Skocz do zawartości
IGNORED

SONY CDP - X779 ES opinie

dobrus

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

sluchajcie przymierzam sie do zmiany odtwarzacza CD, spodobal mi sie dzwiek tych grubszych modeli Sony. zastanawiam sie nad zakupem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z perspektywą dalszego tuningu. co sadzicie o tym modelu? czy jest on warty tych 2500zl zalozmy? jak wyglada sprawa z laserem i ogolnie z niezawodnoscia elektroniki? pozostale elementy zestawu: wzmacniacz Pioneer sa-9900, kolumny Elac BS 203.2 IC MIT MI-330 kable glosnikowe no name ;) oraz Beyerdynamic DT-880 PRO + lampa słuchawkowa DIY. pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/39698-sony-cdp-x779-es-opinie/

Jak padnie to będziesz miał ładny mebelek. Jak sądzisz, dlaczego powoli zaczyna być tak dużo tego na Ebay i to w niezłych cenach?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

nie wiem, ja wogole nie siedze na ebay'u. Ale domyslam sie,ze dlatego, ze powoli padaja w nich lasery, ludzie je podkrecaja na sprzedaz, wowczas chodza idealnie tylko nikt nie wie jak dlugo jeszcze tak pochodzą (w domysle niezbyt dlugo) ... kurcze szkoda ... bo mi sie na maxa dzwiek spodobal z tych starych, wysokich modeli Sony... zajebisty bas ... nie wiem moze zaryzykuje, napisze sprzedawcy,zeby dał pisemna gwarancje rozruchowa np na miesiac, najwyzej strace .. pozdrawiam i dzieki ze zawsze moge na Was liczyc :)

a co sadzicie o tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy one grają podobnie i jak z dostepnoscia laserow? ew. do ktorych z tych wyzszych modeli Sony sa jeszcze dostepne lasery?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z wyższch modeli Sony to ewentualnie XA3ES-tam siedzi w środku dostepny jeszcze KSS-240A, albo XA30ES- tutaj jest też dostępny KSS-213B....Popytaj na forum o mozliwość wstawienia Stelmacha do środka......może być ciekawie...pozdrawiam

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Złom za 2.25 kzł. Brawo!!!

Chwalcie ten szmelc dalej, a za parę lat wydłubię coś z piwnicy i zamienię na dobry wózek średniej klasy.

i to nowy!

Dziwne, że tak z samochodami nie jest, np. Audi A8 w cenie nowej Laguny, czyli dokładnie tak jak relacja pomiędzy ceną tego wysokiego Sony a nowym cedekiem z niższej-średniej półki.

Niestety w rzeczywistości nawet S8-ka nie osiąga 1/3 ceny tej Laguny.

Dlatego zawsze uważałem, że aby bawić się w audio trzeba być mocno stukniętym.

Roland a sluchales tego sonego? wiesz ja jestem po kilku dniach odluchow cedekow nie z zadnej nizszej-sredniej polki, tylko z wyzszej polki ... 5-7 kPLN .. i coz tez Sony zagrał lepiej, a kosztuje tylko 2 kPLN ..

No dobra, ale czyż 360-konne S8 z 1995 r nie przerabia nowej 122-konnej Laguny na mielonkę?

Oczywiście, że tak ale nie kosztuje więcej niż 32-35 kzł. A ta Laguna ok. 95 kzł.

I to jest ten idiotyzmw audio, który ja piętnuję.

No cóż jeśli chodzi o CDeki to poniekąd Roland ma racje :(

Kupić za 2200 CDek do którego nie można dokupić lasera to lekko mówiąc szaleństwo... no chyba, że to jakiś egzemplarz co go od nowości nie używano :))

ps. a na jakiej kości/kościach jest zrobiony DAC w tym SONY.

to jest prawda, ogladam na allegro te soniaki i sie strasznie cenią. Biorac pod uwage to,ze moge wydac 2 kPLN a po miesiacu padnie laser i co wtedy... sprzedam na allegro za 150zl ? :) choc z drugiej strony moze pograc jeszcze ladnych pare lat ... ryzyko jest.. akurat jesli chodzi o motoryzacyjne porownania to jest zupelnie inna kwestia... w motoryzacji akurat siedze od lat... jezdze w KJS, nowej laguny w zyciu bym nie kupil podobnie jak kazdego innego auta fwd bo to jedno wielkie gowno jest.. 200sx ... kto ma ten wie :)

Znalazłem odpowiedź na własne pytanie 2 x CXD2562Q w ogóle nie mam pojęcia co te kości potrafią i co to za kości ?? :(

dobrus, 24 Sty 2008, 20:55

>to jest prawda, ogladam na allegro te soniaki i sie strasznie cenią. Biorac pod uwage to,ze moge

>wydac 2 kPLN a po miesiacu padnie laser i co wtedy...

No i dlatego Meridian 506.20 uzyskuje na allegro cenę 2500-3000 zł, bo bez problemu można do niego dokupić nowy laser (zresztą kiepawy po wytżymuje 4-5 lat używania ale za to kosztuje coś od 45 do 100 zł - dokładnie nie wiem).

to jedno mogę dodac od siebie ze jakby te sony porównywac z audio A8 a nowego jakiegos cudnego chinczyka za 3000zł do laguny to róznica wyglada taK:

SONY(A8) 2000KM ...chińczyk(laguna)100KM...mówiac krótko sony miażdzy chińczyka w paprochy nawet jak ma wyschniete kondzie co raczej nie ma miejsca.......

Albo inaczej...stoi laguna na poboczu przejeżdza nasz audi i sam podmuch powietrza z hukiem wpierdala lagune do rowu ...TAKA JEST RÓZNICA

Aż boli że nie ma do tego laserów...to tak jakby do audi zabrakło opon.

Roland sory za off topa ale wez jeszcze pod uwage,ze starsze auta uzywane w cenach ktore napisales to w 80% TOTALNE ZłOMY w ktore trzeba wlozyc drugie tyle aby doprowadzic je do jako takiego stanu. Nie wiem na ile siedzisz w temacie, ale ostatnio poszedl cosworth z bodajze 93 roku za 100.000 zl ... ale w swietnym stanie. tak samo np 350Z jasne,ze jest ich duzo na allegro juz od 16.000 nawet ... ale sa tez takie za 35.000 ... ktory bys kupil? wiec jak widzisz za dobry egzamplarz zawsze trzeba zaplacic. kierowanie sie tylko i wylacznie cena, wiekiem i przebiegiem auta jest zgubne. nikt nie odda Ci swietnie utrzymanego rodzynka po sredniej cenie przecietnego egzemplarza. pozdro

czyli powracając do tematu z grubych Sony pozostaje tylko XA3ES ... a moze polecicie cos, co gra podobnym dzwiekiem do tego 779ES ... kurcze zalezaloby mi ... w cenie do 2500zl max poki co. ale chyba i tak zaryzykuje, bo muzyka z tego odtwarzacza byla naprawde soczysta ..

McGyver czyli to zupelnie inna szkola dzwieku niz 779ES?? ja sie nie znam, musicie mnie jeszcze troche podszkolic w temacie audio. Poleccie prosze jakies CD grajace podobnym dzwiekiem co Sony 779ES :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.