Skocz do zawartości
IGNORED

TECHNICS SE-A3 2200Wat poboru

dymol4

Rekomendowane odpowiedzi

wovo - radiatorki? A zapytam cię tak: Widziałeś go na własne oczy? Czy tylko wyobraźnia pracuje?

dymol4 - nadal nie udzieliłeś odpowiedzi gdzie udało ci się kupić ten model w takim stanie?

jeżeli nadal nie wiecie ---> oto jest widłak :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

o mnie | ignoruj | PW

stat: 255 / 106 / 0

31 Gru 2007, 12:25

discomaniac71, 30 Gru 2007, 22:31

>adamhiend mial modyfikowanego SE-A 5 i pracowal w klasie AB. Nie sadze zeby A 3 pracowal w czystej

>klasie A. Poza tym pobor mocy SE-A 3 to 1150 a nie 2200watt. W zalaczeniu specyfikacja. Oczywiscie

>nie umniejsza to faktu ze byly to swietne koncowki.

discomaniac71, 30 Gru 2007, 22:32

>Ano tak sorry moj blad: 120 V.

a ty disko jak zwykle wypisujesz bzdury i popisujesz sie swoim ignoranctwem

moc urzadzenia nie zalezy od napiecia, wzmacniacz ktory przy okreslonej mocy transformatora pobiera z sieci 1000W przy 230V przy 115V pobierze tez 1000W tyle ze prad bedzie 2x wiekszy

Alez kaviter jak moglem Cie urazic - ja niegodny... Wybacz o Wielki Guru...

chyba nigdy nie byo ZADNEGO sprzętu technicsa który pracowałw A-klasie. NEW CLASS A to cos w stylu pozniejszej CLASS AA albo CLASS H+ technicsa. wszyscy jednak (prawie wszyscy) wiemy, ze to chwyt marketingowy w najlepszym wydaniu. plastikowy znaczek.

Do denona dcd-2560-ten jest własnie w czystej klasie A, żeliwne radiatory od tranzystorów mają 30cm wysokosci -na zdjęciu od góry wydają się małe, gdyż sama końcówka jest ogromna-ponad 60cm głebokości

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie wielkosc radiatorow decyduje o klasie A. Ktos powyzej napisal ze ma instrukcje serwisowa i koncowka pracuje w klasie AB. Na pewno SE-A 5 pracuje w klasie AB wiec sadze ze SE-A 3 takze. New class A czy AA to sa nazwy nie mowiace niczego co moze sugerowac faktyczna techniczna klase A tak samo jak Denony z serii Optical Class A czy New Optical Class A pracuja w klasie AB ale nazwa jest tutaj przynajmniej jakims konkretnym rozwiazaniem. Nie przejmuj sie tym jednak. Wiele znakomitych wzmacniaczy w tym takich producentow jak Krell Accupahse czy Gryphon pracuje w klasie AB i nie jest to zaden wstyd. Liczy sie dzwiek a te koncowki potrafia duzo. Najlepsza byla SE-A 1 ale jest nie do dostania. Pozdrawiam.

Według mnie ta końcówka ma prawidłowy pobór mocy przy 2X200 watt na kanał w klasie A.Mój wzmacniacz posiada 2X 68 Watt i pobór mocy 580 Watt.Pobór jest stały i trzeba uwazac,aby miał dobre przewietrzanie.Takie końcówki popularne były w U.S.A bo tam było duzo odpowiednich domów ,aby takie potwory mogły swobodnie oddychać.W naszych warunkach ,szczególnie,gdy ma sie do kompletu mocne i wysokosprawne kolumny trzeba bardzo uważac co sie robi ,bo szyby w oknach wypadają zadziwiająco szybko.

jezu ludzie. NIEMA TECHNICSA GRAJACEGO W PRAWDZIWEJ KLASIE A. NIEMA. i ta koncówka tez w niej nie gra, a stosunek poboru mocy do mocyw yjsciowej nie jest w zadnym wypadku wyznacznikiem pracy w klasie A.

i basta, i koniec, i DYMOL wez wrzuc juz na luz, bo próbujesz nam wmówic jakies bajki-chyba tylko po to załozyłes ten wątek. fajny sprzet, ok, ale w klasie a nie pracuje, a ten napis na panelu przednim czy tak czy tak jest tylko chwytem marketingowym i powinienes sie wreszcie z tym pogodzic.

gdyby naprawde pracował w klasie A to na obudowie miałby 200 stopni i radiatory na zewnątrz

a tak to tylko marketing

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Mój ma radiatory na wierzchu i parzą już po pół godzinie pracy.Tamte na zdjeciu są ogromne.Nie widac tego na zdjeciu,ale to jest potwór.Włacz go na pół godziny i jesli to jest klasa A to i bez podania sygnału na wejściu zdrowo sie nagrzeje.Jak bedzie tylko lekko ciepły to nie jest to czysta klasa A.W klasie A pobór mocy jest stały i nie zalezy od poziomu oddawanej mocy.

