Skocz do zawartości
IGNORED

Wafle 9.4 + HK970 - czy ktoś słyszał ?

noxnox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zaglądam tu po długiej przerwie. Mój amplituner (Pioneer 915) Zaniemógł. Burczy w nim transformator - wymiana 5 stow. Więc tak naprawdę jestem bez piecyka. Po kilku głębszych przemyśleniach postanowiłem zrezygnować z KD pozostać przy stereo. chcę wykorzystać posiadane kolumny. Mam Wafle 9.1 i 9.4. Dokupić potrzebuje wzmacniacz.

Po przejściach z ampli w grę wchodzi tylko nowy sprzęt z gwarancją. chciałbym kupić wzmacniacz HK970. I tutaj mam pytanie czy ktoś z was słuchał takiego zestawienia? Wafle 9.4 + HK970

Jak to brzmi i czy jest sensownym połączeniem?

Alternatywnie w tych pieniądzach mam jeszcze do wyboru Denon 700.

muzyki słucham spokojnej. Damskich wokali, trochę smooth jazzu i generalnie muzykę. Przy małych dzieciach zresztą nie słucham głośno i nic hałaśliwego. Raz na czas w odtwarzaczu ląduje RHCP, FaithNoMore czy DM.

będę wdzięczny za pomoc.

no i jeszcze jedno jako źródło dźwięku będzie słóżył tani DVD Pioneer 380 - jak go dzieciaki na bajkach zajadą to zastąpię go DVD od Harmana. NIe widzę sensu posiadania 2 odtwarzaczy - jednego do muzyki drugiego do filmów.

hmm, nikt się nie kwapi z odpowiedzią. TO sam sobie odpowiem na podstawie dzisiejszych odsłuchów. HK 970 i Wafla 9.4 pasują do siebie jak pięść do nosa. Porównywałem na tych samych kolumnach w/w i Denon 700AE.

H/K na tych głośnikach to porażka. Dźwięk przytłumiony i jakby ktoś do CD'ka wrzucił, garść mułu. Przy Denonie nagrania odżyły. Jak by ktoś w nie tchnął nowego ducha. Sprawdzałem po kolei na nagraniach: Madonny, TabTwo, Ive Mendes, Metaliki, RHCP.

metalika (czarna płyta) przesądziła....

Denon wygrał i gra już u mnie w domku. A jako że był ostatni egzemplarz na półce to jeszcze utargowałem 100 zeta. Może nie ma fajnych zacisków na głośniki i nie niebieskiego wyświetlacza jak H/K. Ale za to gra o niebo lepiej - dla mnie.

obie integry porównywałem na dedykowanych im CDkach, odsłuch w MM (niestety ta wolna przestrzeń nie pomaga).

WIelka szkoda. TEn design H/K mi bardzi się podobał. Na szczęście słucham uszami i mimo klapek na oczach na H/K wybrałem Denonka. No i 3 letnia gwarancja też mi pomogła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.