Skocz do zawartości
IGNORED

wybór optymalnego transportu PC --> DAC

Marcin_gps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niedawno zmieniłem poczciwą PCM'kę 2702E/AD8066 na coś lepszego - Beresford TC-7510 MK6/3 i przymierzam się do kupna dobrego transportu z komputera, bo ten jest źródłem imho rewelacyjnym przy odpowiedniej konfiguracji, ale to nie temat na dyskusje :)

Planuję przeznaczyć ~500zł na transport z PC do DAC'a kablem światłowodowym (toslink). Mysłałem nad czymś takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale to tylko 16bit , 48kHz

chociaż pytanie - po co mi więcej, skoro 99% nagrań jakie posiadam to 16/44?

rozważałem jeszcze jakąś dobrą dźwiękówkę na PCI, np. ESI Juli@

ale biorąc pod uwagę jitter i zabawę ze sterami, to pierwsze rozwiązanie może być lepsze, tym bardziej że opinie ma rewelacyjne.

pozdrawiam i czekam na propozycje :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

16/48 w stereo to na dzień dzisiejszy już jest przestarzałe wg. mnie. Za rok dwa nikt tego od ciebie nie kupi.

500zł za interfejs usb/toslink to dość sporo :)

Plug'n'play jest spoko, ale niektórzy uzytkownicy narzekają, że im windows robi resampling i jakieś inne operacje i kaszani strumień cyfrowy.

Jakie masz głośniki, że słychać na nich jitter? Czy może na słuchawkach słuchasz?

e tam drogi zaraz :P

słucham i na słuchawkach i na kolumnach, na razie mój system jest w fazie budowy

wzmak kd-261

kolumny koda av965s

docelowo t-amp (też od trends) i AE evo 1...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.