Skocz do zawartości
IGNORED

Stare z wszystkich testow Audio

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czytam wstepniaka z Audio ... zroblili ludzie im bure za

"wszystkie testy" i reacja jest prawidlowa ...

"Prosimy zatem o przysyłanie zgłoszeń na adres: [email protected] , wymieniając nazwę konkretnego urządzenia, którym Państwo są zainteresowani, a my wówczas zamieścimy jego test na naszej stronie. Postaramy się działać sprawnie, a szybkość naszej reakcji będzie zależała od ilości zamówień. I żeby teraz nie było nieporozumień - nie zamieścimy testów urządzeń, których nie testowaliśmy"

No to zaczynamy pisac ...

https://www.audiostereo.pl/topic/4021-stare-z-wszystkich-testow-audio/

Tez mialem o tym pisac.

Panowie - uwazam to za nasz audiofilski obowiazek.

Kazdy jednego mailika z prosba o jeden tescik.

Lekko liczac kilkaset moze sie uzbierac i wtedy nadredaktorowi klawiatura sie zacznie palic i Tworki wtedy juz bankowo...

ps napisane jest we wstepniaku, iz nie ma testow tylko urzadzen, ktore nie sa juz produkowane. To prawda?

To im skrzyneczke zapchamy :)

Ogolnie to mogli by wydac jeszcze jednego CD z tymi starymi testami.

HiFiM tez ... bym mogl wywalic gazety i miec to na 2-3 CD

... bo jak ma to pojsc w, to az serce boli. Zaraz ide szukac gazety z spisem wszystkich testow.

2 testy juz sa ... JMlab Antea, Piega P8 LTD.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pdf elegancja francja ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Broy, ująłeś to idealnie jeśli chodzi o treść i formę. Popieram. Ja już dawno (na początku września) wysłałem list pożegnalny do tego brukowca. Brzmiał on tak:

"Witam.

Z żalem i pewnym zażenowaniem obserwuję rozwój Waszego miesięcznika w ostatnim czasie. To co proponujecie aktualnie swoim czytelnikom jest, mówiąc delikatnie brakiem do nich szacunku. Oto z magazynu traktującego o sprzęcie i technice audio, magazynu który przed laty był pionierem w popularyzacji wysokiej klasy sprzętu HI-FI na rynku polskim, wyłoniło się pismo o kinie domowym, schlebiające masowym gustom i papce serwowanej ludziom w większości sklepów "audio". Nie sztuką bowiem jest iść jak wiatr zawieje, zapominając o tym co wartościowe, sztuką jest trzymać się pewnych zasad i poczucia elementarnej przyzwoitości. Jeśli zatem chcecie zmienić profil (co de facto zrobiliście), zróbcie to do końca. Zmieńcie nazwę z Audio na Kino Domowe (chociaż nie - takie pismo już istnieje), lub inną podobną i odzwierciedlającą faktyczną zawartość pisma. Powiedziało się "A", trzeba powiedzieć "B" Panie redaktorze Kisiel. Przynajmniej zachowa Pan resztki przyzwoitości, która należy się starym (ex)czytelnikom. Nie oczekuję od Was zmiany na lepsze, chciałem tylko wyrazić swoje głębokie rozczarowanie, że tak ulegliście masowej i często bezmyślnej modzie, efektem której są rzesze "szczęśliwców" opuszczających salony z wielokanałowymi cudami techniki, na których najczęściej słuchają muzyki jedynie. Dobitnym dowodem na nieodpartą chęć zmiany profilu pisma są "wstępniaki" Pana red. naczelnego. Bez zbędnych ceregieli i owijania w bawełnę określa Pan nowy, jedynie słuszny kierunek rozwoju zarówno periodyku, jak i techniki audio. Gratulując Wam dobrego samopoczucia żegnam się z Państwem i czasopismem. Straciliście czytelnika (zapewniam, że nie jedynego)."

