Skocz do zawartości
IGNORED

Jadis Orchestra vs. Copland CSA-28

zbylu

Rekomendowane odpowiedzi

Hienko jezeli nie mozesz odpowiedziec, nie odpowiadaj bo tym sposobem zrobi sie to co teraz sie dzieje na grupie pl.rec.audio. Na wszystko najlepiej odpowiedziec :wyszukiwarka, google, NTG, OT to w takim razie po co nam te forum?? Wiem ze niektore tematy sa walkowane tysiace razy, ale dla kogos moze to nie byc takie oczywiste, postaraj sie zrozumiec osoby nowe w temacie bez doswiadczenia.

Pzdr

Irek

zgadzam sie z ygrek zwlaszcza ze czas płynie i ludzie ktorzy do tej pory nie mieli okazji słuchać czegoś moze wlaśnie byli wczoraj na odsłuchu. Pozatym lepiej nic nie odpowiadac niz odpowiadac wyszukiwarka. Gosc chyba jest swiadom ze takowa istnieje ale byc moze odpowiedzi zawarte sa niesatysfacjonujace

Natomiast Ciebie Filipie mianuje ninieszym najwiekszym upierdliwcem tego forum.

Zadajesz pytanie ciagle i ciagle.

Popelniles 84 wpisy, z czego 51 bylo zakonczonych znakiem zapytania.

Gratuluje.

Hienko mysle ze jednak wiemy o tym ze jest wyszukiwarka, sam najpierw z niej korzystam bo jest to najszybsza forma uzyskania informacji, ale nie zawsze jest wszystko co chcieli bysmy wiedziec, natomiast odpowiadajac w temacie zawsze moze sie pojawic cos nowego a tym sposobem powieksza sie archiwum na temat danego sprzetu

pozdrowionka

No coz, tak bywa. Biore wszystko na siebie.

Zbylu, alias "dunczyk", chyba masz pecha bracie. 3 watki, dwa razy musiales napisac EOT. Szkoda, juz wiecej razy juz sie nie udziele w Twoim watku.

A moze to te "ludki" pokutuja ?:)

Popieram Hienę. Tematy były nie tak dawno poruszane. Poza tym istotą forum internetowego jest WYMIANA poglądów a nie jednostronne wyciąganie informacji . Każdy ma jakieś doświadczenia . Jeśli jednak ktoś nie uważa za stosowne wypowiadać się w kwestiach w których mógłby coś od siebie dodać , niech nie liczy ,że inni będą mu pomogać. Wszyscy uczestnicy tworzą to forum , ci nowi też . Tak mało jest opinii np o duńskim sprzęcie . Naprawdę nikt nie miał w domu Densena aby go zrecenzować na dla innych uczestników forum ?

Skoro watek jest upadly i rozwinal sie w tym a nie innym kierunku dodam jeszcze swoja trzy grosze. Filipie. W watku obok znow zadajesz pytania. Sluchales Jolidy, wg Ciebie ma taka a nie inna ceche ale pytasz sie Arkadixa czy jest z niej zadowolony. Ufaj sobie, temu co uslyszales, jesli Ci sie Jolida nie podoba to daj sobie z nia spokoj, ewentualnie odsluchaj z innym sprzetem towarzyszacym. Opowiedz wiecej wrazen ze swoich doswiadczen. Mniemam, ze jesli myslisz o tej lampie jakowes doswiadczenia, byc moze nawet duze juz masz. Nie nastawiaj sie tylko na pytania i nie ograniczaj do tego tylko swojego uczestnictwa, bo na Twoje pytania nikt nie bedzie odpowiadal.

Pozdrawiam.

Jestem trochę zaskoczony Zbylu, że zadałeś takie pytanie. Jeżeli doszło się do takiego pułapu (cenowego) i jest się posiadaczem wzmacniacza z dość wysokiej (jak na przeciętną kieszeń) pułki to chyba powinieneś mieć już wyrobioną jakąś opinie o tym czego poszukujesz w dźwięku i raczej wybrać się na osobisty odsłuch.

