Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto brać Sony CDP-X707ES?

marc

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry za tworzenie nowego tematu, ale sprawa jest nagła. A w klubie SOny ES awntura i zajmuja się sobą.

Muszę zdecydowac do dzisiaj wieczorem, czy brać wspomnianego CD za 1600 zł. Alternatywą jest MHZS E88. Mam wzmacniacz Sony TA-F870ES, więc wizualnie Soniak pasowałby. Co do MHZS podobno jest za jasny i to mnie w jakimś stopniu uprzedza do niego, nie mówiąc już o chińskim pochodzeniu. Natomiast Sony - wiadomo laser.

Czy ten MHZS daleko odbiega od Sony z serii ES. Zaznaczam, że nie mam mozliwości odsłuchu w/w odtwarzaczy.

Dziekuję z góry za wszelkie podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/39902-czy-warto-bra%C4%87-sony-cdp-x707es/

Być może MHZS z oryginalnymi lampami gra jasno. Wymiana lamp na pewno pomaga.

W swojej cenie gra znakomicie. Trudno nie polecać.

Sony to już wiekowa konstrukcja i trzeba to uwzględnić w wyborze.

Ja bym staroci nie kupował. Technika poszła do przodu.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Marc !

Pogadaj z Piotrkiem 608 - to prawdziwy ekspert od Sony ES i jednocześnie użytkownik CDP-X707 ES. Myślę, że on zgodzi się z opinią , iż obecne produkty tzw. hi-endu (po za nielicznymi wyjątkami) nie dorastają do pięt odtwarzaczom Sony ES serii 7...Jedyny problem to dostępność laserów do tych odtwarzaczy.Jeżeli jednak zakupisz CD-ek stosunkowo mało intensywnie używany to wymiana lasera konieczna będzie za np. 10 lat (te lasery sa długowieczne !).

Sam jestem posadaczem Sony CDP-X 779ES (to prawie to samo co 707ES) i na wyjściach XLR dżwięk jest taki, że nic dodać i nic ująć - po prostu super. !!!

Piotrek to juz dawno nie jest w posiadaniu 707. Domyślam się zatem, że MHZS nawet po wymianie lamp nie ma szans przy Sony. Gdzieś Piotrek napisał, że Es-y rozwalają Chińczyki - czy coś w tym sensie.

A ja bym jednak spróbował porównania .... choć jak svoboda to ....

Jest ktoś chętny do porównania MHZS CD88E vs Sony ES serii 7XX ???

Mieszkam na Śląsku.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.