Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Cambridge Audio

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich w nowym roku ,niestety dla mnie zle sie on zaczal.Stad moje pytanie otoz wzmacniacz moj po odkreceniu galki do polowy mocy zaczyna przerywac przestaje grac,nie wiem dlaczego bo nie forsowalem go zabardzo.Bylem u jakiegos elektronika i powiedzial mi on ze to koncowki mocy poszly czy to mozliwe,i gdzie ewentualnie mozna to naprawic we Wroclawiu.

https://www.audiostereo.pl/topic/39214-wzmacniacz-cambridge-audio/

Sorry za OT, ale takie tytułowanie topiców powoduje, że szukanie później czegokolwiek za pośrednictwem wyszukiwarki mija się z celem. I mówię to jako "wyszukiwacz-master" (że pozwolę sobie skromnie nadać taki tytuł). Każdy szukający opinii na temat wzmacniacza CA trafi w pierwszej kolejności na ten topic ...

elektronik gada raczej bzdury, gdyby poszly koncowki to w ogole by nie gral, praktycznie kazdy wzmak ma zabezpieczenie termiczne, i przy jakims obciazeniu przy pewnej temp. tranzystorow odcina koncowki. zalezy jak tu wyglada chlodzenie, czy oprocz radiatora jest jeszcze wiatrak? moze tylko on poszedl. to moje skromne zdanie, sa tu ludzie ktorzy pewnie lepiej to wiedza i znaja ten wzmak.

Próbowałem się czegoś dowiedzieć o tym wzmacniaczu,ale nie dowiedziałem się zbt wiele.Był testowany w Hi-Fi i muzyka,ale na zdjęciu niewiele widać.Pokaż zdjęcie może wtedy da się coś więcej powiedzieć,albo schemat.Ps Oczywiście chodzi o zdjęcie środka wzmacniacza.

>dariusz964

Piszesz, że masz zamiar zmieniać cd. Może warto pomyśleć również o wzmacniaczu? Miałem kiedyś A1 (model ze zwykłym trafem a nie toroidalnym, bo potem takie też ponoć były) i za cholerę nie chciało mi to zagrać. Dźwięk był wychudzony, mało nasycony. Resztę toru miałem pod tym względem ok, bo wystarczyła wymiana wzmaka i w końcu można było słuchać muzyki. A1 dość szybko się pozbyłem.

Jeśli lubisz ciepły i przyjemny dźwięk i wystarczy ci słabowity wzmak posłuchaj NADA 3020 - mały, płaski, tani sprzęt a naprawdę potrafi zagrać (oby tylko kupić w dobrym stanie).

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.