Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do pokoju 12m2

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dłuuugo to trwało aż zdecydowałem się na głośniki jakie będa umnie grały w pokoju. Pokoj 12m2, nie duzy, troche mebli, za chwile remont by nie było za dużo pochłaniaczy dźwieku. ogolnie pokoik sypialno - kinowo - muzyczny.

Głośniki jakie kupiłem to 2x Magnat Monitor 220 (na przód) 1x Magnat 210 oraz 2x Magnat Monitor 110 na tył. Wybrałem te głośniki (nie chce podłogowych) po odsłuchu i widocznie mam ucho nadepnięte przez słonia ale mi ich dźwiek sie podoba, nie zlany, góra słyszalna ale nie męcząca (źle znosze wysokie tony). Do tego cena mi odpowiadała, za taki komplet dałem ~800zł. Wszystko to na starym, miernej jakości amplitunerze JVC RX-E100R.

Dodatkowo posiadam subwoofer JAMO E5SUB2 (tymczasowo).

Nie traktuje go (JVC) powaznie (kupiony za grosze zeby tylko coś grało) więc szykuje się do kupna amplitunera (do 1000zł MAX) do tego małego pokoju. Co polecacie do takiego zestawu? Rozmyslam nad uzywanym Sony QS, nowym Pioneerem 417/517 lub może jakąś Yamahą z niskiej półki. 1000zł to jest max, nawet 1zl więcej nie moge na to przeznaczyc niestety.

https://www.audiostereo.pl/topic/39015-amplituner-do-pokoju-12m2/

Witam

Ja akurat jestem posiadaczem Kolumn Magnat Monitor 220 oraz ampltunera Sony str db 780 QS. Moje zdaniem zestawik gra bardzi przyjemnie:) Mam zamiaro dokupic jeszcze do tego zestawu dwie kolumny magnat monitor 880:) Mysle ze nie bedziesz zalowal jezeli zakupisz jakiegos soniaka z serii QS. Ja ampli mam podlaczone do kompa kablem cyfrowym. Wszystko gra czysto i dynamicznie. Do tego zestawu kolumn taki ampli bedzie mial spory zapas mocy. No i jeszcze jedno.....te ampli sony to chyba niezniszczalne sa:) Otoz widomo byl sylwester.....i impreza. Jeden z imprezowiczow poprostu wylal mi na moj ampli dosc sporo...."napoju wyskokowego". Wszystko sie szczesliwie skonczylo poniewaz ampli od razu zalaczyl odpowiednie zabezpieczenia i sprzet po ponownym wlaczeniu za 8 godzinach smiga nadal jakby nigdy nic:)

A jaki jest sens kupowania amplitunera wysokiej klasy za nie małe pieniądze do pokoju 12m2? Nie potrzebuje HDMI, nie potrzebuje dźwięku HD, wystarczy mi 5.1 (może 6.1), ŁADNY WYGLĄD (sorry, JVC wygląda żałośnie, i nie ma pilota...), w miare porzadne wykonanie.

PS. miałem jakiś czas temu Pioneera 415 (powodem sprzedazy były ówczesne problemy $) i to to grało lepiej niż ten JVC (inne głośniki były - 2x Tonsil Perfect 150, z basowymi glośnikami 666 czy cos takiego ;P)

Rozumiem ze tu na forum nikt nie poleci czegoś traniego w miare dobrego na potrzeby małego pokoju a raczej bedzie "doloz xxx i kup xxx?" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.