Skocz do zawartości
IGNORED

Po melancholijnej stronie muzyki

ciasteczkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Paradise Lost, Lux Occulta (Forever. Alone. Immortal przy tytułowym sie można było pociąć z tego co pamiętam, może jeszcze mam na MC), Tiamat, My Dying Bride... to tak ze staroci, nowych dokonań w tej materii nie śledzę.

troche z innej beczki: This Mortal Coil - It'll End in Tears... chyba jedna z najsmutniejszych płyt jakie znam :)

do zadumy, hmmm ... może Dead Can Dance - Within The Realm... ;)

Czasem mnie rozczula Dream Teater :D

>Paradise Lost, Lux Occulta (Forever. Alone. Immortal przy tytułowym sie można było pociąć z tego co

>pamiętam, może jeszcze mam na MC), Tiamat, My Dying Bride...

Z tej samej bajki, to nowa Katatonia zrobiła na mnie wrażenie.

A z innej bajki, to może jeszcze Lacrimosa

• 4 lata później...
Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Tak z 15 lat temu, u zarania dziejów gatunku, słuchałem intensywnie death metalu (uwielbiałem scenę Florydy i NY). Ggdy pojawił się doom, to były straszne nuuuudy, chyba tylko Grave miał przyzwoitą moc wtedy dla mnie. Dzisiaj sprawa wygląda inaczej i słucham tego Muzyka Renesansowa tylko z winyli. Jakoś tak wyszło, że pomału zacząłem zbierać płyty i zdobywać wiedzę na ten temat. Wciąż się uczę i odkrywam nowych twórców. Po melancholijnej stronie jest sporo muzyki dawnej, w tym oczywiście każda missa pro defunctis.

Hmm, jakby tu jeszcze zachęcić do Was do eksploracji tego obszaru? Powiem tak, ten rodzj muzyki rzeczywiście "nieźle ryje bańkę", może dostarczyć interesujących wrażeń i pomysłów (jeśli ktoś z Was jest muzykiem). Co dziwniejsze pamiętam ówczesne wypowiedzi niektórych muzyków, w których twierdzili, że słuchają czegoś innego niż to co grają. Nie chciało mi się w to wierzyć (na pewno ktoś z Grave twierdził, że kompletnie nie słucha metalu, tylko takich właśnie dawnych klimatów). Teraz na chłodno stwierdzam, że muzyce zespołów, które wymieniacie, pojawiają się wciąż odnośniki do muzyki dawnej. Może spróbujcie tego... jak daje radę ten kawałeczek?

http://youtu.be/Ah-s1zANdBg

Jeżeli uważasz, że mam coś wspólnego z userem absolute magnitude, to oznacza to jedynie twoją starczą paranoję. Poza tym nie pisz "my", skoro ciebie mało kto tutaj lubi. Nie musiałem zmieniać nicka, kiedy wykazywałem twoje chamstwo i obłudę i nie muszę robić tego teraz. Nie pochlebiaj sobie.

Jeżeli każdego, kto traktuje cię jak zło konieczne na tym forum uznasz za mojego klona, to muszę mieć dużą ilość tych klonów :D

Magnitude. Tak zawczasu. Jakewa już poznałeś. Tylko że teraz to taki Jakew, który udaje dobrego wujka, udziela się w wątkach Oli i Papageno, próbuje odbudowywać chyba z nimi relacje. My go znamy sprzed paru miesięcy, kiedy głównie jątrzył na forum, zaliczał ban za banem, wspomnianą Olę i Papageno mieszał z błotem i odżegnywał się publicznie od ich wątków. Nie to żebym był nieufny, ale przede wszystkim nie jestem naiwny. Generalnie więc uważaj na niego i bierz poprawkę na jego wpisy. Z czasem zrozumiesz co mam na myśli ;^)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.