Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD-860 za 190zl?

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Na allegro stoi DCD-860 za 190zl. Oplaca sie go wziac za taka kase??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak nie to ile warto dac za DCD-890? Bo wlasnie szukam jakiegos CD Denona do 200zl. Teraz mam DCD-560. Czy wogole odczuje roznice?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/39796-denon-dcd-860-za-190zl/

560 jest w srodku prawie taki sam jak 860 (ten ostatni ma dodatkowo wyjscie regulowane i cyfrowe). Nie sadze aby roznily sie w brzmieniu.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Ta cena jest za wysoka. Denony mają zawsze lasery Sony. Ten 860 ma akurat KSS-150A natomiast 890 ma KSS-240A i nowsze, cyfrowe serwo i większy bufor RAM. Układowo są podobne. Wybrałbym ten nowszy (DCD-890).

Ja bym poszukał DCD 1015 albo wyższych modeli, miałem 1015 i pomodyfikacji Piotrka grał bajecznie, trochę mi go żal było sprzedawać bo fajnie mieć w domu coś, w k=co inna osoba włożyła swoją pasję i to było słychać. No ale czasem sytuacja przymusza do różnych posunięć.

Kiedyś zapoluję sobie na wysoki, a może najwyższy model Denonka i na pewno Piotrek608 w nim pogrzebie ;-)

Pozdrawiam

Wiec raczej mowicie ze DCD-560 i DCD-890 sa podobne w srodku? Akurat wiek to mnie malo obchodzi bo te DCD-560 co mam jest praktycznie w stanie idealnym, momentalnie wczytuje plytki i przezuca piosenki, tak samo wizualnie. Praktycznie igla. Wiec chyba se odpuszcze narazie te CD i jak bede mial ze 300zl to cos pomysle...

?👈

• 3 tygodnie później...

SM5840 nie cudowny,ale nie najgorszy z dobrym kwarcem czy nie najdroższym zegarem np MRelektronik z Lubina wersja MKII zagra klasę lepiej do tego na filtrze dolnoprzpustowym wymienic kondki 200pF i 1nF na foliowe MKP,lub mikowe to już całkiem pogra dla ludzi!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.