Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry i tani tuner, pomoc w wyborze

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym zakupic jakis w miare tani i przyzwoity tuner radiowy. Bedzie on gral z yamaha dsp A2 i kolumnami tannoy M3. Znalazlem pare uzywek tylko ciezko znalezc cos o nich w necie:

Sony ST-SB920 QS

Yamaha TX-396L

Yamaha TX-492RDS

Sony ST-S500ES

i pytanko jakie ceny sa max dla tych tunerkow? nie chcialbym przeplacic :) Chyba ze zaproponujecie mi cos innego (obowiazkowo czarny kolor, pilot mile widziany choc niekoniecznie, cyfrowy z rds)

z gory dzieki za info

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

dzieki discomaniak

takze 500 odpada( lenistwo lenistwo:)) a ta 920qs? mysle ze jest sterowana pilotem- wkoncu to juz nowsze modele? a jak z dzwiekiem? ile jest warta niezniszczona 920 QS?

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Witam,

Polecam lekture

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

KENWOOD KT-5020L

Ukryta Zawartość

Kiedys na allegro za smieszne pieniadze poszedl Kenwood KT-6040[to taki 7020 z rds'em] - BARDZO DOBRY

Rozgladnij sie za Onkyo T-4670[bez rds], taki jak ten:

Ukryta Zawartość

a jesli bardzo zalezy ci na RDS to dobre sa jeszcze Onkyo T-4711 - BARDZO DOBRY

Ukryta Zawartość

i Onkyo T-4310R.

Polecam rowniez Denona TU-800[bez RDS] ktorego sam posiadam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

“Kejseren er i garderoben!”

''Kiedys na allegro za smieszne pieniadze poszedl Kenwood KT-6040[to taki 7020 z rds'em] - BARDZO DOBRY;

ile warto z aniego dac?:) mam mozliwosc kupienia go wlasnie:) jest sterowany pilotem???

wazne dla mnie bo jezeli nawet nie ma to bede kupywal pilot logitech'a

-=> discomaniac71

Przy Onkyo sie nie upieram z Onkyo T-4711 nie mialem zupelnie stycznosci, ale dziwi mnie disco z twojej strony uprzedzenie do tego model tylko dlatego ze 4511 sie nie sprawdzil. Sam znasz pewnie wiele przykladow, kiedy to wyzszy model jakiegos klocka jest znacznie lepszy od nizszego.

-=> stecko

Wtedy na allegro poszedl za jakies niecale 100zl... :| Ja bylem po zakupie Denona i go nie kupilem. Na allegro nie zdawali sobie sprawy co to za tuner. Ja slyszalem 5020 i to jest swietny tuner. A KT-6040 to udoskonalona wersja 5020 i 7020. Skoro ma RDS to musi obslugiwac pilota[tak przypuszczam]. KT-6040 jest porownywany do Yamahy T-85... Kupuj go i tyle. :)

Linki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - odszukaj Kenwood KT-6040

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mqy,

Jedna uwaga. Na Allegro sprzedawany jest KT-5020L a nie KT-5020.

Roznica jest spora bo ten z Allegro nie posiada układu Direct Linear Loop Detector, ktory byl stosowany tylko w najwyzszych modelach Kenwooda i jest przeslanka do tak dobrych recenzji na fmtunerinfo.

5020L to taka okrojona wersja na Europe.

Witam,

-=> profes

A fakt, nie zauwarzylem tego.

-=> stecko

O tym Sony nie wiem nic.

Poczytaj linki o 6040, moze Cie to przekona. Nie wiem ile jest wart. Z recenzji wynika ze warto za niego dac duzo.

Napewno ma juz teraz jakas cene. Jak Cie stac to bierz - oczywiscie w granicach rozsadku... Ja sam nie wiem ile. Ale skoro "This should be a top-rated digital tuner, on par with the Yamaha T-85"...

Zwroc uwage czy to jest jest dokladnie 6040 - moze okazac sie ze sa jakies okrojone wersje jak w przypadku 5020.

no ja nie mam pojecia jaka cena bedzie max ... 400zl ?? Nie chce przeplacic:) aha i czy ten ken ma sterowanie pilotem?

... szkoda ze nikt nie slyszal nic o tym sony qs... ciekawe jak gra...

pozdr

Witam,

-=> profes

Z 5020 bedzie zadowolona... :P

-=> stecko

Nie kupujesz tego tunera na aukcji... Zapytaj sie ile. I rozwaz. Poza tym napewno masz jakies ograniczenia budzetowe. Moze cena nie bedzie kosmiczna.

Kurde nie wiem jak ja patrzylem. Rzeczywiscie nie ma RDSu. Sory za wprowadzenie w blad.

Ale obsluguje pilota. Wersje UK i europejskie nie byly w niego wyposazone.

Moje ograniczenia budzetowe to wlasnie 400zl:) dlatego wiecej nie dam i tyle:) Najwyzej bede szukal czegos innego, moze tego sony 920qs ... szukam czegos na necie ale nic....

no i kupilem:) ostatecznie wzialem go za 320zl, mysle ze nie przeplaciclem zwlaszcza ze stan jest naprawde BDB a wiadomo sprzet ma juz pare wiosenek:) teraz wlasnie go testuje....

pozdr

Witam

Miałem opisywane tu kenwoody KT-5020, KT-990D i KT-6040 (razem) więc podzielę się swoimi wrażeniami.

