Skocz do zawartości
IGNORED

Canton Ergo 609 DC

skorzyn1

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie!

Czy ktoryś z Was miał przyjemność z Canton Ergo 609 DC? Mieszkam w Niemczech i tutaj klocki marki Kanton są bardzo popularne. Przyznam szczerze, że seria Ergo bardzo mnie kusi. Kanton to nie tylko kolumna. T także bardzo ładny mebel. Dla mnie grają fantastycznie. Bardzo równo choć dolem (jak potrzeba) ciągnie po rajtuzach. Probowałem różności. Od Klipscha poprzez rożne modele Focal JMLab, JBL, Elac, Dali, Paradigm i kilku innych firm. Na nic. Az tu nagle olśnienie... :-)) Kanton.

Wzmak Denon PMA 1500 AE, żródło denon DCD 1500 AE. Co Wy na to?

Poniżej ciekawy opis:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/39430-canton-ergo-609-dc/

Witaj.

Wiem, e z odsluchem Cantona nie jest w Polsce najlepiej. Tutaj (Niemcy) jest to jedna z wiodacych marek. I naprawde robia fajny sprzet. Poza tym ceny w Niemczech (jakiegokolwiek sprzetu HI FI sa duzo nizsze niz w Polsce. Z kolei ja szukalem Eposow na tutejszym rynku z marnym skutkiem. Tak to juz jest :-((. Mysle, ze moja "sciezka zdrowia" zakonczy sie w "miejscu" pod nazwa CANTON ERGO lub CANTON VENTO (bardzo dobre glosniki). A tak przy okazji to mamy podobne gusta muzyczne (PINK FLOYD FOREVER!!!). Wlasnie zamowilem THE DARK SIDE OF THE MOON w wersji SACD.

https://www.audiostereo.pl/topic/39430-canton-ergo-609-dc/#findComment-988556

Ja już o cantonach się troche wypowiadałem ale o mniejszej gabarytowo wersji 607dc. Więc myśle, że ta konstrukcja będzie grała tak samo lub różnice będą minimalne. Powiem tak trzeba posłuchać, bo produkt ogólnie świetny. stolarka wybitna, sprawdzone przetworniki, a co najważniejsze wybitne strojenie. Głośnik dość uniwersalny nie wybredny co do elektroniki, gra szczegółowo, przejrzyście i ciepło. Bas bardzo szlachetny i zróźnicowany. Do kina rewelacja a w stereo....nie znam osób co by się wypowiedziały krytycznie, po prostu się podoba-o czymś to świadczy. Powtarzam słuchałem 607DC

https://www.audiostereo.pl/topic/39430-canton-ergo-609-dc/#findComment-988749

Dzięki serdeczne.

Nawiązałem dzis kontakt z przedstawicielem firmy Kanton na Niemcy. Traf chciał, że sklep z dobrym studio odsłuchowym mają kilka kilometrów od miejscowości w której mieszkam. Zaprosili mnie na odsłuch z moją muzyką. Wzmak oraz źródło już czekają w sklepie. Ceny są bardzo konkurencyjne. W sobotę jadę posłuchać linii Ergo oraz Vento. Mam nadzieję, że zakończy to moje długie poszukiwania. Z drugiej jednak strony jest w takim szukaniu dziwna frajda. Odkrywanie dzwięków. No ale spoko. Mam jeszcze trochę czasu. I nie będę się napalał.

Pozdrawiam

T.

https://www.audiostereo.pl/topic/39430-canton-ergo-609-dc/#findComment-989061

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.