Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z plazmą + nbox recorder

radi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z plazmą Panasonic TH-37PV500, po podłączeniu kablem HDMI do nBox recordera jest śnieg na ekranie lub np. znika głos(dźwięk jest podłączony od nBoxa do amplitunera przez kabel optyczny), ewentualnie jeszcze pojawiają się takie mrugające pasy na pół telewizora. Ten telewizor ma trzy ustawienia w konfiguracji dwięku Auto,Analog,Digital na auto i digital słychać jakieś zniekształcenia i szumy natomiast na analogu jest dźwięk (bo korzysta z osobnego cinch'a). Nie wiem co jest grane. Są trzy elementy do wyeliminownia uwalone gniazdo w TV lub nBoxie, lub słabej jakości kabel HDMI (kosztował z 30 PLN).

https://www.audiostereo.pl/topic/39550-problem-z-plazm%C4%85-nbox-recorder/

Jasne, ale pytałem po to, bo może ktoś miał podobny problem, czy faktycznie kable HDMI za 30 zł mają aż taki wpływ na jakośc obrazu, może jednak dekodery "n" są kiepskie - tego nie wiem i w związkuz tym oczekuje merytorycznej odpowiedzi. Myśle że mnie rozumiesz

Z tego co wyczytałem na necie to wielu ludzi skarżyło się że plazmy panasonica nie pójdą na hdmi z boxami ''n''-ki....podepnij komponentem...jakiejś wielkiej zmiany jakościowej chyba nie będzie. problemem ponoć jest nie zgodność DHCP ''n''ki z dhcp plazm panasa...ale wiesz sam mam plazmę panasa od 3 dni na razie leci po euro z cyfrakiem polsatu i jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu..chociaz wiem ze mozna jeszcze duzo lepiej...poza tym ludzie na necie czasem pisza rozne brednie...możliwe ze musi być po prostu dobrej jakosci kabel hdmi a nie ten najtańszy z marketu...

marcelinho24 Chyba jesteś informatykiem i chodziło ci o HDCP :) a nie DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) :D wracając do kabli to zauważyłem że po wyjęciu i włóżeniu kabla "na gorąco" problem znika. Do componenta mam podłączonego Xboxa360 (na componencie tego efektu nie ma) i nie ukrywam, że nie chce mi się żonglować kablami, kupiłem w hurtowni pierwszy lepszy HDMI za 18 netto i tyle, mam też drugi podobnej (miernej) jakości tyle, że 3 metrowy i jest to samo. Jutro spróbuje podłączyc kompa (HDMI) przez ten kabel i sprawdzę twoją teorie w kwestii "n"

no tak szlak by ich trafił z tymi skrótami :D....za parę lat będziemy się porozumiewać wymawiając tylko pierwsze litery słów :P....ale do rzeczy...wiem że kiepskie kable się zdarzają....kumpel kupił np. taki kabel do s-video że miał czarno-biały obraz jak dołożył trochę wiecej i kupił porządny kabelek to problem przestał istnieć :]...nawet głupie kable koncentryczne do tv chinczyki robia miedziowane!! (shit) lub miedziane...trzeba uważać...nie ma co głupio oszczędzać...co z tego że wpakujemy kupe kasy w sprzęt jak wszystko to połączymy kabelkami za 5zl z bazaru :]

jest to stary problem współpracy. Musisz zgłosić tuner N-ki do aktualizacji softu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu masz podobne wypowiedzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.