Skocz do zawartości
IGNORED

Co mozecie powiedziec o Yamaha AX-590???

Gość Piotrek_wawa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotrek_wawa

(Konto usunięte)

J.W.... mam mozliwosc kupienia ale nie wiem co jest warty ten sprzet. nie siedze w tym dlugo wiec odsluch mi za duzo nie pomoze bo nie bede mial odiesienia.... Czy mozna ten wzmacniacz juz zaliczac do grona 'hi end' ??

https://www.audiostereo.pl/topic/3901-co-mozecie-powiedziec-o-yamaha-ax-590/
Gość Piotrek_wawa

(Konto usunięte)

w dalszym ciagu nic sie nie dowiedzialem o nim... a na jakim poziomie jest tez wzmak... bo z tego co tu przeczytalem to chwalicie AX-596 a tamten to tylko 2 modele tdo tylu...

Do 600 zł warto. Duży bas ale gorzej z kontrolą. Reszta pasma ok. Przestrzeń, stereo, lokalizacje w normie. Nie jest to wzmacniacz wybitny, ale nie jest źle! Yamaha ma swoją koncepcję na dźwięk i to trzeba zaakceptować. Nie ma typowego japońskiego dźwięku, raczej gra łagodnie, miękko. Jak na początek jest ok, duuuuużooo lepiej niż amplituner. Bardzo solidna budowa, duże rozmiary i waga. Solidny i bezawaryjny. Duża moc!! 2x100 w na 8 ohm, bez problemu wysteruje wszystko.Mam go parę lat chociaż teraz służy do czegoś innego:)

Gość glina.

(Konto usunięte)

Tak, Yamaha jest bardzo bezpiecznym zakupem na poczatek.

Nie jest to wzmacniacz wybitnie dobry, tym bardziej nie jest to HiEnd :)

Rownowaga tonalna raczej w porzadku, bas obfity, bez zbednych wyostrzen ale i bez nadzwyczjanej precyzji. Chyba w Hifi i muzyce opisuja je dosc trafnie. Przede wszystkim muzykalnosc. Przestrzen i szczegolowosc na drugim planie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.