Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Maestro II 180.

tom_bombadil

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w trakcie komponowania nowego zestawu, a że trafiła się okazja, zacząłem od kolumn - Tonsil Maestro II 180.

I tu moja prośba, szukam do nich nowego wzmacniacza (jakoś nie miałem farta do używanego sprzętu), nie droższego niż 1200 - 1300, i tak pewnie czeka mnie przeprawa z żoną:). Zaznaczam, iż koniecznie chcę do niego podpiąć gramofon, na razie Unitrę 464. Zastanawiałem sie na denonem PMA 700, ale jest to tylko jedna z kilku koncepcji. Prosze o radę.

https://www.audiostereo.pl/topic/38563-wzmacniacz-do-maestro-ii-180/

Obawiam się, że amplituner przy takim budżecie to nienajlepsze wyjście. U mnie gra Marantz PM 7000 z kolumnami Siesta. Wzmacniacz o bardzo dobrej kontroli bassu, swietnej srednicy i szczegółowej górze.

Warto posłuchać. Wg mnie Denon 700 to nie najlepszy wybór, jeżeli myślisz o nowym wzmacniaczu to polecam Marantz-a PM7100 lub 7200, a z Denonów dopiero model 1500 jest znośny.

Aha, zapomniałem dodać, pokój jest spory - 24m2, więc wydaje mi się, żę w sam raz jak na 180. Wychodzę z podobnego założenia jak Marc tzn. biorę pod uwagę raczej wzmacniacz a nie amplituner.

z moich dociekań wynika, że amplituner RX 797 jest w zasadzie wzmacniaczem yamahy AX 596, chyba bardziej unowocześnionym

poniżej link, może się przyda, są tam zdjęcia wnętrza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oczywiście cały czas przy założeniu autora wątku, że chodzi o sprzęt nowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 tygodnie później...

Ciągle nie kupiłem tego wzmaka, więc wybaczcie odświeżanie tego tematu. Niestety na obecną chwilę nie mam mozliwości przetestowania kazdego sprzętu, jaki gdzies sobie upatrzę, zaś jedna wizyta w sklepie tylko zaciemniła obraz. Koleś w sklepie polecał mi Cambridge Audio Azur 640 A, co myślicie o tym wzmaku. Aha i pytanie do Rosima apropos yamahy Rx-797, czy miałeś sposobność podpiąć do niego gramofon,

a jesli tak, jak grał z tym ampli?

Wiem, że moje wpisy wskazują na bezradne szamotanie się w poszukiwaniu taniego perpetuum mobile, ale czy ktoś może ocenić cedeka Onkyo dx-7355, który w zakresie do 1000 zl, wydaje mi sie najlepszym rozwiązaniem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.