Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel Hdmi - hdmi z wyjsciem optycznym

kolunio

Rekomendowane odpowiedzi

He???

To może lepiej napisz, co chcesz połączyć i do czego chcesz wykorzystać taki twór, to spróbujemy pomóc.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

jasne ze napisze... ;)

Chodzi mi o podlaczenie xboxa360 z TV i kinem domowym....

Kupilem wersje arcade i tam jest tylko kabel zwykly analogowy z przejsciowka euro...

Xbox ma wyjscie hdmi ale nie ma niestety wyjscie ani coaxial ani optycznego tylko to hdmi...

Ja w tv mam wlasnie hdmi i moim zdaniem najlepiej jest tak wlasnie podlaczyc...ale co z kinem???

Niby mozna dokupic orginalny kabel microsoftu ktory z jednej strony ma hdmi i wejscie na optyka ale z drugiej tylko component....

I tak wlasnie glowkuje jak sie za to zabrac ;)

Pozdr

Niestety nigdy nie miałem do czynienia z HDMI, ale wydaje mi się, że nie jest łatwe, a może nawet i możliwe, wyciągniecie sygnału SPDIF w postaci coaxial albo optycznej z wyjścia HDMI. Niestety jedyne, co przychodzi mi do głowy, to albo użycie amplitunera z wejściami HDMI (posiada Twój amplituner takie wejścia?) albo wykorzystanie wyjścia cyfrowego w TV (posiada wyjście SPDIF?).

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

W telewizorze masz pewnie optyka albo coaxiala, i możesz sam tv podłączyć pod KD. Można też pokombinować i obraz z x360 niech sobie leci po hdmi, a dla dzwieku kupic kabel xbox360-->vga+optyk. Nie wiem czy takie rozwiązanie będzie działać, nie wiadomo czy x wtedy wysyła sygnał z 2 wyjść naraz.

kolunio, 9 Gru 2007, 20:03

>jasne ze napisze... ;)

>Chodzi mi o podlaczenie xboxa360 z TV i kinem domowym....

>Kupilem wersje arcade i tam jest tylko kabel zwykly analogowy z przejsciowka euro...

>Xbox ma wyjscie hdmi ale nie ma niestety wyjscie ani coaxial ani optycznego tylko to hdmi...

>Ja w tv mam wlasnie hdmi i moim zdaniem najlepiej jest tak wlasnie podlaczyc...ale co z kinem???

> Niby mozna dokupic orginalny kabel microsoftu ktory z jednej strony ma hdmi i wejscie na optyka

>ale z drugiej tylko component....

Odpowiedź:

hdmi (XBOX360) --> hdmi (tv)

dźwięk z TV --> amplituner - dowolnym interfejsem dostępnym z TV, np. stereo analog lub coaxial output, cokolwiek tam posiadasz

myślę, że prościej się nie da.

Przecież i tak nie będziesz korzystać z Xbox'a przy wyłączonym tv

Tak sobie pomyślalem, że może oczekujesz dźwieku przestrzennego z tego xboxa, no to moje rozwiązanie ma słaby punkt.

No chyba, że tv ma funkcję dźwięku przestrzennego, choć dekoderów dts bym się nie spodziewał. Pozostanie Pro Logic na ampli.

Możesz też wymienić ampli na nowy z wejściami hdmi i sprawa będzie załatwiona. Myślę, ze nie powinno to stanowić dla Ciebie wielkiego wydatku, skoro stać Cię na Xboxa.

kolunio

mogę podzielić się z Tobą jak rozwiązałem u siebie temat z Xboxem: kupiłem kabel component + optyczny (zakupiłem w empiku za 99 zł). Obraz idzie po component (porównywałem jakość component i HDMI - nie ma różnicy; testowane na projektorze Panasonic AX100 w trybie w XBOX 720p) a dżwięk idzie po optyku. Sprawdza się to rewelacyjnie. Ściągnąłem ze strony Microsoft sample HD zakodowane HD WMV9 i na tym testowałem. Obraz - po prostu bajka!

• 3 tygodnie później...

tak na xbox 360 można puścić obraz przez HDMI a dźwięk przez optical :-) potrzebujesz tylko takie ustrojstwo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) można znaleźć za Allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.