Skocz do zawartości
IGNORED

pomocy ! szukam muzykalnego kina

klemens

Rekomendowane odpowiedzi

pomocy ! - zaczne od tego że nie wiem czy powinienenm ten temat zamieścić w tym dziale czy może w "stereo" - na co dzień słucham muzyki (dużo) filmy oglądam raczej od święta (w weekendy). Jakość muzyki jest dla mnie ważna, audiofilem nie jestem, ale słuch chyba mam niezły. Ponieważ nie mam możliwości posiadania oddzielnego sprzętu do muzyki i do kina (wiem że byłoby to optymalne) szukam "muzykalnego" kina. Mam salon połączony z kuchnią powierzchnia łączna ok. 35 m2. Odległość od przednich głośników (i tv) ok. 4 m.

https://www.audiostereo.pl/topic/3963-pomocy-szukam-muzykalnego-kina/

dzięki za odpowiedź choć Twoja ksywka sugeruje że możesz być nieco subiektywny... w hifi i muzyka czytałem test yamahy 440 i był bardzo pozytywny. Szczerze mówiąc miałem już kupić sprzęt yamahy (440 lub 640 + DVD540 z importu ;-)), ale zaniepokoiły mnie posty na tym forum że yamaha do kina tak - a w stereo nie bardzo...Ciekawi mnie co sądzicie o Pioneerach... (np. DVD 656 z SACD + D512 lub 712) a także jak waszym zdaniem wypadają tańsze klocki Onkyo.

Na forum tez mowilo sie roznie o DVD 530. 540 jeszcze pewnie malo kto ma, Ja natomiast kupilem ostatnio DVD NAD T532 i jestem bardzo zadowolony, swietny obraz, dziek jak na DVD dobry i czyta wszystkie plyty, anwet te porysowane. Jak chesz tanie DVD ze z DVD-audio, SVCD, proggresiw scan i wyjsciem Component to polecam CAMBRIDGE AUDIO DVD57 mi w promocji proponowali za cos kolo 1kzl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena w SEK

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a co sądzicie o takim zestawiku ? harman kardon: AVR 3550 + DVD 21 w promocji za 3700 ? (znalazłem przed chwilą ofertę) 3500 to górny pułap moich możliwości finansowych, ale jeśli naprawdę warto do 200 zł skądś wyskrobię...

przed kupnem fajnie by było gdzieś tego posłuchać , rozglądne sie w salonach ze sprzętem, jak trochę posłucham i porównam np. CA z HK i Denonem to podziele sie wrażeniami, dzięki wszystkim za sugestie.

Od niedawna posiadam zestaw HK 5550 i DVD30. Proponowałbym Tobie skorzystać z importera. Cena sklepowa mojego kompletu to prawie 9 klocków bez promocji a prywatnie było o 30% w dół. Co do jakości dzwięku Harmana zarówno w muzyce i kinie jest rewelacyjne. Sądzę iż HK 3350 z importu może być na prawdę w rozsądnej cenie a i może starczy kasy na lepszy model ale to także zależy jakie kolumny ma napędzać. Przemyśl model DVD, obecnie na rynku są trzy Harmany 21, 25 i 30. Te dwa ostatnie mają osobno wydzielony tor audio dla muzyki więc jakość jest znacznie lepsza niż w 21 a ceny nie są znacząco różne szczególnie w Niemczech.

pozdrawiam, Adam

Smieszy mnie wiara ktora uwaza ze Yamaha sie do sluchania muzyki nie nadaje. Rzeczywiscie jest taaaaaaka wielka roznica w brzmieniu HK a Yamaha. Normalnie ludzie to jest stumilowa przepasc. puk puk

Sam porownywalem ale tylko w muzyce RXV640 i AVR2500 gdzie bardziej mi sie podobal dzwiek z AVR2500 co nie znaczy ze Yamaha grala zle i odrazajaco. Moze na innych kolumnach HK wypadl by gorzej a moze nie. Ja tam lubie sie zrelaksowac przy muzyce z mojej RXV800 i nawet wiedzac ze sa inne ladniej grajace sprzeta nie zamierzam przesiadac sie na takowe. To ze HK gra lepiej dla Twojego ucha nie znaczy ze musi wierniej odzwierciedlac przekaz. Gra dlatego lepiej ze Ci bardziej pasuje.

Piotr, mam dwie Yamahy więc nie mogę być posądzony o złe intencje. Miałem 800, teraz mam 1300 i 640. A Harman i Rotel gra lepiej w muzyce i to słychać od razu, myślę ,że dlatego, że nie oszukują na watach. Yamaha jest mistrzem oszustwa, choć oszukują wszystkie firmy. Z 6x100 w robi się 6x40, jak dobrze pójdzie. Harman ma "powera" i to od razu słuchac. Duży zapas amperów, tak samo Rotel. Nad-a nie słuchałem ,ale myslę ,że też będzie super w muzyce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.