Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Yam-rx v640 pociągnie B&W603+602

Krzych L

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie

Czy Yamaha rx v640 "pociągnie", na raz, B&W DM 603 s3 (jako fronty) + B&W DM 602 s3 (jako surround).

Podpowiedzcie proszę

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

https://www.audiostereo.pl/topic/4112-czy-yam-rx-v640-poci%C4%85gnie-bw603602/

Nie bądzcie wiśnie, pomóżcie. Wiem, że to nie jest system audiofilski, ale taki mnie interesuje. Pytanie dotyczy mocy wzmacniacza (39 w przy obciążeniu 5 kanałów) i małej indempendencji Bowerrs'ów (schodzącej nawet do 3,8 ohm).

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

He, he, he ...

Koledzy i koleżanki bądźcie tak dobrzy i pomóżcie, uprzejmie proszę. Problem jest rzeczywisty. Jutro mam zapłacić za kolumny importerowi.

Wiem, że jest brzydko nie płacić cła, które obowiązywać ma w końcu jescze przez 6 mieś. i partycypować w zwrocie Vatu, który odbierze sobie importer.

Uległem jednak pokusie, a rzeczy, o którą pytam nie sprawdzę w sklepie. Więc raz jescze - czy wzmacniacz dysponujący 40-50 watami (moc mierzona) na kanał będzie mocny wystarczająco aby napędzić 4 Bowerrs'y, w tym 2x603 i 2x602.

Kornie dziękuję

KL

Dziękuję za pierwszą merytoryczną poradę. Wykonałem ją zanim została udzielona, ale obstaje przy swoim. Pytanie sprecyzowane moim trzecim wpisem ma charakter oderwany od wojny zwoleników systemów stereo z zwolennikami systemów KD. Pytanie dotyczy wzmacniaczy dysponujących mocą 39w na kanał i kondensatorami o pojemności w sumie 20.000 (brak mi odpowiedniego znaku). Może to być wzmacniacz KD lub stereo. Nieważne. Czy tak opisany wzmacnicz poradzi sobie z Bowerrs'ami 603 s3.

Pozdrawima i liczę na wyrozumiałość dla mojej osoby

KL

wydaje mi się (nie sprawdzałem), że 39 wat to dla 603 za mało - nie znam tak dobrze tych kolumn ale zapytaj fadeovera - zna je na wylot i pewnie bedzie Ci mógł cos opowiedzieć (on słucha na mocniejszym wzmaku)

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.