Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz+cd do 3 tys.

kane

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele wątków przeczytanych na tym forum pomogło mi poszerzyc moje rozenanie odnośnie sprzętu audio dlatego czuję się w obowiązku wyrazić także swoją opinię, może pomoże innym :-))

Po mordęgach dźwiękowych płynacych z kina domowego zapragnąłem prawdziwego stereo. Budżet był ograniczony do ok 3-3,5 tys. Sprzęt miał byc nowy (1.zakup na raty,2.miałem liczne przeboje z denonem 2105 kupionym bez gwarancji, w moim przypadku niestety działa prawo Murphiego-nie ma gwarancji to na pezno się zepsuje :-))

Odsłuchy:

1. Wzmak Cambridge Azur 640+CD 640 (+ Epos M22)

Odłuch był w sklepie. Przeczytałm wcześniejwiele pozytywnych opinii o tym wzmacniaczu i cd i własciwie jechałem do sklepu z zamiarem kupna. Dla mnie to było duże rozczarowanie. Legenda o mega przestrzeni upadła. Dzwiek był skupiony w jednym punkcie pomiędzy kolumnami. Ciekawa średnica i dobra dynamika. Ale fatalna kontrola basu na poziomie amplitunera kd, bas dudniący i bez szczegółów, dla mnie nie do przyjęcia.

Brutalny dla płyt audio skonwertowanych z MP3

2. Wzmak Creek Evo+CD (+te same eposy, ten sam salon audio)

Świetna barwa, pełna kultura. Zachowane proporcje poszczególnych zakresów. Bardzo przyjemny , lekko ocieplony ale klarowny dźwięk. Dobra stereofonia, dynamika i przestrzeń

Rada dla kupujących. Jeżeli macie ograniczony budżet nie pozwólcie sobie na odsłuch droższego sprzetu. Bedzie się śnił po nocach ;-)) cena tego zestawu 5 tys.

Na szczęscie wzmak nie posiada opcji kolumny A+B wiec niemęczy mnie, że go nie kupiłem. Wymieniona opcja w moim przypadku jest konieczna do podłączenia kolumn które sobie siedzą w łazience i umilaja mi pluskanie w wannie

(z tego powodu został także wyeliminowany NAD 352

Weliminowałem też Rotela 04 z braku pilota, z leniwy jestem na wstawanie)

3. Wzmak Marantz PM 7001 +CD 5001 potem CD 6002

Dzięki uprzejmości sklepu dostałem mozliwość odsłuchu w domu.

Podłączyłem zatem do swoich AE Evo 3, kable bi-wi Realcable tdc 200+Procab Ls 25, interkonekt audionova diamodback.

Pirwsze zestawienie z CD 5001. Świetna szczegółowość,cena na linii kolumn,ale miłe zaskoczenie przestrzenią w momentach kiedy powinna być. Bardzo dobrze kontrolowany bas, który jest krótki, szybki i sterylny (zapewne zasługa AE Evo 3), ja taki lubię, misie to nie dla mnie :-). wcześniej słyszałem opinię o delikatności i małej dynamice tego wzmaka. Moje odczucia są inne, duża moc i wykop już przy godzinie 10. (nie przebrnąłem jeszcze nawet za godz 12, budynek sie trzęsie).Problemem była ostrość dzwięku, która przy dłuższym słuchaniu mogła męczyć. Duża zmiana nastapiła przy zmianie CD na 6002, różnica w porównaniu z CD5001 jest spora. Dźwięk jest bardziej wygładzony i subtelny ,nie jest już ostro.

Przyzwoicie jakościowo odtwarza audio z konwersji z MP3

Zestaw u mnie został. Wiem , że nie jest to cudo ale w tym przedziele cenowym dla mnie najlepszy wybór

Dodam , że jest b.solidnie wykonany i piekny (kolor czarny)

To tyle, mam nadzieje, że komuś opinia bedzie przydatna, a ja zajmę się słuchaniem a nie nasłuchiwaniem :-)

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/40039-wzmacniaczcd-do-3-tys/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.