swojej "marki" Studio 16 Hertz.

Wystrzegaj się naciągaczy.

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947553

O, cóż za psychologiczna analiza osobowości.

No i ta wstawka o kwaśnej kawie to już mnie rozłożyła.

Chciałbym niniejszym zdementować złośliwe oszczerstwa dotyczące tego jakobym serwował kwaśną kawę ;-)))

Kawa u mnie zawsze była znakomitej jakości;-))) Tomek Skura się zagalopował, na temat mojej kawy nic nie wie, bo go nie częstowałem ;-))) Opinia o mojej kawie jest zatem niczym więcej jak tylko konfabulacją ;-)))

A dlaczego się do tego posuwa? Tutaj można poczytać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę czytać zwracając uwagę na daty wpisów, daty są istotne dla właściwego zrozumienia tego co się właściwie stało.

Potem stworzył taki wątek:

Ukryta Zawartość

Teraz Tomek Skura skacze po forum dopisując się do większości wątków w których McGyver lub Studio16Hertz się wypowiada. Zachęcam do użycia wyszukiwarki by się czegoś dowiedzieć o wpisach Tomka.

...a niech tam, podrzucę jeszcze takiego linka:

Ukryta Zawartość

Życzę interesującej lektury

post-3550-100007389 1197160014_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947574

kopaczmopa, 8 Gru 2007, 23:57

>McGyver - jak nie pytac - po to przeciez do licha jest to forum.

>To tak jakbym ja czytaj Twoje skadinad madre wypowiedzi powiedzial , a tam i tak nie czytajcie go bo

>lepiej odsluchac, jasne ze tak aleodsluchy odsluchami ale na forum sie tez pisze i nie raz radzisz

>komus cos. Pewnie ze jest duzo firm ale skoro kolega chce akurat rozncie miezy tymi to czemu mu nie

>podac zreszta takie Mimasy i Phoebe to zupelnie inne brzmienie wiec producent w tym przypadku nie do

>konca realizuje swoja wizje w sposob jednoznaczny.

>Co do Hypkow i Mimas, mnie Mimasy nieco zawiodly dla mnie zagraly duzo gorzej od Phoebe aczkolwiek

>faktycznie sa mniej wymagajace, jesli wiec zamierzasz kupic lepszy sprzet w przyszlosci kup Hypki

>jesli nie kup Mimasy i tyle.

W ogólności masz rację, w tym konkretnym wypadku jednak racji nie masz. Dlaczego?

Bo jak ktoś nie wie co kupić, jak się zorientować w zalewie różnych modeli różnych producentów, to powinien dążyć do zawężenia pola wyboru przez wstępną eliminację. W tym celu się pyta na forum, analizuje, i odrzuca wstępnie modele w oczywisty sposób nie odpowiadające założonym kryteriom. W ten sposób "na placu boju" pozostaje kilka modeli spośródk tórych wybierze się ostatecznego zwycięscę. A jak wybierze? Przez głosowanie forumowiczów? Nie, bo to bez sensu. Należy odsłuchać, porównać, i samodzielnie wybrać.

Szelodh już dokonał wstępnej eliminacji. Chce wybrać spośród dwóch modeli. A raczej chce, żeby wyboru za niego dokanali forumowicze, co jest podstawowym błędem. Skoro wstępna selekcja została już dokonana i zostały tylko dwa modele, to należy do diaska ruszyć tyłek i wybrać się na odsłuch, a nie spychać odpowiedzialności za dokonanie wyboru na doradców. To nie doradcy będą słuchać muzyki na jego sprzęcie, tylko on sam. Czyż nie?

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947577

mc gyver chyba masz racje, na pewno masz racje...ale po niekąd chciałem posłuchać opini osób które może kiedys tez stały przed dylematem wyboru tychże kolum i dowiedziec sie co zdecydowałe za wyborem jednych lub drugich. Otrzymałem juz info że mój Denon AVR 1907 może nie dac rady Hyperionom III. Zastanawiam się tylko w jaki spoób dźwięk ten może być zły lub znieksztalcony w stosunku do n. NAD'a 352

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947586

Hyperiony trudne do napędzenia? Nie wierzę. Prędzej uwierzę że się po prostu brzmieniowo z jakimś klockiem nie spasowały.

