Skocz do zawartości
IGNORED

SONY QS AMPLITUNER KD NAPRAWA

bartasxx

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy czego Ci potrzeba z tych części.Ani Sony ani Panasonic nie oferują swoich części w sprzedaży poza autoryzowanymi punktami serwisowymi. W pewnych przypadkach można to ominąć. POZDRAWIAM:)

Piotrek to jest wnetrze tego Sonego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9428-100002732 1200950638_thumb.jpg

post-9428-100002733 1200950638_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i nastepne

Ukryta Zawartość

post-9428-100002725 1200951335_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt był w roku 2005 w serwisie Niemieckim gdzie oszacowano wymianę tych części za kwotę -bagatela 1032 euro!!!! mam oszacowanie przed sobą z serwisu a jeżeli chodzi o objawy to po podłączeniu do sieci i włączeniu nie zapala się wyświetlacz tylko pstryka cały czas .

Tak jakby były popalone końcówki

Być może tak jak zasugerował mi Nasz kolega z forum Niemcy nie pierdzielą sie wymianę samych końcówek tylko wymieniają całe płytki co całkowicie sie im nie kalkuluję i skłaniałbym się do takiej opinii

Witam.

Jestem posiadaczem takiego samego amplitunera. Również miałem w nim taka samą usterke. Naprawa kosztowała mnie 120 zł. Koles w serwisie Wymienil stycznik przy transformatorze oraz poprawił zimne luty które powstały na płytce sterującej tym stycznikiem. A i jeszcze kondenstaroy wymienil przy zasilaczu. Od tego momentu sprzet pieknie gra:)

Pozdrawiam

Witam ,pracowałem ładnych pare lat w niemczech w serwisie i wiem jak to jest z ich wycenami .W Polsce praktycznie nie ma serwisów z prawdziwego zdarzenia ,oczywiście nie myslę o fachowcach ale o zapleczu .Znajomy kupił projektor toschiby i mu padł .W Poznaniu jest serwis autoryzowany tak to się nazywa, sprzęt został wysłany do głównego serwisu w Warszawie.Wycena wynosiła 250zł koszt naprawy miał wynieść 2500zł ,podobno uszkodzeny procesor .Zrezygnował przywiózł mi go i żebym chociaż spróbował zobaczyć co się stało.Nie lubie tych rzeczy naprawiać bo zawsze jest kłopot z częściami .Po pomiarach włąsciwie okazało się ,że prawdopodobnie poszła lampa koszt tej lampy nowej jeszcze wiekszy prawie 3000zł .Lampe udało się kupić tanio w holandi .Okazało się ,że uszkodzony był jeszcze zasilacz od lampy.Pytanie jest prost co to za serwis który nawet nie ma lampy ,żeby podstawić.Ręce opadaja,dopiero by im sie oczy otwarły jak wymienili by cały panel a projektor dalej by nie chodził.W niemczech główny serwis sonego znajduje się w Köln i naprawde mozna tam dostać wszystko.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.