Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Sony Memory Stick Pro Duo 4GB

STREET

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam problem z Sony Memory Stick Pro Duo...a mianowicie chodzi o to że chcę poprzez ta kartę przenieść pliki i foldery z jednego komputera (domowy stacjonarny) do notebooka. Po skopiowaniu plików na kartę Memory Stick i podłaczeniu jej przez zewnętrzny czytnik kart do notebooka nie moge skopiować ich na dysk ponieważ wyskakuje jakieś okienko (załączam screen tego okienka) i skopiowany zostaje tylko folder bez zawartości...druga sytuacja to taka że zawartość folderu daje sie skopiowac bez problemu na dysk czy pulpit, a już cały folder NIE!!sprawdzałem drogę odwrotną i z notebooka bez problemu wrzucam foldery na memory stick i potem je bez problemu kopiuje na stacjonarny komputer......Czy ktoś jest w stanie mi pomóc??Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Jak formatuje memory sticka to nie moge zmienić formatu z fat32 na ntfs (przynajmniej z poziomu okna formatowanie się nie da)..a co do rozszerzenie NTFS to nie za bardzo wiem jak do tego dojść

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

pewnie w laptopie masz Viste, a ta menda wrazliwa jest na uprawnienia

ja mialem klopoty z pendriveami, ale po przeformatowaniu ich z FAT 16 na FAT 32 klopoty sie skonczyly. Podejrzewam, ze Vista nabalaganila po moim testowaniu czy pendrive nadaje sie do ReadyBoosta

posluchaj Molibdena; NTFS w przypadku 2GB zje ci za duzo miejsca, FAT 32 jest mniej pamieciozerny

System jaki mam to XP.....Visty nie brałem

A co do rady Molibdena to chętnie ją zastosuje, ale trzeba mnie pokierować co gdzie i jak bo z informatyka to u mnie różnie jest....

Prawy przycisk myszy na ikonę katalogu > Właściwości > Zabezpieczenia, nastepnie Dodaj i Ustawienia.

Także: Zaawansowane > Zezwalaj na propagowanie uprawnień dziedzicznych obiektu nadrzędnego do tego obiektu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uprawnienia, nie ustawienia. Musisz sobie rozszerzyć na wybranego użytkownika i/lub ich grupę zaznaczacjąc wszytkie chcekboxy Zezwalaj. Jeśli dany urzytkownik/grupa nie jest widoczny na liście to trzeba go dodać.

Po kliknięciu prawym na interesujący mnie katalog w opcji własciwości nie ma "zabezpieczenie"......Czy coś źle robie??

To co mi wskazał molibden miałem zrobic na nootebooku???

Na notebooku mam profesionala a na stacjonarnym home edition

srednio znam sie na windowsach, ale:

1) czy nazwa tego folderu zawiera spacje i polskie znaki?

2) czy na laptopie pracujesz na userze z prawami administratora??

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

na laptopie jestem jako administrator....a co do folderu to nie wiem o którym mówicie...o docelowym czy o tym który chę skopiować

"W systemie Windows XP Professional jeśli nie widzisz zakładki "Zabezpieczenia" we właściwościach plików i katalogów prawdopodobnie masz włączone proste udostępnianie plików. Aby wyłączyć proste udostępnianie plików przejdź do "Panel Sterowania" >> Opcje Folderów" i wybierz zakładkę "Widok". W "Ustawienia zaawansowane" nie może być zaznaczona opcja "Użyj prostego udostępniania". Od tej porty pojawi się zakładka we właściwościach plików i katalogów na partycji NTFS."

"W systemie Windows XP Home standardowo zakładka "Zabezpieczenia" we właściwościach plików i katalogów jest zablokowana. Możesz z tej zakładki skorzystać dopiero jeśli uruchomisz Windows XP Home w trybie awaryjnym gdzie będzie ona normalnie dostępna."

No to teraz już troche wiem...bede próbował to kopiowac...jak dalej nie bedzie postępów to będe dalej pytał...dziękuje i pozdrawiam

Poddaje się!!

Sugerowane wyżej kroki poczyniłem lecz sytuacja dalej się powtarza czyli nie moge skopiować z memory sticka na dysk w notebooku.....Chyba jedynym wyjściem będzie poswięcenie dnia i przerzucanie wszystkiego prze cd-rw...dziekuje za sugestie...pzodrawiam

Jeszcze jedno spostrzeżenie

Ktoś wyżej pisał o polskich znakach w podpisywaniu folderów....Moje pytanie jest takie: Czy na niemoc kopiowania może mieć wpływ to że płyty które chcę skopiowac są podpisane dużymi literami i przed tytułem w kwadratowym nawiasie mam wpisane daty wydania......czy to możliwe??

STREET, 24 Sty 2008, 12:09

>Jeszcze jedno spostrzeżenie

>

>Ktoś wyżej pisał o polskich znakach w podpisywaniu folderów....Moje pytanie jest takie: Czy na

>niemoc kopiowania może mieć wpływ to że płyty które chcę skopiowac są podpisane dużymi literami i

>przed tytułem w kwadratowym nawiasie mam wpisane daty wydania......czy to możliwe??

Jaki masz system plikow w laptopie?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ale teraz to co się stało to szczyt już wszystkiego!!

Z desperacji już wlożyłem cd-rw do stacjonarnego i nagrywam...wkładam cd-rw do laptopa...daje kopiowanie...a tu dalej to samo......Co robic???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.