A dlaczego nie wierzę? Bo są oparte na Vifach z serii TC. Na tegorocznym Audio Show napędzaliśmy kolumny oparte na Vifach TC z 4 watowej (słownie: czterowatowej) lampy, i wymiatało. Jednego nawet wymiotło z pokoju trwale. Twierdził że za dużo basu było ;-)))

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947588

szelodh

Sluchalem kolumn AA w bardzo roznych warunkach i prawie wszystkich modeli, sam u siebie mialem przez dlugi czas phoebe i hyperiony (obie poprzednie wersje w stosunku do najnowszych), mimasy z tej calej trojki jak dla mnie wypadaly zawsze najgorzej, zastanow sie nad phoebe najnowsza wersje, to jest naprawde udana konstrukcja w relacji cena jakosc, Hyperion wcale wymagajacy nie jest jesli chodzi o wysterowanie, u mnie graly z chinska lampka i bylo ok jednak w moim pokoju(wtedy bylo to ok 16m, po prostu sie dusily) na pewno w 20m nie bedziesz mial tego problemu ani z hyperionem ani z phoebe, poczytaj na forum bo jest sporo juz watkow na temat tych kolumn.

Mag

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947600

>>>W ogólności masz rację, w tym konkretnym wypadku jednak racji nie masz. Dlaczego?

>Bo jak ktoś nie wie co kupić, jak się zorientować w zalewie różnych modeli różnych producentów, to

>powinien dążyć do zawężenia pola wyboru przez wstępną eliminację. W tym celu się pyta na forum,

>analizuje, i odrzuca wstępnie modele w oczywisty sposób nie odpowiadające założonym kryteriom. W ten

>sposób "na placu boju" pozostaje kilka modeli spośródk tórych wybierze się ostatecznego zwycięscę. A

>jak wybierze? Przez głosowanie forumowiczów? Nie, bo to bez sensu. Należy odsłuchać, porównać, i

>samodzielnie wybrać.

>

>Szelodh już dokonał wstępnej eliminacji. Chce wybrać spośród dwóch modeli. A raczej chce, żeby

>wyboru za niego dokanali forumowicze, co jest podstawowym błędem. Skoro wstępna selekcja została już

>dokonana i zostały tylko dwa modele, to należy do diaska ruszyć tyłek i wybrać się na odsłuch, a nie

>spychać odpowiedzialności za dokonanie wyboru na doradców. To nie doradcy będą słuchać muzyki na

>jego sprzęcie, tylko on sam. Czyż nie?

co prawda to prawda - jak juz ma 2 modele wybrane to powinien dupala ruszyc i posluchac zeby nie zalowac, nie wydaje 100-200zl tylko okolo 2 tysiecy a w razie czego sprzeda za 20-30% mniej wiec...warto oderwacd tylek z kanapy , nie powinno sie ryzykowac. Z drugiej strony u AA z tego co pamietam jest mozliwosc wymiany miedzy jego modelami wiec ryzyko jakby mniejsze.

Ja sam jak wybieralem tez nakreslilem sobie liste ktorych chcialbym odsluchac i z listy tej nie wysluchalem tylko Paradigmow Titan, 20v2 oraz Twoich konstrukcji (chodzily mi po glowie Mimo), Hyperiony byly dla mnie za drogie wiec od razu odrzucilem - oczywiscie teraz kupujac pewno bym pozukal na rynku wtornym i spojrzal tez w strone Dynaudio, KEFow,Usherow i innych ale jak sie jest poczatkujacym to sie malo wie i kupuje troche w ciemno do tego na sprzecie ktory prawdodobnie i tak wymieni w przyszlosci:)

Jesli chodzi o temat to wydaje mi sie ze jesli masz JBL E60 to niespecjalnie podejda Ci Phoebe - dynamike one maja, ale dla mnie to one mimo ze graja pieknie to graja jak podlogowe monitory, urzekly mnie ale basu w nich nie uswiadczysz za wiele zwlaszcza w kontekscie tego ze posiadasz teraz JBLE60 ktore same w porownajiu do 80tek basu maja wiecej. Phoebe maja nawet mniej basu od moich Mission m33i ktore tez w kwestii ilosci basu nie przesadzaja.

Mimasy basu maja wiecej ale juz tak nie urzekaja , sa troche nijakie w porownaniu do Phoebe ale faktycznie moga byc mniej wymaghajace i mniej obnazac slabosc reszty toru.

