Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zmusić SPRZĘT do słuchania PILOTA

kolmen

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem szczęśliwym posiadaczem przedwzmacniacza Nakamichi CA-7A. Istnieje możliwość sterowania niektórych jego funkcji ( poziom głośności , przełączanie wejść , włączanie/wyłączanie , mute ) przy pomocy pilota.

Którego nie posiadam.

Od roku próbuję kupić oryginał , niestety bezowocnie. Wszystkie inne piloty tej firmy z takimi funkcjami nie obsługują mojego urządzenia , mają widocznie inne kody RC.

Piloty uniwersalne , w tym również przereklamowany Logitech Harmony nie radzą sobie.

Czas wreszczie na właściwe pytanie:

CZY JEST SPOSÓB ABY "NAUCZYĆ" SPRZĘT ROZPOZNAWANIA KODÓW Z DOWOLNEGO PILOTA ?

LUB MOŻE DA SIĘ SPRAWDZIĆ JAKIE KODY ODBIERA SPRZĘT I WPISAĆ JE DO PROGRAMOWALNEGO PILOTA ?

Będę wdzięczny za każdą pomoc

kolmen

za google.pl ;-)

można kupić pilota za 60 USD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo w uniwersalny ręcznie wklepać kody

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-)

x.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W takim razie może i mnie ktoś pomoże. Szukam kodów do pilota uniwersalnego do wzmacniacza Audionet SAM. Stronę z linkiem powyżej przejrzałem, ale niestety nic nie znalazłem. Będę wdzięczny za pomoc.

Hmmmm... Nie wiem na czym poległ Logitech Harmony w przypadku Nakamichi CA-7A ale zarówno ten sprzęt jak i Audionet SAM (jak i niezależnie Audionet SAM V2) są odnajdywane i dodawane bez zająknięcia do pilota... Niestety nie mam jak sprawdzić czy rzeczywiście chodzi bo ich nie mam ;). W przypadku C.E.C-a którego posiadam też zrobił pyk! już chodziło... więc nie mam podstaw by nie wierzyć że ruszy w przypadku waszych sprżętów. W końcu oni chyba korzystają cwaniaki ze wspólnej bazy, tnz. jak mam urządzenie nieobsługiwane to jak zeskanuję wszystkie kody z oryginalnego pilota to automatycznie zasilam wspólną bazę kodów, czy chcę czy nie.

Sim1, 2 Lut 2008, 22:49

>Hmmmm... Nie wiem na czym poległ Logitech Harmony w przypadku Nakamichi CA-7A ale zarówno ten

>sprzęt jak i Audionet SAM (jak i niezależnie Audionet SAM V2) są odnajdywane i dodawane bez

>zająknięcia do pilota... Niestety nie mam jak sprawdzić czy rzeczywiście chodzi bo ich nie mam ;). W

>przypadku C.E.C-a którego posiadam też zrobił pyk! już chodziło... więc nie mam podstaw by nie

>wierzyć że ruszy w przypadku waszych sprżętów. W końcu oni chyba korzystają cwaniaki ze wspólnej

>bazy, tnz. jak mam urządzenie nieobsługiwane to jak zeskanuję wszystkie kody z oryginalnego pilota

>to automatycznie zasilam wspólną bazę kodów, czy chcę czy nie.

Logitech Harmony znajduje kody w swojej bazie internetowej bez problemu , pilot programuje się i na tym zabawa się kończy.

Można sobie przyciskać do woli i żadna funkcja nie działa.

Z innymi urządzeniami , które programowałem nie ma problemu

npl, 2 Lut 2008, 23:43

>może nie problem leży w pilocie, tylko w urządzeniu jako takim? może czujka padła i pilot się

>zgubił aby nie wyszło to na jaw?

Czujka odbiera kody i przekazuje dalej.

To ocena fachowca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.