Skocz do zawartości
IGNORED

Shure m44-G vs Sumiko Black Pearl

Woe_J_Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Jest to kontynuacja tematu zatytułowanego "Szukam wkładki do słuchania metalu".Proszę tylko byście pomogli mi podjąć finalną decyzję, która z ww wkładek powinna zagrać lepiej, która z nich okaże się lepsza, wydajniejsza,bardziej adekwatna do black metalowych blastów i riffów(wrraa! ;-) ) oraz czy warto dopłacić więcej (około 70 zł)do Czarniej Perły?Czekam na odp.Pozdro.

ave

https://www.audiostereo.pl/topic/38490-shure-m44-g-vs-sumiko-black-pearl/

Czy bierzesz pod uwaczę to, że sprzedawca o którym pisałeś w poprzednim wątku, ma kłopoty ze sprzedaniem Sumiko Black Pearl, teraz znalazł kogoś kto wyglada na chętnego i opowiada o tej wkładce skończone bajędy ? Jako ona wspaniała, ach ! och ! Jeśli tak, to niech Ci zorganizuje odsłuch na niej - przyniesiesz do sklepu swoje płyty i będziesz wszystko wiedział.

Rozumiem, że odradzasz kategorycznie,tak?Zdaję sobie sprawę, że owa wkładka w konfrontacji z Sumiko Pearl sromotnie dostaje po dupie, ale czy tak samo jest z Shurem m44-G?Patrząc na specyfikację techniczną, nie ma znaczących różnic(chociaż tak naprawdę to nie one są wskaźnikiem tego czy dana wkładka jest dobra czy też nie, w każdym razie nie tylko one).

A więc ostatnie pytanie(bo do swiąt czasu już coraz mniej ;-) ).Brać Shure M44-G?

P.S.Dzięki chłopaki(a zwłaszcza tobie Yul)za pomoc w wyborze wkładki.Mam nadzieję, że będzie się sprawować iście diabelsko hehe.Pozdro.

>>>Reaper,

Wcale nie zamierzam powiedzieć, że Sumiko Black Pearl, Pearl czy nawet Oyster to kompletne dno. Być może mają one swoich zwolenników. Pamiętam, że w czasach kiedy tylko czytałem zakładkę Analog na Forum (i już widzę niektórych jak wzdychają: "Ach, co to były za spokojne czasy kiedy "Yul" tu nie pisał...ach..."), byli tacy Sumiko-miłośnicy. Teraz się nie odzywają bo np. sprzedali swoje wkładki, albo tak się w nie zasłuchali, że nie mają kiedy napisać. Sprawa polega na czym innym. Jak idziesz do sklepu i sprzedawca ma "na stanie" np. 10 wkładek z przedziału cenowego 200-300 zł, i uparcie twierdzi, że taka przykładowa Sumiko bije wszystkie pozostałe na głowę, to bym rozważał jej zakup. Natomiast gdy jest tak, że po określeniu kwoty jaką chcesz przeznaczyć na zakup wkładki, okazuje się, że ta jedna jedyna która jest akurat "na sklepie", i którą jesteś w stanie kupić, jest super-hiper-ultra-eksta, to już bym nabrał podejrzeń.

Czy będziesz z Shure'a M-44G na 100% zadowolony to ja oczywiście nie wiem, i jak nie będziesz zadowolony to Ci pieniędzy za zakup nie zwrócę. Mam jedynie mgliste wyobrażenie o Twoich gustach brzmieniowych. Nie znam ich dokładnie, żeby to stwierdzić, to trzebaby razem zjeść beczkę soli, jak to się mówi. Słyszałem jednak tę wkładkę u gościa od którego kupowałem płyty, na podobnym gramofonie (Numark), i w tego rodzaju "ciężkim" reprtuarze było bardzo dobrze. Pisałem o tym kiedyś, ale za cholerę nie przypomnę sobie w jakim wątku. Ja osobiście tej wkładki nie kupiłem, aczkolwiek wiem gdzie w Łodzi można ją dostać "od ręki". Używam innych wkładek, bo potrzebuję bardziej uniwersalnego brzmienia.

Polecał Ci ją także G.Mark (a G.Mark wie co mówi, to pewne) i ostatnio Badyl, który jest, jak mi się wydaje, specjalistą od hard & heavy.

Jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedział - to jest hasło na dzisiaj. I tak, i tak każdy z nas ma kilka wkładek, niektórzy kilkanaście albo i kilkadziesiąt, a nie jedną jedyną. I o to mniej-więcej chodzi. Pewnie i Ty z czasem popróbujesz różnych. Nie można przecież przez całe życie jeść tylko schabowego z kapustą.

Pozdro,

Yul

Ok, dzięki za elokwentną oraz dość barwną wypowiedź.Masz rację, co do wspólngo "zjedzenia beczki soli", najlepiej jeszcze przy tej samej ławie ;-)Zbyt dużo komponentów składa się na dźwięk w sprzęcie analogowym, a w połączeniu z gustami odbiorców daje niespodziewany efekt, który dla każdego z nas będzie innym.

Także decyzja padnie na Shure M44-G, który mam nadzieję będzie "smakował" trochę lepiej niźli schabowy z kaspustą, liczę na dewolaja z frytkami i zestawen surówek eheh ;-0 Wielkie dzięki za pomoc w wyborze, który mam nadzieję, będzie udanym, a dźwięk z nowej wkładki będzie rozbrzmiewać przez okres świąteczny.Pozdro.

Wesołych i pogodnych wkładek(świąt znaczy się...)życzy.....

Woe J Reaper

Hehe, tak dokładnie tak.W repertuarze mam same "świąteczne wydania" winylków, rozumiane przez zamknięte-zaściankowe grono Metalowców ;-)Co robić...W taki dzień cuda się zdarzają, zwierzęta zaczynają gadać(Satan jeden wie o czym...), nawet Metalowiec nie pozostaje obojętnym, ściaga czarne szaty, zmywa makijaż i zasiada do obficie zastawionego stołu wraz z rodziną ;-)Ach... te cuda...

Pozdro~!

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.