Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniczki komputerowe 2.0

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie...

Czy istnieje cos lepszego niz Bose Companion 2 do 400 złociszy? Niestety nie mam mozliwosci odsluchu Companion 2 i jesli sie zdecyduje, bede musial je kupic w ciemno. Wczoraj sluchalem ich starszego brata - Companion 3 i rzeczywiscie dzwiek jest bardzo efektowny - robi duze wrazenie. Jednakze taki sposob prezentacji muzyki na dluzsza mete moze byc denerwujacy. Slychac wyraznie dziure miedzy wooferem a satelitkami, zestaw wycina dolna srednice. Moje stare pierdziawki "Sound Link" za sto-pare zlotych, choc w ogolnym rozrachunku oczywiscie o wiele gorsze, graja jednak duzo bardziej neutralnie, moznaby rzec "audiofilsko" ;-) Companion 2, jako ze posiada po jednym glosniku, moze byc wolny od tej przypadlosci i paradoksalnie w tym zakresie troche lepszy...

Nie chce tracic czasu na zmudne odsluchy takich zabawek, to bylby juz troche absurdalne. Jakie "pierdziawki" z dostepnych na rynku w cenie do 400 zl sa wiec najlepsze?

z gory dzieki za podpowiedzi :)

https://www.audiostereo.pl/topic/40326-g%C5%82o%C5%9Bniczki-komputerowe-20/

Z małych pierdziawek 2.0 do komputera polecam JBL Duet, słucham na nich już 3 lata i nie zamieniłbym ich na nic innego w podobnej cenie. Do mp3, gier, filmów spokojnie wystarczą, dźwięk nie jest plastikowy, muzyki słucha się na nich bdb. Był już na forum podobny temat, wkleiłem recenzję tych głośniczków.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jeszcze pierwsze Creativy, M60 jak dobrze pamietam graly ok;) te nowe jakies takie srednie...

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Morven, 19 Lut 2008, 19:46

CREATIVE GigaWorks T20 warte uwagi wg. mnie :-) można ich posłuchać w prawie każdym MM i innym Sarutnie :-)

niezłej jakości soprany - prawdziwa kopułka jedwabna chyba nawet, BasPort daje bardzo fajny szybki i dość głęboki basik, warto sprawdzić samemu, ja przesłuchałem cały regał w MM głośników 2.0 i 2.1 i wybrałem GigaWorks-y T20. Model wyższy T40 gra sporo gożej więc uważaj i nie zamawiaj go w ciemno bo się można oszukać, Bose-a nie znam wogóle, tzn. znam oczywiście :-) ale tych komputerowych nie słyszałem.

Ukryta Zawartość

nie wiem czy maja, ale moze jakos uda im sie je zalatwic, nowe creativy przy nich, to tak jak wspominalem, sredni produkt za podobna cene.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ukryta Zawartość

poczytaj;)

Ukryta Zawartość

Ja polecam odsłuchać Genius 1250X (model 1100X lub 1250 [bez X] to syf w porównaniu z nimi)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uzytkuję Gigaworksy T-20 od 2 lat i uwazam ,ze sa swietne(biorac pod uwage ze w proline sa do kupienia po 199 zeta to rewelacja).Kolumienki sa dosyc ciezke,jakoscowo swietnie wykonane(soprany bawelniane,niskosredniotonowe z prawdziego kewlaru jak w B&W,pieknie pracujace potencjometry itp)Sam dzwiek jest bardzo przyjemny,szczegolowy i nijak nie mozna go porownac do plastikowego syfu jaki jest do kupienia w syfiastych marketach nawet renomowanych firm komputerowych(creative,logitech czy inne)Glosniki niezle pompuja,nawet sredni bas bo o niskim mozna oczywiscie zapomniec(woofer 8 cm)Polecam odsluchy bo ilekroc slucham Claptona czy Nirvane przecieram oczy ze zdumienia,jednym slowem wysoka klasa!

Gość Przemski

(Konto usunięte)

oddaję głos na Creative T20

te głośniki w niczym nie przypominają większości produktów przeznaczonych na rynek komputerowy

piękna stylistyka i niespotykana w tym segmencie jakość wykonania ale co najważniejsze pełnej klasy przetworniki, tekstylna kopułka wysokotonowa i kevlarowa membrana średnio-nisko tonowa na gumowym zawieszeniu z nakładką przeciwpyłową prezentują się pięknie, ale zapewniają też możliwości soniczne na odpowiednim poziomie

głośniki potrafią stworzyć całkiem bogatą scenę dźwiękową, z dobrą stereofonią, eksperymentowałem długo z ich ustawieniem podczas słuchania downmix`u różnego rodzaju materiału wielokanałowego; również przy filmach radzą sobie dobrze

