desperados 2 Zgłoś Napisano środa o 08:38 25 minut temu, wig napisał: Byłbym daleki od przypinania komuś łatki fałszerza. Bez przesady, nikt nikogo tu jeszcze przecież nie oskarżył. Jak więc logicznie wytłumaczyć dwie różne wielkości maskownic w jednym i tym samym modelu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baksiu 8 Zgłoś Napisano środa o 09:10 Może po numerach dojdziemy do prawdy. Moje maja nr 1607 i maskownice małe, te z testu w HFim nie miały numeru, albo byl celowo zmyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PolTor 16 Zgłoś Napisano środa o 09:13 Czasem te z pierwszej serii nie miały długich maskownic ?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desperados 2 Zgłoś Napisano środa o 09:42 (edytowane) Tempo6 miałem okazję słyszeć i to jest moje granie, ale z tego co prześledziłem archiwa allegro to widzę że ten model sprzedaje się w granicach 7tys. Wow, nie spodziewałem się że to tak trzyma cenę:/ A jak na tle T6 wypadają Tempo3 ? Miał okazję robić ktoś bezpośrednie porównanie? Warto brać pod uwagę zakup tempo3 ? Czy raczej szukać czegoś młodszego? Kolumny do pokoju +/-25m Edytowane środa o 09:43 przez desperados Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baksiu 8 Zgłoś Napisano środa o 10:20 (edytowane) Podejrzewam ze to jakaś unifikacja z virgo 5, ale właśnie czy to aby na pewno mialo miejsce... Desperados, jako ze piwo o tej nazwie produkuje się w moim mieście, będę z Tobą szczery ;) przedostatnia i przedprzedostatnia seria AP z basami po bokach gra jak marzenie, dobierz tylko rozmiar kolumn do swoich możliwości lokalowych, sluchalem scorpio 25 i wierzę, że w odpowiednio dużym pomieszczeniu i sensownie wytlumionym zagrają jeszcze bardziej efektownie, ale w moich skromnych 36m2 nie widzę sensu przepłacać x2. Jak jesteś ze Śląska, to zapraszam na odsłuch, jak dla mnie basu jest wystarczająco, a uzytkiwnicy starszych AP pokroju Virgo I powiedzą, ze jest go za wiele, ale ja podtrzymuję opinię, że starsze wersje grają staromodnie, z krótkim kontrolowanym wieloplaszczyznowym basem, ale jest go zwyczajnie za mało w salonikach 》20m2. Odwyk trwa ok miesiąca i nie chce się wracać do starego :) myślę , że ustawieniem, granitami i dywanami można okiełznać te glosniki i miec dużo i dobrze kontrolowanego basu. Kupisz za 6kzl, tylko daj siebie 3 miesiące czasu ;) cena salonowa 12kzl byla wysrubowana i dlatego wartosc się trzyma. Podejrzewam ze na Virgo 5 można bylo uzyskać spory rabat, wszak miały tylko po 1 memranie biernej więcej i inny gwizdek, a kosztowały x2, więc marża musiała być większa. Edytowane środa o 10:22 przez baksiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baksiu 8 Zgłoś Napisano 12 godzin temu tutaj ktoś pisał o powodzie dla którego jego głośniki mają długie maskownice, nota bene ciekawa cena sprzedaży zadająca kłam o rzekomej wartości rynkowej tych głośników w okol. 7kzł :) https://archiwum.allegro.pl/oferta/kolumny-glosnikowe-audio-physic-tempo-vi-i6664645088.html pozdrawia młodszy detektyw baksiu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piomisk 3 Zgłoś Napisano 5 godzin temu Czy ktoś z posiadaczy AP podłączał je do wzmacniacza klasy A ? Zastanawiam się nad kupnem końcówki mocy Accuphase A-35 i nie wiem czy to dobry pomysł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baksiu 8 Zgłoś Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, piomisk napisał: Czy ktoś z posiadaczy AP podłączał je do wzmacniacza klasy A ? Zastanawiam się nad kupnem końcówki mocy Accuphase A-35 i nie wiem czy to dobry pomysł nie widzę problemu, skoro niektórzy podłączają je do lampy i im gra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopaczmopa 280 Zgłoś Napisano 1 godzinę temu 10 godzin temu, baksiu napisał: tutaj ktoś pisał o powodzie dla którego jego głośniki mają długie maskownice, nota bene ciekawa cena sprzedaży zadająca kłam o rzekomej wartości rynkowej tych głośników w okol. 7kzł :) https://archiwum.allegro.pl/oferta/kolumny-glosnikowe-audio-physic-tempo-vi-i6664645088.html pozdrawia młodszy detektyw baksiu ;) Nie rzekomej, taka jest ich cena, jeden przypadek jest tylko wyjatkiem. Dobre kolumny to i cene trzymaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach