Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze dla nowego-Primare + co?

toolpusher

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem odświeżyć trochę wątek bo się troche zmieniło. Mój wybór po odsłuchu oraz dlatego też, że nadarzyła się okazja (zakup z drugiej ręki sprzęt ma 4 tyg.) padł na kolumienki Monitor Audio RS6. Ponieważ jestem za granicą więc sprzęt czeka na właściciela nie podłaczony jeszcze. Wyboru dokonałem po odsłuchu mojego wzmaka z tymi kolumnami w Chill Out Studio w Krakowie - bardzo miła i sympatyczna atmosfera - miły nie narzucający sie sprzedawca - polecam bardzo. Wracając do tematu wracam za 3 tyg z pracy aby rozdziewiczyc ten mój sprzęt problem mam tylko z kabelkami. Inerkonektu nie mam z głośnikowych kupiłem bez odsłuchów bo coś musze mieć na pocżątek Qed'a Original z konfekcją Air lock oraz po lekturze forum ProCab'a LS25. Tego Procaba kupilem z ciekawości dla porównania czy ja należę do tych co "słyszą" różnice i mogą przepłacić. To sa kable na pocżtęk i chyba mi się wydaję że na lepszych kablach system by mi się bardziej odwdzięczył stąd pytanie. Wstępnie myślałem o docelowym kabelku czyli Qed Silver A. XT w wersji Bi wire choć nie wiem czy jest sens pchać się w Bi-wire. Myśle jeszcze o AQ np jakiś Bedrock albo CV6 może.

Pytanie mam jeszcz z typu laickich czy kable z konfekcją są zawsze lepsze od tych założonych na zakrętkę???

I drugie ogólne pytanie jak cenowo dobierać kable czyli jeżeli u mnie wrtość klocków to 4 tys a kolmn 3.5 tys to do jakiej wartośći kabli nowych nie będzie to przerost formy nad treścią??

Z IC to z moich typów:

Sonus Oliva na BP

Któreś a Audioqesta może Jaguar albo niżej

Albedo Blue

Coś z Argentum jakiś podstawowy model

Dośc dużo się ostatnio naczytałam na temat sieciówek i wojny jaka się tu toczy i nie chce wywoływać nowej więc przyjmijmy że ja słyszę jak grają sieciówki więc mój projekt instalacji zakłada:

Wymiana gniazdka na Sonus Oliva Białe podwójne.

Kabel zasilający listwę Neel N7E

Listwa Sosnus Oliva 6 gniazd

Kabel do CD - Sonus Oliva AG+

Kabel do wzmaka - nie wiem i nie wiem czy wzmaka podłaczać do listwy czy do gniazdka bezpośrednio. Jedni pisza tak inni tak.

Ziemia na bolcu będzie z instalacji wodaciągowej - tak mam całe uzieminie w domu zrobione - dom z lat '80.

Dzięki z góry

Piotr

--

It is plain to see I'm not the man I used to be...

https://www.audiostereo.pl/topic/41048-pomoc-w-wyborze-dla-nowego-primare-co/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.