Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha DSP A2 ... co to za sprzet?

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko odnosnie tej yamahy. Co to za sprzet? wart jest jakies kwoty?:)) i czy to jest tylko wzmacniacz czy w sobie tuner radiowy? (nigdzie nie moge sie doczytac)... Zadaje te pytanka bo ... jestem jej nowym wlascicielem:) (jutro odbieram) Przyznam ze kupilem ja praktycznie w ''ciemno'' a skusila mnie cena jak za sprzet yamah'y dalem 470zl... Mysle ze warto bylo:) Bede kompletowal do niej CD i kolumny... pomoc mile widziana:) no chyba ze nie arto bedzie jej zostawic jako ''bazy''

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/39978-yamaha-dsp-a2-co-to-za-sprzet/

tak to byla aukcja:) wiec warto bylo?

a co do moich pytanek??

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

To starszy model (ponad 7 lat) wzmacniacza z wyższej półki. Zbudowany solidnie, za czasów gdy Yamaha na przekór wszystkim trendom budowała system 7.1 z surrondami z przodu tj. za fontami, a nie z tyłu. Wyjątkowo okazyjna cena za taki sprzęt - jest wart 4 razy tyle, albo lepiej.

dzieki

Wzmacniacz juz w domu:) Sprzet jest praktycznie nowka z oryginalnym pilotem i instrukcja, nie zastanawiajac sie dlugo (zeby wlasciciel sie nie rozmyslil) wzialem odrazu:) do oddania ma jeszcze cd marantz praktycznie nowka w kartonie model cd 5400 za ok 350zl kolor szampanski (niestety mi nie odpowiada)...

Teraz moje pytanko: Mam te yamahe i co dalej??? jaki CD, tuner radiowy i kolumny??

co do cd to mam na oku sony cdp-XB930e QS warto?

kolumny bede szukal cos z mission chyba ze cos innego polecacie do tego wzmacniacza

tuner radiowy hmm nie mam zielonego pojecia jaki :) znalazlem yamaha TX-592rds zagra to w miare??

dzieki za wszelkie info i pomoc:)

pozdr

Hey, to bardzo dobra maszyna. Miałem kiedys w domu A1, w swoim czasie, jedenej z najlep. receiverów na rynku. Oryginalna cena 1nki to $2000, jesli dobrze pamietam A2 kosztowała ~ $1200. Cena za jaką to kupiłes jest rewelacyjna. A2 ciagle chodza za $300-$400 na e-bay'u.

Powinienes byc z niej zadowolony.

Tu wiecej szczegolow o A2.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

A1 w stereo gra średnio dobrze, trochę brakuje gładkości i wypełnienia średnicy, bas nie jest tak dobry jak z hi-endu niestety, ale w sumie do dobry poziom hi-fi.

Yamaha od wielu lat stosowała przednie efekty tzw. front effects speakers, które po włączeniu procesora DSP dają symulacyjny pogłos różnych sal odsłuchowych. Podobne efekty są też z tyłu, które dodatkowo działają jako surround w kinie (AC3 i DTS, a oprócz tego możliwość nałożenia pogłosów DSP). Efekty przednie można "wmiksować" w przednie kolumny jeśli nie mamy dodatkowych małych kolumieniek. Ale w kategoriach standardu surround są to yamahy 5.1 (przednie efekty są wytworem procesora akustyki DSP).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.