Hypki maja dolozony po 1 glosnik niskosredniotonowy wstosunku do Phoebe wiec do wiekszego pokoju winny byc lepsze - powiem szzcerze jak bede sie przeproawdzal do duzego pokoju to wezme je pod uwage ale sam ich nie slyszalem.

Co do tego czy amplituner pociagnie Hyperiony tez raczej McGyver bedzie mial racje, po jakims czasie najwyzej zmienisz sobie na uzywanego NADa np C350 za 800-1000zl i gitara. Z drugiej strony troche dziwi mnie nacisk AA na NADy czy CA (tym bardziej). Pamietam ze gdy dzwonilem do pana Michala umawiajac sie na odsluch to raczej byl niepocieszony ze chcemy odsluchiwac jego Phoebe na Rotely RA-04, twierdzac ze to budzetowka a minimum to bylby NAD C320...tymczasem raczej ten model NADa temu modelowi Rotela do pięt nie dorasta.

Masz ciezki orzec do zgryzienia bo z tego co piszesz chcesz jednak dzwiek a'la JBLowy, moze wiec skieruj sie na jakies Paradigmy, a jak mialbym za Ciebie wybierac z tych 2 propozcyji wzialbym Hyperiony:)

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947695

Nie bójcie się polskich produktów !

Zarówno AA Phoebe , Hyperiony , 16Hz Vector, DaCapo to produkty które potrafią zdemaskować chińskie wyroby europejskich i amerykańskich producentów.

My jesteśmy za promowaniem krajowych hi-fi czy high-endowych produktów.

AA nie raz udowodniło w testach magazynów audio tematycznych ze polskie kolumny moga być znakomite i nie są specjalnie zagrożone wyrobami made in china.

Zarówno McG jak i 16Hz będzie się cieszyc z faktu dokonania właściwego wyboru produktu krajowego nad zagranicznym.

Kawa u McG bezpłatna , w 16Hz i AA słuchanie także i nikt nie podpisuje deklaracji nabycia w momencie przybycia na odsłuch.

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947697

"nie bójcie się polskich produktow".

Dlatego że: chińczyk czy chiński "brytyjczyk", chiński "niemiec" czy chiński "duńczyk", to:

1. koszty transportu paczek

2. marketingu i reklam

3. marży producenta

4. marży dawcy "brandu" (no bo za nalepkę z nazwą = marketing, też trzeba zapłacić)

5. marży dystrybutora (którzy są moim zdaniem bezczelni - np. NADy w UK są dużo tańsze niż w Polsce!)

6. marży sklepu (który musi zapłacić czynsz, prąd, utrzymać się, zarobić)

7. łapówek dla dziennikarzy za pozytywne recenzje, z ktorych tylko spostrzegawczy wyłapią z 3-stronnicowej recenzji dywagacji i obowiązkowo kilku pozytywów (do przeklejenia do następnych reklam) 2-3 kluczowe zdania: "bas podbity, stereo slabe, kopułk syczy".

Do powyższych w przypadku "niemieckiego niemca" albo "duńskiego duńczyka" doliczcie jeszcze koszty roboczogodziny wykwalifikowanego robotnika w Danii lub Niemczech (a przecież oni muszą zmienić Mercedesa co 3 lata i opłacić związki zawodowe, no nie?)

Tą metodą, za porządnie wykonane kolumny - w solidnej obudowie, z porządnymi przetwornikami, zestrojone pod "urojonego" / uśrednionego odbiorcę, płacimy min 2 x więcej niż za podobny wkład materiałowy w wykonaniu w Polsce.

Pomijajc fakt, że jak już kupisz nowe B&W (np.), to jak ci się nie spodoba, to dupa zbita - allegro i zakładasz nowy wątek na forum " jakie kolumny do 2000 zł do wzmaczniacza quaiong 5704 mk2 i dvd panasonix ksx 56890".

Pomijając fakt, że dajesz pracę komuś w Polsce.

Trzeba tylko: uwierzyć że nie ma kolumn idealnych do posiadanego akurat zestawienia za akurat 1846 zł które mamy, są tylko dające mniej lub więcej przyjemności ze sluchania muzyki. Robienie dobrych kolumn to nie jest wielka filozofia, filozofia to jak zrobić produkt, który po opłaceniu wszystkich powyższych będzie kosztował

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947730

Cashlack - znow nie przeginaj w 2 strone.