KT-5020 jak dla mnie jest najlepszy z tej trójki - dźwięk świeży, z dobrą górą (czasem leciutko zaszeleści), ładna barwa i bdb przestrzenność. Ma spowolniony i pomniejszony bas.

W dźwięku KT-990D jest więcej werwy, dobry bas, dynamika. Niestety dźwięk nie jest taki rześki jak w KT-5020, jest trochę pogrubiony, podkolorowany w całym paśmie, góra jest przedstawiona w sposób uproszczony, nie ma takiej dźwięczności i lotności jak w 5020. Wg mnie 990D jest o włos gorszy od 5020.

Po pewnym czasie znalazłem w dobrej cenie na aledrogo KT-6040, przecież nie mówgł być gorszy od swoich starszych braci. W środku wygląda na prawdę ładnie. Ma sporo bajerów, jeśli chodzi o obsługę - wypada najlepiej z całej trójki. Dźwięk jednak rozczarował. Wyczynowiec - w wielu aspektach mógł być lepszy od starszych braci. Bas, dynamika - super, przestrzeń też na poziomie, ale zdecydowanie brakowało mi finezji w tym dźwięku, który wydawał się zbyt mechaniczny, wyprany z emocji. Brak wypełnienia średnicy, cofnięty pierwszy plan, "cyfrowa" góra. W porównaniu ze staruszkami dźwięk był osuszony i beznamiętny. Nie beznadziejny ale też nic specjalnego.

Polecam koledze poszukać Teac'a T-9

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (niestety ciężko znaleźć). Kosztuje ok 80zł a konkurencji dla niego należy szukać wśród takich tunerów jak sony ST-5950, Luxman T-12. Zabija barwą, w innych aspektach także trzyma poziom. Gra lepiej od Kenwoodów.

Ukryta Zawartość

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Chord Mojo | Luxman T-03L | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Akai AT-V04. Mimo dobrej recenzji na stronie Tuner Information Center na Allegro jakos nie jest wysoko wyceniany. Wygodny w obsłudze, dobrze wyglądający. Podobno też niezły przy wyszukiwaniu odległych stacji ale tej akurat zalety nie mogłem dotąd wykorzystać. Antenę nadajnika mam tuż za oknem. Dużo jak na cyfrowy tuner wszelkich regulacji...

Wszelkie poważniejsze tunery analogowe są obecnie dość drogie. Jeśli jednak jesteś zwolennikiem czegoś o "poważnym" wyglądzie, to możesz wypróbować Universum 2500 bądź Gold Stara GST-1000. To ten sam tuner (Universum ma zakres UKF zawężony do 104MHz i to jedyna praktycznie różnica). To nie jest rzecz z najwyższej półki ale bardzo stara się tak wyglądać i gra całkiem, całkiem. Zakup jeden i drugi za kilkadziesiąt złotych.

Oczywiście są rzeczy dużo lepsze ale miało być tanio ;-)

Sz@tynbury dzieki za opinie ale ja go juz kupilem:) Tak na szybko moge powiedziec ze jestem zadowolony. Niektore stacje brzmia naprawde BDB , mozna powiedziec ze to cd... Wiecej nie moge powiedziec narazie bo nie bylo juz kiedy wczoraj testowac.... dzis na spokojnie

aha ale mam maly problem:) gdy jechalem juz po kenwood'a konczyla sie aukcja tego sony 920 QS . dalem wczesniej bardzo niska cene( ok 170zl) i... wygralem hehe No i teraz mam problem czy go brac czy probowac jakos odkrecic z wlascicielem aukcje:/

oto ten tunerek

Ukryta Zawartość

pozdr

Ukryta Zawartość

tunerk sony rowniez w drodze:) ale zaszalalem... jeden bede musial oddac niestety(tak to jest jak sie licytuje i nie patrzy na aukcje:) zrobilem pare fotek tego kena... jak dojdzie sony to bede mial porownianie ktory naprawde lepszy:))

zastanawiaja mnie napisy na plytce??

pozdr i dziekuje za wszelkie info... aha szukam rowniez cd ale to temat na nowy watek:)

Ukryta Zawartość

post-11813-100009699 1203359539_thumb.jpg

post-11813-100009700 1203359539_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

a tak wyglada Sony 920 QS od srodka:) Co do dzwieku hmm porownuje bezposrednio i wydaje mi sie ze ''gora'' w sony jest bardziej podkreslona w kenwood jakby troszke cofnieta i stereofonia lepsza w sony. Dla mnie wygrywa jednak nikomu praktycznie nieznany sony:) Takze musze pozegnac sie z Kenwood'em :) Ktos chetny? Oddam za tyle ile dalem z przesylka:) Ew zapraszam do siebie po odbior do slough:)

pozdr

Ukryta Zawartość

post-11813-100009328 1203766125_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.