Skocz do zawartości
IGNORED

Rozgałęźnik cinch

pegal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ponieważ posiadany przeze mnie CD-ek ani wzmacniacz nie ma wyjścia słuchawkowego, a dodatkowo wzmacniacz posiada wyłacznie wejścia liniowe i nie można z niego "wyciagnąć" sygnału chcę sobie sprawic jakiś wzmacniacz słuchawkowy, który będzie wpięty równolegle do wzmacniacza stereo (zwyczajny rozgałęźnik cinch ze źrodła CD na dwa wzmacniacze). Czy takie połączenie bardzo zdegraduje poziom jakości odłsuchu i czy wogóle jest dopuszczalne od strony elektrycznej?

Dzięki z góry za wszelkie pomocne rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/39495-rozga%C5%82%C4%99%C5%BAnik-cinch/

>pegal

Kłania się pierwsze prawo Kirchhoffa - jak to mawiał jeden z moich wykładowców "kirśchoffa", i z punktu widzenia języka niemieckiego ma to sporo sensu. Jaki to wzmaczek ? Nie ma tam wejścia i wyjścia do podłączenia jakiegoś rejestratora typu choćby TAPE lub MD ? Mechaniczny rozgałęźnik wprowadzi spadek sygnału i niestety może się okazać, że to co zostało po podzieleniu nie wystarczy aby skutecznie wysterować wzmaczek słuchawkowy. Napisz czym dysponujesz a jakiejś rozwiązanie się znajdzie :)

Właśnie, muszę przeanalizować jak się ma poziom sygnału z CD-ka (HK 970) do impedancji wejściowych obu wzmacniaczy zrównoleglonej z punktu widzenia CD (stereo to Xindak A06, słuchawkowy- nie wiem, dopiero bedę szukał) i ocenić jakie to bedzie obciążenie dla niego. Xindak nie ma "wyjść" z sygnałem poza własną obudowę ;-)

pegal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.