Prawdę mówiąc mam w rzyci tą ich płytkę z testami. Mnie to wisi i dynda.

Tia - Recenzje Tannoy'a zniknely bo:

1) EiC (dystrybutor) nie daje gratow do psucia (testy)

2) EiC nie chce by Audio zamieszczalo stare testy

Nie przeczytacie wiec niusow o Tannoy czy Onkyo bo patrz punkt 1

EIC nie ma bo to zlodzieje z nie nie daja klockow do psucia.

A ogolnie Panowie widze, ze nie jestem osamotniony odnosnie mojego zdania o Kisielu. Ma ktos wtyczke w Tworkach, zeby sie dowiedziec o stan zdrowia?

No widze, ze plucie tylko na Kisiela bedzie ... chce pisac o kinie to niech pisze ... z CD to zrobil nas w ... sam chcialem kupic, ale zostalismy wczesniej powiedomieni ...

To wszytko nie zmienia fatku, ze stare testy sa i trzeba te lepsze wydobyc.

Z tymi testami to jawne oszustwo ze strony wydawców 'AUDIO". Albo są wszystkie albo nie. Dziwi mnie takie podejście szanownej redakcji, tym bardziej że wolnego miejsca na CD zostało sporo. Następnym razem długo się zastanowię zanim kupię "AUDIO".

Moja żona mawia: "nie ma zęba - nie mam bólu".

... tra lalalalalala

* * *

Po co się denerwować ?

Jestem już na innym nieco etapie (wiek), bo też mnie wkurza co się porobiło z tym pismem, ale zachowam się kulturalnie i nie będę pluł, bo Wy już to zrobiliście.

Przeczytałem niedawno taki tekst:

"Denerwować się to mścić się na sobie za głupotę innych"

No i jak ?

Amen.

Pozdr.

Gość jozwa

(Konto usunięte)

Kiedys obrywal tu Stryjecki, teraz Kisiel... Nie ma co sie żołądkować, przejrzałem sobie ostatnio starsze numery A., i zwróciłem uwagę co tam we wstępniakach było (mimo że literki strasznie małe). Nie był ten Kisiel zachwycony tym, że kino domowe wciska mu się wszędzie, i podkreślał to parę razy. Trochę się też tam bronili przed poświęceniem stereofonicznego hi-fi. A że podjął w końcu taką decyzję - jego sprawa, i jego pogląd na to, czym się obecnie słucha muzyki, i czym się jej będzie słuchać w przyszłości. A raczej nie tylko jego, ale być może również właścicieli pisma. Bo tylko MS jest sobie sam wlascicielem, i wszyscy mogą mu naskoczyć, natomiast Kisiel albo Kulpa to już na innych zasadach działają. Tak więc jak wspomniałem, nie ma co się podniecać, i obrzucać obelgami. Sam zgadzam się z wami, że kierunek wybrany przez Audio nie jest do końca słuszny, i powinni raczej pozostać przy proporcji pół na pół, czekając na rozwój wypadków, broniąc się w międzyczasie wysoką jakością tekstów. W którymś momencie popyt na kino domowe po tysiącu się skończy, i dobrze mieć coś wtedy w zanadrzu, coś więcej niż ładnie kojarzący się tytuł...

Moze, p. A. kisiel liczy,ze wszystko kołem sietoczy i doczejka chwili, że jego ( czy też kto tam za nim stoi) będzie na wierzchu...

Ale nie wolno Czytelników robić w bambuko: (tytuł, a zawartość) i tu nie ma litości ani usprawiedliwienia. To nie fair. Podzielam zdanie/popieram i rozumiem Kolegów.

Zarzuty są zasadne i kropka.

Pozdr.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Ja narzekam na wszystkie pisma po kolei i co miesiąc. Zżymam się nie mogę znaleźć nic dla siebie i za miesiąc historia się powtarza.

A wszystko dlatego, że raz na kilka numerów jest COŚ co mnie zainteresuje, natchnie lub zaciekawi.

