Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-3806 - instrukcja

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Trafi mi się w/w model amplitunera za 1800 złotych - żal więc nie brać. Potrzebowałbym jednak polską instrukcję. Czy któyś z forumowiczów mógłby mnie czymś takim podratować. Oczywiście zapłacę gdyby wymagało to jakiegoś obciążenia finansowego.

Pozdrawiam,

witaj, ja jakis czas temu miałem podobny problem z instrukcją do AVR-3805. Napisałem maila do firmy HORN (polski dystrybutor Denona) ze poszykuje takiej instrukcji, np w formacie PDF (na maila). Po paru dniach listonosz dostarczył mi ladnie odbita i zabindowaną instrukcje prosto do firmy Horn. Jeszcze raz podziekowania dla firmy Horn za takie podejscie do klienta. Proponuje sprobować tej drogi. Pozdrawiam

LOL. "Z nielegalnej dystrybucji"? Sorry, ale przecież można sobie kupić sprzęt, gdzie chcesz. A już zwłaszcza w granicach UE.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

żaden LOL. Kumpel kupił 2 lata temu AVR-2106 z niemiec (poprzez Allegro). Wysyłając zapytanie do dystrybutora otrzymał informacje że instrukcji nie dostanie ponieważ Horn nie bedzie wspierał i pomagał ludziom kupujacym za granicą. Jednym słowem kupiłes w Niemczech - twój problem - poproś Hansa o nstrukcje PL

Stad moje spostrzeżenia i obawy.

albo mozesz ja sam pobrac z tego adresu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

vader - napisałem do Horna mail z prośbą o udostępnienie instrukcji. Niestety. oto co napisali

"Witamy

Przykro nam ale nie jestesmy w stanie Panu pomuc nie udostepniamy, instrukcji obslugi do sprzetow ktore nie zostaly sprzedane za naszym posrednictwem.

Pozdrawiamy"

widocznie miałeś szczęście!!!

-> szelodh

Tjaaaa... OK. Jeśli masz jakiś konkretny problem, to daj znać. Pomożemy. W końcu sporo ludzi na forum zna języki obce :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Swoją drogą bardzo ciekawe jest, że na polskiej stronie Denona nie ma instrukcji do zassania. Na niemieckiej i brytyjskiej są w odpowiednich językach... Czyżby delikatna "sugestia" polskiego dystrybutora w tej materii?

no to faktycznie musiałem chyba trafić na dobry dzień pracownika firmy HORN, a swoja drogą to przykre, że mają taką postawę i nie chcą udostępniać instrukcji, szczególnie w dobie Unii Europejskiej, strefy wolnego handlu itp itd. Polska strona denona to niestety porażka, spróbuj tam znaleźć jakieś archiwalne sprzęty ... np wspomnianego avr-3806 (a w koncu nie taki stary model, albo mojego 3805).

taką wyznają politykę (Horn), to pewnie jakiś rodzaj walki przeciw ludziom chcącym zakupić taniej sprzęt. Gdyby była to różnica do 300 pln to może bym się zastanawiał. W moim przypadku gdy zakupiłem AVR-1907 i DVD 1930 zaoszczędziłem ponad 800 złotych. Teraz używka AVR-3806 za 1800. Tam ten sprzet nie dość że tańszy to też ludziska więcej zarabiają i mają możliwość częstrzych wymian. 3806 na Ebay.de dwa tygodnie temu był wysyp. 8 osób równocześnie sprzdawało i aukcje kończyły sie do kwoty 2000 pln.

• 2 tygodnie później...

tutaj koles mial na sprzedaz, nie wiem czy to nadal aktualne. Tel. 0 888 331 555, cena była 39,99 zł

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam wielbicieli denonow avr :)

Ukryta Zawartość

• 6 miesięcy później...

Witam wszystkich

Jest to moj pierwszy wpis, więc na początku chiałem się przywitac i wszystkich Was pozdrowic.

Mam problem jak w tytule tematu, mianowicie od niedawna jestem posiadaczem Denona avr 3806, niestety nie mam do niego polskiej instrukcji obslugi.

Czy ktos z szanownych forumowiczów posiada do niego instrukcje po polsku, i czy mógłby ja w jakikolwiem sposob mi odostępnić?

• 2 miesiące później...
  • 3 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

Witam,

Widzę, że posiadasz instrukcję do AVR 2307. Jeśli byłbyś uprzejmy udostępnić/przesłać ją w jakiejkolwiek formmie to będę wdzięczny. Tak się złożyło,że ma sprzęt kupiony na Węgrzech, gdzie teraz przebywam. Po węgiersku jest mi jeszcze trudno rozszyfrować wszystkie potrzebne opisy.

Będę wdzięczny za pomoc.

Piotr

[email protected]

• 5 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.