Skocz do zawartości
IGNORED

Loewe Legro AM - co to takiego?

Navi

Rekomendowane odpowiedzi

niemiecka firma, w tej serii, tj. cd, wzmak i tuner sporo pomogli szkoci z Linn'a, nie słuchałem całego zestawu kiedyś słyszałem wzmaka - bardzo porządny dzwięk i wykonanie; nie wiem, w jakim jest stanie, ale jeżeli za free to brać

To jeszcze jedno pytanie. Pilota już sobie skonfigurowałem (minimalistyczne ustawienia ale on tak ma) i ma jeszcze jedną rzecz której nie rozumiem. Pod przednim panelem ma dwu pozycyjny przełącznik - "I 0 II". 0 wiadomo OFF, II ON ale co oznacza I? Po przełączeniu w ten stan zapala się jedynie na wyświetlaczu "amplifer" i to wszystko, milczy. Czy ma to coś wspólnego w wygrzewaniem, podtrzymaniem prądowym czy coś w tym stylu?

Miałem kiedyś ten wzmak przez krótki okres-zobacz opinię.Ponoć bardzo różniły się wersjami.VRS1 Version była genialna(jak pamiętam z tyłu taka duża czarna nalepka z jakby grawerowanym napisem VRS1 VERSION bądż odwrotnie).Słuchałem jeszcze bodajże 4 wersji i było bardzo przeciętnie.Wydaje mi się,że Linn otrzymawszy zamówienie od Loewe na system nagłaśniający(wygrał przetarg z kilkoma znakomitymi producentami audio) aby ich pokonać stworzył coś naprawdę dobrego.Pewnie póżniej to była już masówka.Osobiście wiem( spraktykowałem),że znalezienie VRS1 graniczy z cudem-prześledż wszystkie fora,giełdy itd. na całym świecie i jak znajdziesz to gratuluje.Wiem te,że jedynka kosztowała- i to z dużą bonifikatą,widziałem fakturę,prawie 4tys. DM.W opini znawców tematu VRS1 jest dużo lepszy od Majika,choć zostały stworzone w oparciu o te same komponenty.Cóż,czasem te same potrawy wykonane ręką tego samego kucharza inaczej smakują.

Nie wiem jak wszedłeś w posiadanie tego wzmaka za friko ale to nie mój biznes.Niektórzy szukaja od lat i nic.Jako,że mnie mocno zaintrygowałeś to podam ci jeszcze dodatkowe szczegóły,które osobiście uzyskałem ze żródeł Linna i Loewe Opta,oraz które sam organoleptycznie ustaliłem będąc kiedyś właścicielem sprzetu.Na spodzie wzmaka jest taka wielka naklejka ze specyfikacją-ok 10cm x 10cm.Na niej są podane wszelkie dane.Te które odnoszą się do wersji VRS1 muszą posiadać:JULIESTEWARD i numer fabryczny między 10001-12651.Tak tak na cały świat poszło tylko 2650 szt. tej wersji i to w większości w zapisach subskrypcyjnych

W posiadanie wszedłem poprzez czysty przypadek. Człowiek który przywozi różne dziwne rzeczy z niemcowni (jakieś TV, lodówki i takie tam) segregował wstępnie sprzęty na 2 kupki - te do śmietnika i te do ludzi, Loewe był na pierwszej. Człowiek stwierdził, że to jakiś badziew co nie wiadomo od czego jest i w dodatku nie działa. Fakt, że jest bez pilota (ale mam dobry uniwersalny) i na górze troszkę przyniszczony, ale front jest o.k. i co najważniejsze działa wyśmienicie. Po powrocie do domu dokopie się nr seryjnego.

ależ skąd. ta najlepsza wersja musi zawierać napis 'i love haggis!'

to że jest tam julie steward to oznacza że ta osoba złożyła urządzenie w glasgow. z tego co pamiętam wersje różniły się pre-phono dla mm lub mc.

mój kompakt składała pani elizabeth lamb...

tylko nie podają do niej nr. telefonu a szkoda... ;-)

A wie ktoś może jak wygląda sprawa w tym wzmacniaczu dziurki słuchawkowej (wiem,wiem, jest okrągłą), czy dźwięk jest podawany dobrze, czy po macoszemu (jak w większości wzmacniaczy)? Niestety nie mam w tej chwili moich nauszników a jestem ciekaw jak to zagra...

Nie klej tu głupa bo nie ma po co.Chce po prostu pomóc człowiekowi.Jakieś 2 lata temu osobiście napisałem do centrali Linna i po miesiacu otrzymałem grzeczną odpowiedż,którą tu się podzieliłem.Nie są to jakieś twoje przypuszczenia bądż gdybania,tylko fakty.Jeśli masz tu pisać głupoty o jakichś tel. to daruj sobie.Kończę swój udział w tym wątku gdyż to co miałem merytorycznego do podania to już napisałem.

Po dłuższej zabawie i obcowaniu z tą integrą mogę napisać tylko jedno - ludzie, jak to pięknie gra... Podłączyłem na chwilę z powrotem do ampli Denona i (jak ja mogłem wcześniej tego słuchać?!). Ten Loewe (czy Linn jak kto woli) to ciepełko pełne detali, wybrzmień, wokale fantastyczne, góra piękna a ten basik, basik wspaniały, kontrolowany i pełen różnorodności. Nie ma znaczenia czy głośność jest na umownej 7,8 czy 14 godzinie - zawsze gra detalicznie, żywo z mięskiem i klimatem. Przestrzeń niesamowita, scena wręcz wzorcowa, instrumenty można zlokalizować bez wysiłku no i nareszcie muzyka odkleiła się od głośników.

Na początku napisałem: "Loewe Legro AM - co to takiego?" - już teraz wiem.

• 4 lata później...

Nieoczekiwanie udało mi się nabyć tego potwora- po godzinie odsłuchu jestem przerażony...

jak mogłem słuchać na poprzednich sprzętach.

Tylko mam jedno zastrzeżenie- gdzie znaleźć instrukcję ? Czy ktoś ma jakieś namiary, którymi mógłby się podzielić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.