To ktos znow moze sie przyczepic ze Hyperiony I kosztowaly 2200zl a teraz 3300zl a zmiany sa niewielkie ( w kazdym razie nie uzasadniajace 50% wzrostu ceny). To tez z czegos wynika.

Patrzac tak tez mozna dodac ze to B&W ktore dales za przyklad kupuje hiperhurtowe ilosci glosnikow, obudow czy czego tam nie potrzebuje i produkuje po prostu tez taniej.

Wystarczy [popatrzyc na kolumny podlogowe w okolicy 1000zl - wlasciwie zaden producent krajowy takowych nie chce produkowac bo niby jak mu sie to placa - takich kolumn X za 4 tyszl sprzeda chocby 10 sztuk to zarobi a tych za 1000zl musialby juz sprzedac z 40 w tym samym czasie a roboty wcale nie duzo mniej. Jest tak czy nie?

Do tego nie przesadzajmy ze zagraniczne firmy robia kupe i kupno ich kolumn jest bledem, robia tez duzo fajnych kolumn, pracuja w nich tez przeciez fachowcy, a ze widac ciecie kosztow na kazdym kroku...no coz...wazne jak to gra - czasem gra czasem nie, roznie bywa.

Z reszta mozna sie zgodzic:)

Nie boje sie polskich producentow zreszta juz powiedzialem ze przy zakupie kolejnych kolumn bede chcial przesluchac i AA i 16hz i inne ale z drugiej strony chce przesluchac w takiej Lodzi B&W , Mission, paradigm pakuje wzmacniacz w plecak i moge jechac autobusem a samochodem to chwila moment. Akurat mam szczescie ze AA tez pod nosem ale Waszych 16Hz kolumn szukac na prozno - taka roznica, nie wszyscy moga, nie wszystkim sie chce, nie wszyscy maja czas albo srodki jechac tak daleko - nie kwestionujac przy tym Waszej goscinnosci. Sam bym chetnie na spokojnie ptrzesluchal vectorow czy Mimo a nawet Minasow i mozliwe ze kupil ale daleko...

Taka jest roznica miedzy polskimi i zagranicznymi firmami. Niestety...

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947802

akurat B&W robi własne przetworniki, ale nie czepiam się ;-)

nie mówię, że zachodnie firmy robią kupę. Tylko że kolumny to chyba najbardziej zmienny i zmieniający ostateczne brzmienie systemu element. Dobrze dobraną pod własny gust i pokój i system kolumną można uzyskać dużo więcej niż zabawą w kabelki. Duże firmy, które "stoja" po sklepach, robią jednak produkty "profilowane/skończone" pod możliwie najszerszą grupę odbiorców. A te "oszczędności" na hurtowych zakupach jest zjadane przez narzuty dystrybutorów, reklamy itp z nawiązką.

Dostajesz mniej za te same pieniądze (przynajmniej w nakłądzie materiałowym i jakości elementów). McGyver pisał niedawno,że "aplikacja" to NIE jest wszystko, złą aplikacją można co najwyżej dobre głośńiki spieprzć, ale wyżej ch** nie podskoczysz z "propylenem w blasze".

Specyfika sposobu działalnośći polskich firm głośnikowych z racji małej skali działalnośći niestety narzuca taki a nie inny sposób działania. Nie stać ich po prostu na wstawienie 3-4 modeli do każdego sklepu audio w Polsce.

To że próbują podpierać się forum ja osobiści uważam za jak najbardziej normalne, a wręcz jestem zadowolony że można porozmawiać z producentem, poznać jego poglądy na muzykę i spokojnie skontaktować się na privie, że jestem czymś tam zainteresowany. Jak również dogadać się co do ceny, jakości wykończenia, zakresu upgradeu itp.

Gdyby nie było forum, to nawet bym nie wiedział, że ISTNIEJE AUDIO ACADEMY LUB 16 HZ!!. Bo w mojej rodzinnej legnicy obu firm nie uświadczysz. A jak już się dowiedziałem, to posłuchałem AA Phoebe w POznaniu i 16 hz na AS i obie propozycje MI SIĘ BARDZO PODOBAŁY! Bardziej niż Paradigmy Monitor, Usher 520, Mission m33 i coś tam jeszcze (w porównaniu z Phoebe). Czy dziesiątkami kosztownych i egzotyczych propozycji na AS, z których większość (pokoi,ok, przyznaję) grało koszmarnie, a wpokoju 16 hz GRAŁA MUZYKA.