Można się wściekać i wymyślać ale sądzę, że w przypadku wielu z obecnych dalszy ciąg będzie taki jak u mnie.

Po przejrzeniu internetowych spisów treści naszych pisemek doszedłem do wniosku, że w tym miesiącu chyba nic interesującego (przynajmniej jeśli chodzi o sprzęt) w nich nie znajdę. Owszem, jest transport/ konwerter Jadis, ale to urządzenie zdaje się nie na kieszeń większości czytelników...

Moim zdaniem nadszedł czas na porządne www traktujące o stereo. Ogromnie mnie dziwi że nikt się tym jeszcze profesjonalnie nie zajął. To że nie robią tego czasopisma mnie nie dziwi bo sami sobie ukręcili by łeb. Ale my szukamy informacji i wiarygodnych testów a nie pięknych kolorowych reklam na całą stronę.

Gdyby powstała taka strona traktująca o stereo jak tomshardware.com o komputerach to byłoby to !

Czuję się oszukany przez Broya i innych, solidaryzujących się z nim. Zaglądam na forum audio i chcę przeglądać posty z tą tematyką związane, a tu...

Czy rzeczywiście muszą mi się takie gnioty cisnąć do oczu? Mam na to radę >>niech się (tu odpowiedni nick autora owego gniota) ....... czuję się zrobiony w balona jak rzadko.

Czuję się oszukany przez Broya i innych, solidaryzujących się z nim. Zaglądam na forum audio, bo chcę przejrzeć posty z tą tematyką związane.

Pytanie retoryczne - Co Broy, czyli autor takiego postu zamieszczonego na forum zrobi, gdy zostanie naciągnięty na więcej niż 10 zł?

Przeredagowałem posta w ramach schładzania swoich emocji.

=) Nowy 2

W nawiązaniu do Twojego komentarza informuję, że:

- pismo "Audio" oraz inne pisma są dla czytelników, a nie odwrotnie. Jeżeli Pan Redaktor informuje mnie na okładce swego poczytnego miesięcznika, że dostaję płytę ze WSZYSTKIMI testami w całości, to ja wydając owe naście złotych tego właśnie oczekuję. Jeżeli zaś tegoż na załączonej płycie nie ma, bo tak jest w rzeczywistości, to doprawdy nie widzę nic zdrożnego w tym, aby sprawę nazwać po imieniu. Pan Redaktor żyje z mojej kasy, a ja bez niego poradzić sobie zdołam. I nie ma dla mnie znaczenia, czy w balona robią mnie za 10zł, czy za 10 tys. zł. Fakt jest faktem.

- jeżeli w związku z uwagą mą ordynarną nieco obraziłem Twe uczucia estetyczne, emocjonale, duchowe bądź inne jednakowoż ważkie, to przepraszam bardzo;

- uważam jednak, że nie należy do takich spraw podchodzić w sposób aż tak emocjonalny: wspomninego Sapkowskiego znam i co? Mam teraz pisać list pokutny do Redaktora? Być może pracujesz w redakcji; no cóż opinie czytelników nie zawsze są pochlebne.

- jeżeli zaś każda opinia ma być dokładnie wyważona i politycznie poprawna, to po co forum internetowe i ta dyskusja?

a ja mam to wszystko gdzieś - poprostu za te 30 lat na nowo będzie ktoś z melomanów odkopywał atlantydę i to co znajdzie zostawi dla siebie i małego grona odmieńców. Wieki będą wtedy ciemne, kto wie czy nie ciemniejsze od dzisiejszych...

broy podoba mi się że nazywasz rzeczy po imieniu, ja o Audio mam podobne zdanie. To co stało się z tym pismem zakrawa na jakiś żart, a ten chwyt z płytą pogrążył pismo w moich oczach do reszty. Dobrze, że jest to forum zaoszczędziłem parę złotych :)

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.