po demontażu można obejrzeć zdecydowanie bardziej rozbudowaną końcówkę mocy niż w typowych głośnikach aktywnych, producent podaje nominalną moc 14 W wg normy RMS

oczywiście nie są bez wad; naturalnie posiadają ograniczenia w dynamice, przetwarzaniu niskich częstotliwości i dobre rezultaty da się uzyskać tylko przy odsłuchu w bliskim polu i przy małych wzmocnianiach;

przy większej głośności wychodzą na jaw sztuczki jakie zastosowano w celu pozornego ominięcia bariery odtwarzania niskich częstotliwości;

niezapominajmy o JBL ktore mamy u gory. Swego czasu Harmany Soundsticki wywarly na mnie bardzo dobre wrazenie, chyba najlepszy zestaw 2.1 do kompa;)

Geniu sp hf 2000X

Ukryta Zawartość

post-1391-100009587 1203502839_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

hehehehe fajne zdiecie tych JBLków, szczególnie że z tyłu wisi banan ver-tec`a :)

polecam to, gra dobrze i ma power, jest tanie i drewniane. Z pilotem i za 300 zł żaden logitech, creative itp. temu nie podskoczy.

creative t20 słuchałem, no i moge je polecić jedynie komuś kto je znalazł za free na ulicy;) nie chcę nic i nikogo urazić, ale nawet w porównaniu do m80, są pod KAŻDYM względem duuużo gorsze...

wowo-> o któych jbl mówisz?

blitzkrieg,

>creative t20 słuchałem, no i moge je polecić jedynie komuś kto je znalazł za free na ulicy;)

Człek to jednak skomplikowane stworzenie, jeden mówi że są niezłe, dobre, b.dobre (np. ja) a inny że to totalny shit. Akurat w tym przypadku miałem troche do porównania, ale aż strach pomyśleć co by było gdybym poprosił o pomoc w innym temacie o którym nie mam pojęcia i uzyskał tak skrajne opinie!?

M80 nie słyszałem i faktycznie mogą grać lepiej od T20 (na zdjęciach ładnie i solidnie wyglądają) ale T20 na pewno nie są takim totalnym niewypałem jakie z nich robisz.

blitzkrieg znasz inne oceny niż b.dobre czy totalne złe??? ;-)

Naprawde słuchałeś te T20? :-)

Własnie zobaczyłem że nowe na allegro kosztują ok 160zł. Powiem tak... jak już napisałem, oczywiscie szanuję zdanie innych, ja tylko wypowiedziałem swoje;) Oczywiście słuchałem obydwu, znajomy ma T20 więc czasem uda mi sie ich połsuchać. Sam kiedyś pożyczyłem aby u mnie przetestować. Oczywiście przy oddaniu rzekłem że ładnie grają ( mam nadzieje że kolegi na forum niema;D ), no i powiem tak, jeśli ktoś słuchał tylko ich, albo jakis typowo komputerowych pierdziawek, to uzna że sa faktycznie , niezłe. Jednak ja miałem okazje słuchać i geniusa 1250x i m80, i wtedy dopiero dźwięk t20 wydaje się: mały, bez niskiego basu, mniej czysty, średnica na pewno mniej ciekawa ... 1250x tylko raz w skepie słuchałem, więc moje spostrzeżenia dobieram głownie co do m80. Jednak i m80 i geniusy sa conajmniej o klasę lepsze od t20, a pszecież cenowo niema identyczne ( m80 juz niema niestety w obiegu poza używkami ). Oczywiście może to byc tylko moja opini, no i ofcourse akceptuje opinie innych;) Jestem ciekaw jak grają te 2000x, może ktoś słyszał? ale nie opinie, tylko jak graja?

blitzkrieg,

No i wreszcie się postarałeś :-) genius 1250x i creative m80 to naprawde bardzo fajne i solidne głośniki, ba prawie monitory i że grają lepiej od T20 to prawie pewne :-) i w tym porównaniem się zgodze. Szkoda że już ich nie ma. A co do T20 w cenie 160zł naprawde dobrze udają że ładnie grają ;-) bo to tylko głośniki komputerowe są.

Potwierdzam pozytywne opinie odnośnie Genius 1250x. Obecnie grają u mojego brata przy kompie i dźwięk jest bardzo przyjemny. Można ich słuchać godzinami i nie męczą jak moje Klipsch ProMedia GMX 2.1. Co prawda Klipsch brzmi ciekawie i efektownie ale na dłuższą metę przyjemniej słucha się Genius`ów mimo, iż są dużo tańsze. Jedyną znaczącą wadą jest rozmiar tych kolumn, który dla niektórych może być problemem - Geniusy są spore i zajmują dużo miejsca na biurku.

Ukryta Zawartość

Ciekawe jak grają ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też mogą być dobre ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.