Narzuty dystrybutorów dochodzą do 40%, sklepu 20%, (vatu nie liczę bo dotyczy obu), polski inżynier czy akustyk/elektronik nie jest NIC GORZEJ wykwalifikowany niż wysoko opłacany lamelak w "laboratoriach B&W" czy jakiejkolwiek innej zachodniej firmy. To gazety i reklamodawcy chcą, abyśmy w to "uwierzyli", bo "ONI" też muszą z czegoś żyć.

Pomimo grupy szczekaczy, poszukiwaczy spisków i osób niechętnych temu aby producent kontaktował się z odbiorcą inaczej niż tylko foldery reklamowe na kredowym papierze robionym przez marketinowych hipnotyzerów, chce im się jeszcze z nami rozmawiać, doradzać w innych sprawach niż zakup kolumn, jak również modyfikować projekty, aby odbiorca ich usłuch był ZADOWOLONY. Od B&W tego nie oczekujcie - za mały żuczek z nas.

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-947865

Jak pieknie czlonkowie studio16hertz pisza o AA, moze buzi se jeszcze dacie... Kiedys pisali inaczej :D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co to, kurna jest??? Mimo regulaminu zabraniającego uprawiania reklamy na forum AudioAcademy ustawicznie zakłada wątki o charakterze promującym jego wyroby, a wy, jak stado baranów nie reagujecie na tak oczywiste łamanie zasad. Czy AA jest jakąś forumową świętą krową? Jest nietykalny czy co? Gdyby ktoś inny tak robił, to natychmiast byście go zgnoili nie przebierając w słowach. Najwyraźniej również na forum są równi i równiejsi. Niesprawiedliwe to i smutne.

pokaż cały temat Audio Academy w Krakowie

grafton 26 Mar 2005, 14:19

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-948021

Trzeba było dać linka do całego wątku, a nie wklejać jeden wpis wyrwany z kontekstu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-948041

foxbat, ty żyjesz przeszłością. Wywlekasz jakieś wpisy sprzed 2,5 roku, jesteś nudny. Jesteś fanatykiem ogarniętym tylko jedną myślą, aby za wszelką cenę zniszczyć McGyvera.

Polecam odpalenie wyszukiwarki pod kątem ''merytorycznych" wpisów forumowicza foxbat. Ciekawa lektura.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-948060

McGyver, albo lepiej pod katem merytorycznego marketingu "forumowicza" handlowca McGyver... Lukar powinien wam dac bana na kilka miesiecy.... nie.. moze lepiej nie... moglbys miec straty finansowe...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-948063

Nie chce mi się z tobą gadać

Ukryta Zawartość

post-3550-100007350 1197223777_thumb.gif

post-3550-100007351 1197223777_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-948071

McGyver, 9 Gru 2007, 19:09

>Nie chce mi się z tobą gadać

ej... no nie badz baba... moze cos od ciebie jednak kupie.... musisz popracowac... to co teraz na topie? chinskie lampy MA do tuningu? bo z ukraina sie nie udalo... a co jutro? tuning proAC? eeee to juz bylo...

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-948074

Glowny prpblem polega na tym ze ja jako potencjalny klient wole miec cos podstawione pod nos niz jezdzic pol Polski - akurat mam szczescie ze AA jest pod nosem , ktos inny ze ma 16Hz, a B&W czy Mission maja znow to szzcescie ze sa wszedzie , sa znane i ludzie chocby z tego wzgledu kupuja ich kolumny, cieszy ze taki AA czy 16Hz znalazly swoja nisze i coraz wiecej osob o nich wie.

Inna kwestia jest tez ze malo osob ma kolumny 16Hz wiec jak maja wyrazic o nich pozytywna czy jakakolwiek opinie, w kazdym razie uwazam ze Studio powinno wybrac sie w jakas 'wycieczke promujaca" wtedy chociazby forumowicze mieliby okazje wysluchac cudeniek w normalniejszych warunkach niz na AS a moze i na swoim sprzecie.

https://www.audiostereo.pl/topic/38272-aa-mimas-ii/#findComment-948382

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.