Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam Porady!!!!

FREAK777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!!!! Jestem poczatkujacym uzytkowniekiem tego forum tak wiec prosze o wyrozumialos!!

Jestem Dj i mam zamiar zmienic naglosnienie w moim pokoju. A wiec tak moj dobry znajomy kiedys mial sklep ze sprzetem audiofilskim, niestety zminil branze i troszeczke towaru mu zostalo!!! Znalazlem tam min. in. Jamo x 570 NOWE, do tego Jamo SW x 5, niesety jest tylko jeden Ampli i jest to Yamaha RX-V496 RDS. Moje pytanie to czy ten sprzecik w takiej konfig. bedzie wogole gral...??? Kolumny maja imped. 6 Ohm, a Yamaha ma od 4 Ohm albo od 8 Ohm w zaleznosci jak sie przelaczy. moje drugie pytanie to jak ten przelacznik ustawic co by bylo jak najlepiej!!!!

Z racji tego ze sprzetu jest dosc troche mam jeszce do "wyrwania" JAMO X5 CENTER, i teraz pojawia sie problem bo dalej nie ma juz nic z kompletu (jamo) i kolkejne moje pytanie to co wybrac jako "satelity"???

Mam dostem do takich kolumn jak:

1. Tanoy SHADOW BEACH

2. B&W DM 601 S2 BLACK ASH

3. ALR JORDAN ENTRY 2 M

Jest tego sprzetu troszeczke tak wiec licze na fachowa pora

Towar jest NOWY !!!!!!!!!!!!!!

POZDRAWIAM FREAK777 !!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/39736-szukam-porady/

czesc frea, zacytuję ci coś

"Rozsądek jest to rzecz ze wszystkich na świecie najlepiej rozdzielona, każdy bowiem sądzi, że jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej, niźli posiadają. Nie jest prawdopodobne, aby się wszyscy mylili co do tego; raczej świadczy to, iż zdolność dobrego sądzenia i rozróżniania prawdy od fałszu, co nazywamy właśnie rozsądkiem lub rozumem, jest z natury równa u wszystkich ludzi. Tak więc rozbieżność mniemań nie pochodzi stąd, aby jedni byli roztropniejsi od drugich, ale jedynie stąd, iż prowadzimy myśli nasze rozmaitymi drogami i nie rozważamy tych samych rzeczy. Nie dosyć bowiem mieć umysł bystry, ale główna rzecz jest właściwie go stosować. Największe dusze zdolne są do największych występków zarówno jak do największych cnót; a ci, którzy idą jedynie bardzo wolno, jeśli trzymają się wciąż prostej drogi, mogą posunąć się o wiele dalej niż ci, którzy biegną, lecz oddalają się od niej."

fajne nie?

bardzo to lubię, a ty?

https://www.audiostereo.pl/topic/39736-szukam-porady/#findComment-997678

No musze przyznac ze cytat zacny szkoda ze nie podales kto jest jego autorem!!!!!

Co do mojego temantu to tak jak pisallem mam dostep do takiego sprzetu i chcialem sobie cos sklecic dla siebie jednek ze nie znam sie na sprzecie tego typu (chodzi mi o firmy) i nie moge go sam ocenic dlatego sie udalem na forum po porade!!!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/39736-szukam-porady/#findComment-997753

Freak, ja na kinach domowych, satelitach i cenralach się nie wyznaję ale wymienione B&W a zwłaszcza ALR to bardzo przyzwoite głośniki do stereo.

Co do ustawienia przełącnzika impedancji: zawsze bezpieczniej ustawić na niższą niż mają kolumny, zatem w przyadku kolum 6-omowych ustawiasz wzmacniacz na 4 omy. Ale kolumny 6-omowe zostały pomyslane jako uniwersalne, więc jest pewność że nie spowodujesz katastrofy (błysk, pożar, smród) jeśli podlączysz je do końcówki 8-omowej. Najwyżej nie będzie to wszystko grać optymalnie.

A jeżeli chodzi o to co jest lepsze - od tego masz uszy, żeby się dowiedzieć.

https://www.audiostereo.pl/topic/39736-szukam-porady/#findComment-997765

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.