Skocz do zawartości
IGNORED

Amplifon a kable zasilające

szlufik

Rekomendowane odpowiedzi

szlufik, 24 Sty 2008, 17:58

>Witajcie

>

>Jakie kable zasilające użyć do WT40 i odtwarzacza cd.

>

>Co chę osiągnąć ? Poprawę dynamiki.

Koledzy z klubu Amplifona mają gacie pełne spermy "sądząc" że ich Amplifony grają dynamicznie. WIELKIE BRAWA za ogromną odwagę i oddanie rzeczywistości. Mało kto zdobył by się na napisanie prawdy. Poczekamy zatem na propozycje jakie dostaniesz a w wolnej chwili napiszę Ci na PW jak zrobić najlepszą sieciówke do wzmaka. Jesli sam ją dłubniesz to nie przekroczy Cię 100zł.

Pozdr.

...generalnie temat możnavy rozszerzyć na wzmacniacze lampowe w ogóle... Oczywiście, o ile zaraz nie włączą sie w to wszyscy "wątpiący" w kable sieciowe i na siłę chcący naprowadzic zbłąkanych audiofili na jedynie słuszną drogę "szkiełka i oka" :)

Ja mam dwa typy:

1. tańszy - nordost shiva - używam, porządkuje dźwięk i na pewno nie należy do "rozwlekłych" dźwiękowo kabli

2. ansae muluc - lepszy, ale cena z pogranicza zasadności w odniesieniu do tańszych wzmacniaczy i tu już pewnie warto by było wypróbować inne z wyżyn cenowych - tych innych z przedziału pow. 3,5 tys. niestety nie miałem okazji poznać.

pzdr

Szlufik -ja używam do CD mogami z wtykami rodowanymi Furutecha do wzmaka kabel Furutech.Nie narzekam na dynamikę :) Ta kóra jest w zupełności zaspokaja moje potrzeby a te jak wiadomo zależą od indywidualnych preferencji.

Zydelek - nie ładnie tak z jednej strony szmacic posiadaczy amplifonów a za chwilę sugerowac im swoje wyroby.

Italus!

Co nieco o siecówkach Enerra możesz m.in. znaleźć w zakładce stereo w temacie "Lubuskie odsłuchy"!

Zadaje się, że właściciel firmy umożliwia wypożyczenie kabli, co spowodowałoby, iż samodzielnie miałbyś okazję przetestować je w swym systemie!

Jeżli chodzi o moje spostrzeżenia, to były one jednoznacznie pozytywne (wykonanie, wpływ na brzmienie) , choć doświadczenia z sieciówkami nie miałem żadnego! No i na dodatek wówczas posiadany sprzęt też był z niższej półki!

Pozdrawiam

>No jak to nie liczy się geometria ;)

Wyobraź sobie że UWAŻAM że do wzmaka i w sieciówkach od ściany nie liczy się geometria (mowa o wyszukanych splotach i przeplotach) których zadaniem jest tłumienie a WYŁĄCZNIE przekrój, który mając 4-6mm na żyłę daje NAJ....LEPSZE rezultaty.

AMEN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.