Skocz do zawartości
IGNORED

Połączenie wzmacniacza z komputerem

michael83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Planuję podłączyć wzmacniacz do komputera i chciałbym się dowiedzieć, czy jakość kabla łączącego wzmacniacz z PCtem również ma znaczenie na jakość dźwięku? Wystarczy zwykły kabel mini jack- 2xcinch za ok 10zł, czy radzilibyście zdobyć lepszy? Rozglądałem się troszkę i widziałem kilka sztuk za kiladziesiąt złotych- stąd moje pytanie.

Pozdrawiam

Nie mam jakiegoś super sprzętu- to mój pierwszy wzmacniacz, który niedawno nabyłem. Karta muzyczna to SB Audigy, a wzmacniacz- Nad 304. Miałem zamiar sam zrobić ten kabel, ale przeglądając internet natknąłem się na dużo droższe i zacząłem się zastanawiać, czy nie warto byłoby w nie zainwestować.

Na takim sprzęcie nie usłyszysz różnicy między kablami, ale nie radzę stosawać kabli najtańszych za parę złotych.

Radziłbym np. coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozumiem,że inwestowanie w mojej sytuacji w bardzo drogi kabelek nie miało by dużego sensu, ale nie chciałem też, żeby przez to miało by coś być nie tak. Ja również oglądałem te kable, które mi wskazałeś- być może je zakupię.

Wielkie dzięki za poradę!

Pozdrawiam

Te kable są naprawde kiepskiej jakości. Nie chodzi mi o to czy poprawi jakość dzwięku. RCA kiepskie wykonane z tandetnego tworzywa. Kabel jest cieniutki co przekłada się na to że ekran jest kiepski.

Ogólnie niepolecam (jestem posiadaczem kabla prolink i wiem co mówie) w tej cenie najlepiej samemu zrobic kabel wyjdzie parę zł więcej ale napewno warto

Dokładnie robiłem juz wiele kabelków dla kolegów z forum (nie chce sie zachwalac czy coś) i głównie polecam zakup sensownych wtyczek złoconych i zrobiebie samemu z np KLOTZA..efekt duuzo lepszy....tandecie trzeba mówić stanowczo NIE

To daliście mi teraz do myślenia:) Mam jeszcze jedno pytanie: które wg Was z gotowych kabli są godne uwagi? Są takie, czy tylko własnoręcznie robione? Prosiłbym o jakieś przykłady:)

Albo lutujesz sam z kabla na metry i porządnych wtyków (ew. jakiś znajomy od lutownicy:), albo do tej klasy sprzętu polecam zwykły, podstawowy ProCab - porządne kabelki!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję za wszelkie porady! Cieszę się,że są takie fora jak to, gdzie można rozwiać swoje wątpliwości i zasięgnąć porady ludzi znających się za rzeczy:)

Pozdrawiam bardzo serdecznie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.