Nigdy nie widziałem żadngo technicsa który pracował w prawdziwej klasie A. określenie AA wzięło się z dziwnego patentu który łączył dwa wzmacniacze, jeden napięciowy pracujący w klasie A oraz drugi prądowy najczęściej klasy B ew. AB.

BTW trudno mi sobie wyobrazić wzmacniacz który oddawałby 200W / kanał w klasie A

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

opteron, 31 Gru 2007, 18:50

>BTW trudno mi sobie wyobrazić wzmacniacz który oddawałby 200W / kanał w klasie A

ja wiem, moj to robi a to baby krell tylko - najmniejszy model, fakt ze nie biasuje na max caly czas (bias jest regulowany procem w zaleznosci od sredniego poziomu sygnalu i impedancji kolumn), ale i tak z moimi niskoefektywnymi kolumnami jak slucham na godzine 12 radiatory sie nagrzewaja do 80 stopni i z ciekawosci sprawdzilem z sieci wtedy ciagnie okolo 2200W

"żeliwne radiatory od tranzystorów mają 30cm wysokosci -na zdjęciu od góry wydają się małe, gdyż sama końcówka jest ogromna-ponad 60cm głebokości"

1) chyba 30 cm długości - na oko to ten klocek nie ma 25 cm wysokości a trzeba jeszcze odliczyć mocowanie i obudowe

2) żeberka są bardzo krótkie

3) są zabudowane i nie ma wentylatorów

ergo - nie ma ch.... we wsi żeby mógł mieć 200W w klasie A - 20 na upartego tak ale i tak by parzył

Po pierwsze porównywanie mojego do SE-A5 ma sie jak porównanie pchły do słonia-tamten jest malutki i lekki jak pchła i nie ma napisu klasa A, po drugie mój się grzeje tak jak należy-jak grałem na samych słuchawkach/mozna odłaczyc końcówki przełącznikiem/ był zimny, po załączeniu i podpieciu jednej pary kolumn/BRAUN LS-710 4Ohm/ i graniu około 30 minut zrobił się przyjemnie ciepławy a dźwięk dojrzał.Powtarzam miałem kiedyś onkyo M-5590 i mimo ,że miał 450Wat na kanał przy poborze-650W-tak było na tabliczce-dziwne prawie perpetum mobile, waga 25kg grał jak głuchy pień-nie wiem czym się Niemieccy audiofile w nim podniecają/osiaga spore ceny na ebay-u/-sprzedałem go i szybko zapomniałem-ten jest zupełnie z innej bajki-nie chodzi tylko o dźwięk ale i wykonanie-perfekcyjne.Dzisiaj już się już takich nie produkuje, a większość budżetowych firm robi plastykową tandetę - i nie mogę zrozumieć dlaczego ma nie mieć 200Watów w klasie A -skoro jest taki ciężki, ma odpowiedni pobór i budowę oraz odpowiednią temperaturę pracy

nie ma odpowiedniej budowy!

dla porównania moja końcówka (z przełączaną klasą A tj. 0.7 / 12 / 50 W) na poziomie średnim tj. do 12W po godzinie jest tak gorąca że ręki nie utrzymasz na radiatorach przez 4 sekundy - a radiatory są ZNACZNIE większe i w dodatku na zewnątrz

tu masz fotkę innego pieca co ma 200W a klasie A

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o podpinanie kolumn,to w klasie A bedzie goracy i to szybko ,bez podpinania jakichkolwiek głośników i bez podania sygnału na wejście.Jesli jest inaczej ,nie jest to czysta klasa A.2200 watt to tyle co farelka,więc aby oddać aż tyle mocy,a w ciepło musi sie zamienic grubo ponad kilowat potrzeba naprawde wydajnych radiatorów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.