Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning kolumn M-Audio?

Gość V-savage

Rekomendowane odpowiedzi

Gość V-savage

(Konto usunięte)

WItam.

Kolegów.

Posiadam kolumny M-audio HTS 700 fronty-link:

http://www.allegro.pl/item308648890_okazja_glosniki_m_audio_hts_700_mk_ii_wroclaw.html

I moje pytanie czy mogę to jakoś ulepszyć?Jakiś tuning , wymiana głośników, budowa nowej zwrotnicy? Porównałem to ostatnio do jakiś badziewnych eltaxów i te M-audio wypadają koszmarnie.Nie posiadam za wiele kasy, dlatego zastanawiam się nad jakimś tuningiem, ale jeżeli nic z tego nie da się zrobić sensownego to tylko kupno jakiś kolumn mi pozostaje.Muszę tego używać na codzień niestety:/. Będę wdzięczny za wasze sugestie, cokolwiek bo nie mam pojęcia czy da się coś z tym zrobić i czy jest to wogóle opłacalne?.Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

eee tam, szkoda dla nich czasu i kasy.

odsprzedaj je komuś do kina i zrób klony Totem Mitte albo Radmor LS-10

może będzie drożej, ale będziesz zadowolony z kazdej wydanej złotówki.

a w tych M-Audio będziesz żałował każdego grosika, którego w nie włożyłeś

Pozdrawiam

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Heh.Samo okablowanie to chyba im nic nie pomoże.Projekt gdybym miał troszkę więcej czasu to bym zrobił, ale to jest nie wykonalne obecnie:/. Ale Panowie myślicie, że jak wstawie jakieś przyzwoite głośniki too też będzie kaszana?Liczę się z tym, że zostanie samo pudło, ale dzięki temu nie musiałbym robić nowego.Środek jest podzielony na 2 komory większą i mniejszą dla każdego niskośredniotonowego osobno.Basu to one trochę jakiegoś miały, ale środek to makabra jest wycofana i przy głośniejszym graniu zniekształcają niesamowicie, nie mówie o jakimś katowaniu oczywiście.

Dzięki za wpisy.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Nie ma sprawy fotki miałem zamiar wrzucić, napewno to zrobię.

W zwrotnicy grzebałem wymieniłem kondensator bo siedział elektrolityczny i padł.Włożyłem foliowy.

Na sekcję niskośredniotonową idzie filtr I rzędu(cewka rdzeniowa), na wysoki II rząd(wartości cewek nie znam nie są opisane, kondensator 4,7uF).Kable mają przekrój z 0,5mm(jak przy miniwieżach).Grubość ścianki to 1cm MDF.Front jest pogrubiony 2cm w środku niczym nie są wygłuszone. Głośniki są po 8ohm i nic więcej o nich nie wiem nie są opisane.Policzę po ile litrów mają komory i podam w wolnej chwili.Rozmiary zewnętrzne 105x31x20 [cm]

pasmo przenoszenia według naklejki 40-20kHz 90W, więcej nie ma sensu pisać o parametrach.A i jeszcze średnice bassreflex'ów 5,5cm, jeden długości:8cm(z mniejszej komory) i 5cm (większa komora).

Fotki postaram się jeszcze dziś wrzucić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.