Skocz do zawartości
IGNORED

Czy to w ogóle mozliwe ?

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Słyszałem ostatnio w jednym salonie kolumny JMLab Electra (te największe). Grały z zestawem NAIM. To co mnie w nich urzekło to spręzysta i mięsista średnica ! Coś pięknego. I teraz pytanie: czy znajdzie się w ofercie coś z monitorów w cenie używanych max do 2000 zł co zagra podobnym charakterem dźwięku ? Może Dynaudio ? A może to kwestia wzmaka ? (sprzęt ? - patrz o mnie). Doradźcie bo nie mogę spać po nocach :)

https://www.audiostereo.pl/topic/40408-czy-to-w-og%C3%B3le-mozliwe/

za 2000 nic nie zrobisz.. słuchałeś klocków za powyżej 10k za element, jednak wbrew przekonaniu niektórych cena czasem ma swoje uzasadnienie...

a zacząć od.. kolumn ale chyba dobrych używek za co namjniej 2-3k nie spodziewaj się jednak takich rezultatów bez zmiany wzmacniacza..

>Doradźcie bo nie mogę spać po nocach :)

No to wpadłeś chłopie. Też tak miałem w 93 roku jak posłuchałem NAIMa pierwszy raz. Nie kombinuj, tylko zbieraj na to co Ci się spodobało a zaoszczędzisz po drodze wydatków na 100 tanich kombinacji, które i tak mogą nie spełnić Twoich oczekiwań. Przerobiłem to kiedyś na sobie i wiem co mówię.

>>>>Słyszałem ostatnio w jednym salonie kolumny JMLab Electra (te największe). Grały z zestawem NAIM. To co mnie w nich urzekło to spręzysta i mięsista średnica ! czy znajdzie się w ofercie coś z monitorów w cenie używanych max do 2000 zł co zagra podobnym charakterem dźwięku ? Może Dynaudio ?

Chyba bledny trop. Sygnatura dzwiekowa Dynaudio jest wprost zaprzeczeniem koncepcji przekazu Jacques Mahul LAB vel Focal.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja słuchałem swego czasu jm labów 826 (gabarytowo podobnie do 926) z naimem 5i i to było jedno z najbardziej szajsowatych połączeń jakie słyszałem. Może i się nie spasowały, ale od tamtego czasu nait 5i jest dla mnie spalony.

Szczerze odradzam jm lab - naim

masterofdeath6, 25 Lut 2008, 10:15

>Ja słuchałem swego czasu jm labów 826 (gabarytowo podobnie do 926) z naimem 5i i to było jedno z

>najbardziej szajsowatych połączeń jakie słyszałem. Może i się nie spasowały, ale od tamtego czasu

>nait 5i jest dla mnie spalony.

>Szczerze odradzam jm lab - naim

tzn jedyna rzecz ktora mi nie pasowała w tym połączeniu to średni bas. ciągnął się i buczał. ale srednica bardzo świerza, sprężysta i czytelna - napewno nie krzykliwa

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Hmmm, mi nie pasowało dosłownie wszystko - jedna wielka porazka. Już nie wspomnę o basie, którego w ogóle nie było! Góra paliła uszy, średnica plastikowa. Ja piszesz największe electry masz na myśli 946 ? Z jakim to naimem słuchałeś?

Może po prostu ta 5i to padaka ?! Ale i 946 też są znacznie bardziej wymagające niż takie 826 śmieszne (przy 946)

jednak nie będę się zadłużał, póki co. tak więc może zacznę od wzmaka. czy możecie mi doardzić który wzmak b będzie miał lekko cofniętą średnicę ? w tej chwili mam pioniera A 701 R i czasami za bardzo eksponuje średnicę w konsekwencji staje się ona krzykliwa (szczególnie przy głośniejszym odsłuchu). budżet na inny wzmak do 700 zł.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.