Piterski ->

odpowiem chętnie na Twoje pytanie. widzisz, rzecz w tym że w gruncie rzeczy wiem na jakim brzmieniu mi zależy i jestem ogólnie rzecz biorąc zadowolony z CSA-28. daje mi on w chwili obecnej wiele satysfakcji i nie mogę się do niego specjalnie "przyczepić"...

spotkałem się na tym forum, że duński sprzęt hifi brzmi dla wielu "chłodno", wręcz zimno - zbyt analitycznie, można by rzec - laboratoryjnie, bez odrobiny ciepła.

cóż, ja tego sprzętu tak nie odbieram, ale... wracając do Jadisa - mimo że jak już powiedziałem jestem zadowolony z tego co mam (cda-266 + csa28) to zastanawia mnie JAK brzmiała by TAKA lampa jak Jadis z moim cedekiem.

dlaczego nie wybiorę się na osobisty odsłuch ? sprawa jest prosta - sprzęt jest do kupienia w Niemczech i mam bardzo mało czasu na decyzję - dlaczego czas nagli ? bo cena jest baaaardzo okazyjna.

ot i cała historia...

Ja bym zrobil tak: kupil Jadis, posluchal, porownal w domu z Coplandem a potem jeden z nich sprzedal. Jesli Jadis nie przypadnie Ci do gustu, nie bedzie tragedii. Jesli cena jest atrakcyjna, bez zadnego problemu sprzedasz ja w Polsce. Przez 3 lata widzialem zaledwie jedno ogloszenie z checia jej sprzedazy. A uwierz mi, widzialem wszystkie ogloszenia:)

Oczywiscie pomijam aspekt finansowy. Zdajac sobie sprawe, ze CSA 28 na dniach nie sprzedaz (a wiem cos o tym, sprzedawalem dwa Coplandy), chyba jestes na to przygotowany.

W powyzszych rozwazaniach pominalem fakt, ze w tych sprawach jestem delikatnie mowiac szalony:)

Pozdrawiam serdecznie.

zbylu>>> nie sluchaj bezwzglenie hieny bo on wcale nie ma racji w tym przypadku. Nie napisales nawet jaki to Jadis? Orchestra? A moze monobloki? Ja osobiscie sluchalem tydzien temu tego pierwszego i bylem kompletnie nie zadowolony. Gralo z Thielami tak jak na AS. Po dluzszym sluchaniu dziek stawal sie po prostu meczoncy. Takze mimo wszystko radze najpierw posluchac zanim kupisz.

Ja tylko drogi filipie powiedzialem co ja bym zrobil zaznaczajac uczciwie przy tym, ze jest to szalone.

Kazde zdanie jest subiektywne, jednak Twoje...

Skoro okolo 99% forumowiczow opowiadajac swoje wrazenia z Audio Show mowilo o zestawieniu Jadis z Thielami jako bardzo dobre (a wiele wielu sposrod nich wybralo ten zestaw jako bezwzglednie najlepiej grajacy na wystawie) to Twoje zdanie jest delikatnie mowiac nie trafne.

Moim zdaniem, w polaczeniu z "zamglonymi wokalami" na Jolidzie, ktorych nikt nigdy nie slyszal na tym wzmacniaczu, daje obraz Ciebie jako slyszacego inaczej.

Oj, koncze, bo jutro znow mnie dostane reprymende na priva, ze sie wdaje niepotrzebnie:)

zbylu>>> jasne kalsyka. radze posluchac bo naprawde dobrze grajacy Jadis kosztuje troche wiecej tak sadze. Tak jak mowie. Slyszalem i nie bylem zachwycony. Thiele wprawdzie sa dosc jasne ale mimo wszystko. sluchac sluchac i jeszcze raz sluchac

hiena>>> gwarantuje Ci ze nie gralo to dobrze na AS. To zludzenie. Tam byl szum bo stalo 30 osob wokolo i pomieszczenie nie nadawalo sie do odsluchu. Pozniej mialem szanse sluchac na spokojnie sam na sam ze sprzetem. I co? Jadis w tym zestawieniu gra poprostu efektownie. Do piekna mu bardzo daleko. Trzeba sluchac a nie powolywac sie na 99 % luda.

Widzę hienka szaleje. Na codzień jakoś to znoszę (z trudem), ale jak czytam 100 wątków po kilkudniowym wyjeździe, to mnie szlag trafia. Zaczepka i kilkadziesiąt postów jałowych dyskusji - lubisz to prawda? Może liczenie do dziesięciu przed napisaniem czegokolwiek coś tobie pomże?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Zarejestruj się już teraz

Zyskujesz dostęp do wielu dodatkowych treści, o których nawet nie wiesz!

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.